Το ενα-τρίτο των Startup που χρηματοδοτόθηκαν το 2015 στις ΗΠΑ προήλθε μέσα απο Accelerators

0

Η αντιπαράθεση επιχειρημάτων για το αν οι accelerators ζητάνε πολλά για αυτά που προσφέρουν ή για το ότι παίζουν σπουδαίο ρόλο μια και δίνουν τις βάσεις στους επιχειρηματίες για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε μια δυνατη επιχείρηση, είναι εντονη μέσα στο οικοσύστημα των Startups.

Αν και ο ρόλος που παίζουν οι Accelerators στις startup δεν είναι εύκολο να μετρηθεί ωστόσο μια πρόσφατη ανάλυση απο το PitchBook δείχνει μια αύξηση τα τελευταία χρόνια στις startup που χρηματοδοτήθηκαν στο πρώτο κύκλο απο επενδυτικά κεφάλαια μέσω των Accelerators.

Αυτή η τάση όμως είναι άγνωστον αν θα συνεχιστεί και το 2016 και μετά μια και οι οικονομικές συνθήκες κάνουν τους υπευθύνους των επενδυτικών κεφαλαίων πιο προσεκτικούς στις επενδύσεις τους κάτι που ίσως σημάνει ότι θα δώσουν προτεραιότητα σε κορυφαίους Accelerators με υψηλό ποσοστό πετυχημένων startup. Ένα γεγονός όμως που θα σημάνει την πτώση στον γενικό αριθμό των startup που θα χρηματοδοτήθηκαν μέσω accelerators. Ο χρόνος θα δείξει…

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.