100 δισ. δολάρια για Startups λόγω… πετρελαίου

0

Είναι από τις ειδήσεις που τις διαβάζεις και τις ελέγχεις διπλά μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Και όμως δεν είναι!

Η Ιαπωνική Softbank ανακοίνωσε τη δημιουργία του Softbank Vision Fund το οποίο θα μπορεί να διαθέσει στις τεχνολογικές Startups έως 100 δισ. δολ. τα επόμενα έτη.

Η έδρα του νέου fund θα είναι το Λονδίνο και η Softbank, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, θα διαθέσει αρχικά 25 δισ. δολ. με στόχο να φτάσουν τα 100 δισ. μέσα στην επόμενη πενταετία με την βοήθεια του Public Investment Fund της Σαουδικής Αραβίας.

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να επενδύσει έως και 45 δισ. δολ. στο νέο ταμείο μέσω του Public Investment Fund σε μια προσπάθεια να μεταφέρει ένα μέρος του πλούτου της από το Πετρέλαιο στις Startups τεχνολογίας.

Το PIF ιδρύθηκε το 1971 και το 2013 είχε αποθεματικά περίπου 750 δισ. δολ. και πρόσφατα επένδυσε 3,5 δισ. δολ. στο Uber.

Για να πάρετε μια ιδέα για το μέγεθος του νέου κεφαλαίου της Softbank και του PIF, 100 δισ δολ. συγκέντρωσαν όλα τα VCs των H.Π.Α. τα τελευταία 2,5 έτη!

Προφανώς λεφτά υπάρχουν για Tech Startups.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.