Το νέο πατίνι της Segway-Ninebot οδηγείται μόνο του για φόρτιση

0

Η Segway-Ninebot, εταιρεία με έδρα το Πεκίνο που κατασκευάζει ηλεκτρικά πατίνια κυκλοφόρησε ένα νέο ημιαυτόνομο μοντέλο το οποίο μπορεί να πηγαίνει μόνο τους σε σταθμούς φόρτισης.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει ήδη πελάτες που περιμένουν για το όχημα, συμπεριλαμβανομένων των Uber και Lyft. Ο επικεφαλής της Ninebot, Gao Lufeng, εξήγησε ότι το μοντέλο, που ονομάζεται KickScooter T60, θα ελέγχεται εξ αποστάσεως από το cloud. Είπε επίσης ότι μπορεί να μειώσει το κόστος  συντήρησης και να βελτιώσει όλον τον «κύκλο εργασιών» στον τομέα των κοινόχρηστων πατινιών.

Τι εννοεί με αυτό; Οι εταιρείες που παρέχουν τα πατίνια αυτά στο κοινό αναγκάζονται συνήθως να μαζεύουν το στόλο τους στο τέλος της ημέρας ώστε να επαναφορτιστεί. Οι πελάτες συνήθως τα αφήνουν σε διάφορες τοποθεσίες, κοντά στους προορισμούς τους, σε πεζοδρόμια, όπου εκτός των άλλων μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο ή κίνδυνο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, για παράδειγμα. Το συγκεκριμένο μοντέλο, που οδηγείται μόνο του για φόρτιση μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα αλλά και το ζήτημα των βανδαλισμών, που αποτελεί επίσης σοβαρό θέμα για τις εταιρείες αυτές.

Το Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την δοκιμή του μοντέλου τον επόμενο μήνα και αναμένει ότι το όχημα θα «βγει» στην αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.