«Χτύπημα» στην αυτόνομη οδήγηση ο θάνατος της ποδηλάτριας στις Η.Π.Α.

0

Αν και η αυτοματοποιημένη και αυτόνομη οδήγηση θεωρητικά, όταν ωριμάσει, θα προλαμβάνει συγκρούσεις και δυστυχήματα, σε αυτή τη δοκιμαστική περίοδο συνέβει αυτό που φοβόντουσαν όλοι! Ένα θανατηφόρο τροχαίο.

Εχθές, στις 10 το βράδυ στην Τέμπε της Αριζόνας η Elaine Herzeberg, 49 ετών, βγήκε ξαφνικά από το σκοτάδι, σύμφωνα με τις κάμερες του αυτόνομου οχήματος της Uber, ένα Volvo XC90, και πέρασε στη λωρίδα κυκλοφορίας που κινούταν το όχημα.
Το αυτόνομο όχημα είχε οδηγό στο τιμόνι αλλά κινούνταν αυτόνομα.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής λόγω της νύχτας και του ξαφνικού της διέλευσης, η σύγκρουση μάλλον ήταν αναπόφευκτη, ανεξάρτητα με το είδος του οχήματος, το οποίο κινούνταν με 65 χλμ. εκείνη τη στιγμή. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί που ανήκει η υπαιτιότητα του δυστυχήματος αλλά την υπόθεση την έχει αναλάβει ο εισαγγελέας της πόλης.

Η Αριζόνα είναι η «άγρια δύση» της αυτόνομης οδήγησης μια και έχει δώσει άδειες σε Uber και Waymo για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων. Παρόμοιες δοκιμές γίνονται και στο Πίτσμπουργκ και στο Οντάριο στον Καναδά.
Στο Πίτσμπουργκ μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώθηκε ατύχημα με σύγκρουση ενός άλλου αυτόνομου οχήματος της Uber αλλά μόνο με υλικές ζημιές.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.