Τo Junior Achievement στην 7η θέση στον κόσμο!

0

To Junior Achievement Worldwide, που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας για παιδιά και νέους, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία κατακτώντας την 7η θέση παγκοσμίως, ως ένας από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, το παράρτημα του Junior Achievement είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του οργανισμού είναι η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται φέτος σε 160 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε., του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, Mάρκος Βερέμης δήλωσε πως η 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αποτελεί πολύ σπουδαία διάκριση που εκτοξεύει το κύρος του οργανισμού και επιβραβεύει την στρατηγική απόφαση του Junior Achievement από την ίδρυσή του, το 1919, να είναι ένας μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν (ή με μικρό κόστος), έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στα πολύ προσεγμένα και πιστοποιημένα βιωματικά επιχειρηματικότητας για μαθητές και νέους που προσφέρει. Τα προγράμματα του JA προετοιμάζουν τις μαθήτριες και τους μαθητές για την αγορά εργασίας και ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με την καινοτομία και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, υλοποιώντας τα όνειρά τους.

«Η έννοια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού είχε ταυτιστεί αρχικά με την φιλανθρωπία. Το JA έκανε πολύ νωρίς την ανατροπή να αποδείξει πως έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία να ιδρυθεί ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που να ενισχύει την επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών και να τα εισάγει στις συνθήκες της αγοράς εργασίας έτσι ώστε να κερδίζουν μόνα τους τα αγαθά παρά να τους τα χαρίζουμε», εξήγησε ο κ. Βερέμης και τόνισε χαρακτηριστικά: «Όπως λέμε, εμείς «δε χαρίζουμε στα παιδιά ψάρια αλλά τα μαθαίνουμε να ψαρεύουν», έτσι ώστε η βοήθειά μας να μην είναι προσωρινή αλλά να έχει βαθιά αξία και διάρκεια στη ζωή των παιδιών και των νέων».

Για τη μεγάλη διάκριση της 7ης θέσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Eυρώπης, Aργύρης Τζικόπουλος δήλωσε: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος και χαρούμενος που αναγνωρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το Junior Achievement είναι η σπουδαιότερη ΜΚΟ παγκοσμίως που προάγει την έννοια της επιχειρηματικότητας μέσω της βιωματικής μάθησης. Όλοι μας στο ΣΕΝ/JA Greece αισθανόμαστε τυχεροί που ανήκουμε στην οικογένεια του JA και συμβάλλουμε στο δρόμο της ανάπτυξης της απασχολισιμότητας, του οικονομικού εγγραματισμού των νέων και της προαγωγής της καινοτόμου σκέψης των παιδιών στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που υποστηρίζουν το έργο μας, όπως την MetLife, το Citi Foundation, την Εθνική Τράπεζα και άλλες εταιρίες και οργανισμούς. Πολλά ευχαριστώ και στους εθελοντές μας και τους χορηγούς επικοινωνίας των εκδηλώσεών μας που μας βοηθούν στην ενημέρωση και την εξάπλωση των προγραμμάτων μας σε ολοένα και περισσότερα ελληνικά σχολεία».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο NGO Advisor αξιολόγησε για πρώτη φορά τον οργανισμό και τον τοποθέτησε στην περίοπτη έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2019 καθώς διαπίστωσε ότι το Junior Achievement βοηθά ουσιαστικά τα παιδιά και τους νέους να πετύχουν στη ζωή τους, με εξαιρετικά προγράμματα και ένα πολύ εντυπωσιακό, παγκόσμιο δίκτυο.

Οι 10 καλύτερες ΜΚΟ στον κόσμο του NGO Advisor για το 2019 είναι:

1.ΒRAC
2. Γιατροί Χωρίς Σύνορα
3. Danish Refugee Council
4. Open Society Foundations
5. Mercy Corps
6. Skoll Foundation
7. Junior Achievement Worldwide
8. Acumen
9. Cure Violence
10. Landesa.

Ολόκληρη η λίστα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του NGO Advisor: https://www.ngoadvisor.net/

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.