Το EIT Digital Challenge «αναζητά» ευρωπαϊκές deep-tech Scaleups

0

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το έκτο EIT Digital Challenge, με βραβεία αξίας 750.000 ευρώ. Όπως και πέρυσι, ο διαγωνισμός χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες: ψηφιακή τεχνολογία, ψηφιακές πόλεις, ψηφιακή βιομηχανία, ψηφιακή ευημερία και ψηφιακή χρηματοδότηση.

«Μεταξύ όλων των υποψηφίων στον διαγωνισμό, θα επιλέξουμε 25 εταιρείες, δηλαδή πέντε ανά κατηγορία, και θα τις προσκαλέσουμε σε μια ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιαστούν σε μια κριτική επιτροπή εταιρειών και επενδυτών υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο Dolf Wittkamper, επικεφαλής του ψηφιακού accelerator της EIT.

«Συνολικά 10 νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης: σε κάθε κατηγορία, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις δύο καλύτερες εταιρείες. Και οι δύο θα λάβουν ένα πλήρες έτος υποστήριξης από τον ψηφιακό accelerator της EIT, αξίας 50.000 ευρώ. Επιπλέον, ο κορυφαίος νικητής σε κάθε κατηγορία θα λάβει χρηματικό έπαθλο €50.000.»

Το EIT Digital Challenge απευθύνεται σε deep-tech Startups, μέχρι 10 ετών, που έχουν ήδη πελάτες και εργάζονται με εξελιγμένες και «δύσκολες στην αναπαραγωγή» ψηφιακές τεχνολογίες. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν έδρα σε ένα από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Horizon 2020 και να έχουν ετήσια έσοδα άνω των 300.000 ευρώ ή τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ σε συνολική χρηματοδότηση.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 14η Ιουνίου και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.