Το Vision Fund επεκτείνεται στην Κίνα

0

Το υπερ-VC Vision της Ιαπωνικής SoftBank θα επεκτείνει τις δραστηριότητές τoυ στην Κίνα, ανοίγοντας για πρώτη φορά γραφείο στη Σαγκάη το 2019, προτού εξαπλωθεί το Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ, ανέφερε το Reuters.

Πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων ότι το VC σκοπεύει να απασχολήσει συνολικά περίπου 20 άτομα στην Κίνα ενώ έχει ήδη γραφεία στη Σαουδική Αραβία και την Ινδία.
Το Vision Fund προσέλαβε πρόσφατα τον Eric Chen για να ηγηθεί την ομάδα της Κίνας, ανέφερε το Reuters. Ο Chen είναι πρώην μέλος της εταιρίας Silver Lake με έδρα το Χονγκ Κονγκ και είχε συστήσει τη δική του Startup πριν τον διορισμό του στο Vision Fund.

Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας είναι ο κύριος χρηματοδότης στο Vision Fund, ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό όχημα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στη SoftBank να κάνει μεγάλες και στοχευμένες επενδύσεις στη μελλοντική και αναδυόμενη τεχνολογία. Η Apple, η Foxconn και η Qualcomm είναι επίσης επενδυτές.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.