Το «Τεχνολογικό Κίνημα» της Hedera Hashgraph στην Θεσσαλονίκη!

0

Έχει ένα ενδιαφέρον το πόσο πιστό κοινό μπορεί να έχει μια τεχνολογία από μια άγνωστη μέχρι χθες Startup. Για παράδειγμα τα μέλη της κοινότητας Hedera Hashgraph χαρακτηρίζονται και σαν τεχνολογικό κίνημα!

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου: «Hedera Hashgraph (ΗΗ) μια καινοτόμα τεχνολογία που αριθμεί μια κοινότητα 30.000 και πλέον μελών σε όλο τον κόσμο, υλοποιεί το 1ο meetup στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τεχνολογία DLT 4ης γενιάς και να ενημερωθούν από τον Tim McHale, Developer του ΗΗ και την Ambassador του HΗ στην Ελλάδα Μάχη-Μύριαμ Λιάπη για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις«.

H Hedera ιδρύθηκε το 2010 στο Ντάλας των Η.Π.Α. και είναι άλλη μια Startup που ψάχνει το ιερό δισκοπότηρο του blockchain: να καθιερωθεί σαν το πρότυπο Distributed Ledger Technology (DLT) το οποίο δεν έχει τα προβλήματα ανάπτυξης και απόδοσης των Blockchain του Bitcoin και του Ethereum αλλά παράλληλα να κρατά τα δυνατά χαρακτηριστικά του.

Η πλατφόρμα Hedera Hashgraph δεν βασίζεται στο Blockchain αλλά σε μια διαφορετική τεχνολογία την Directed Acyclic Graph (DAG). Σε γενικές γραμμές προσφέρει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Blockchain αλλά σαφώς πιο γρήγορα, για παράδειγμα μια συναλλαγή στο Bitcoin μπορεί να πάρει μέχρι και 10 λεπτά να επιβεβαιωθεί ενώ στο HH γίνεται άμεσα, μια και οι διαδικασίες γίνονται παράλληλα και όχι σε σειρά.

Επίσης η HH μπορεί να υλοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες συναλλαγές το δευτερόλεπτο έναντι δέκα στο Bitcoin και εικοσιπέντε στο Ethereum και μερικά εκατομμύρια στο δίκτυο της Mastercard και της Visa! Βέβαια νέες τεχνολογίες όπως το Lighting Network θα επιφέρει το αναγκαίο και απαραίτητο scaling στο Βitcoin, σε επίπεδο συναλλαγών που μπορεί να επεξεργαστεί μαζικά.
Παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιεί και η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων IOTA.

Η Hedera σήκωσε 100 εκατ. δολ. μέσω ICO τον περασμένο Αύγουστο ενώ έχει δεχτεί προγενέστερες επενδύσεις από τις Digital Currency Group, FirstMile Ventures, Blockwall κ.α.

H εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι υλοποιεί ήδη πιλότους της πλατφόρμας της με πάνω από 40 μικρές και μεγάλες εταιρείες από διάφορους τομείς.

Το Meetup θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 18:30 το απόγευμα στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Εγγραφές μπορούν να γίνουν εδώ.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.