«Φωτιά» πήραν οι μετοχές της GoPro

0

Η GoPro, γνωστή εταιρεία για την δημιουργία ευέλικτων μηχανών, έφτασε τον Ιούνιο στα 24 δολ. ανά μετοχή, αλλά γρήγορα πήδηξε σε περίπου 70 δολ. ανά μετοχή, ένα επίπεδο που μεταφράζεται σε επιστροφή για τους επενδυτές 190% από τις τιμές της IPO.

Η GoPro έχει δημιουργήσει ένα πιστό κοινό από ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές που μπορούν απλά τοποθετώντας τις κάμερες στα κράνη τους, τα ποδήλατα, ακόμα και στα σώματα τους, να αιχμαλωτίσουν τη δράση την ώρα που συμβαίνει. Αυτός ο ενθουσιασμός έχει εκτοξεύσει τις βιντεοκάμερες GoPro στην αγορά που μοιράζεται το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στις ΗΠΑ για το περασμένο έτος.

Τα έσοδα της GoPro το 2013 άγγιξαν τα 985 εκατ. δολάρια , ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 88% στα 61 εκατ. δολ.. Το 1ο τρίμηνο του 2014 τα έσοδα ήταν 8% χαμηλότερα και τα κέρδη μειώθηκαν κατά 52%. Ωστόσο, οι ανησυχίες έπαψαν να υπάρχουν όταν η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στο δεύτερο τρίμηνο, με τα έσοδα να αγγίζουν το 38%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Leave A Reply