Τι «κοιτά» ένας angel investor σε μία startup και έναν founder – Public Startup Crash-Courses #06

0

Με προσκεκλημένο τον Απόστολο Αποστολάκη, επιχειρηματία και επενδυτή σε σειρά startup εταιρειών, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος συνεδριών Public Startup Crash-Courses στο κατάστημα Public Συντάγματος, με την υποστήριξη της Eurobank.

Σε μία παρουσίαση με τίτλο «Τι ψάχνει ένας angel investor και πώς τον προσεγγίζω» ο Απ. Αποστολάκης παρουσίασε τις συμμετοχές του σε εταιρείες όπως e-food, e-table, FunkMartini, Doctor Anytime και άλλες, οι οποίες ακολούθησαν την επιχειρηματική του δραστηριότητα μέσω του e-shop.

Ο προσκεκλημένος του Startupper.gr, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα πρακτικά παραδείγματα από τις εταιρείες στις οποίες συμμετέχει, αναφέρθηκε στα στοιχεία που «κοιτά» ένας επενδυτικός άγγελος πριν αποφασίσει να συμμετάσχει με τα χρήματα και τις γνώσεις του σε μία εταιρεία:
– Ποιο είναι το ίδιο το προϊόν
– Ποια είναι τα προβλήματα που λύνει και τα πλεονεκτήματα που εισάγει το προϊόν
– Ποιο είναι το μέγεθος της αγοράς και ο ανταγωνισμός της εταιρείας
– Ποια είναι η ομάδα της εταιρείας
– Ποιο είναι το σχέδιο για την πρόσβαση στην αγορά και τι ύψους επένδυση απαιτείται
– Ποιο είναι το σχέδιο «εξόδου» της ομάδας και των επενδυτών από την εταιρεία

Ανέφερε επίσης τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ιδρυτής μίας εταιρείας για να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός ιδιώτη επενδυτή:
– Να μπορεί να χτίσει μία εταιρεία αξίας 2 έως 5 εκατ. ευρώ
– Να μπορεί να διαχειριστεί και να εμπνεύσει τουλάχιστον 15 ανθρώπους

public startup course apostolakis 1 702336

Τέλος, τόνισε 4 πράγματα που δεν πρέπει να πει ένας επιχειρηματίας όταν προσπαθεί να προσεγγίσει έναν ιδιώτη επενδυτή.

Απαντώντας σε ερωτήματα όσων γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος, ο Απόστολος Αποστολάκης τόνισε, επίσης, ότι δεν διαλέγει μόνο ο επενδυτής την εταιρεία, αλλά και η εταιρεία θα πρέπει να είναι διαβασμένη σχετικά με τη δραστηριότητα και τα ενδιαφέροντα του επενδυτή πριν αποφασίσει ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί του, ενώ όσον αφορά τον ίδιο προσωπικά ανέφερε ότι, μετά από χρόνια δραστηριότητας ως angel investor, αναζητά πλέον περισσότερο ώριμες και μεγαλύτερου κεφαλαίου επένδυσης σε σχέση με το παρελθόν.

Δείτε την παρουσίαση του Απόστολου Αποστολάκη στα slides και στο βίντεο παρακάτω

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Leave A Reply