100 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκές startups «ρίχνει» η Salesforce

0

Η Salesforce, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, όσον αφορά τον τομέα των εφαρμογών διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (Customer Relationship Management), ανακοίνωσε πως μέσω της Salesforce Ventures θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια σε ευρωπαϊκές startups – δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις εφαρμογές Cloud και τη διαχείριση πελατειακών βάσεων.

Σημειώνεται ότι η IDC προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ευρωπαϊκού Cloud οικοσυστήματος, καθώς της αγοράς λογισμικού που το συνοδεύει, θα εξελιχθεί 12 φορές ταχύτερα από τους υπόλοιπους τομείς του ΙΤ – αγγίζοντας τα 33,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2019.

Το ποσό των 100 εκατ. δολ. δεσμεύτηκε από την Salesforce ακριβώς για αυτό το λόγο, ώστε να δοθεί η απαραίτητη υποστήριξη σε επιχειρηματίες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Cloud.

Η στροφή προς το Cloud είναι μία παγκόσμια τάση, από την οποία απορρέουν συνεχώς νέες εφαρμογές και υπηρεσίες, καθώς και νέοι τρόποι εκμετάλλευσης των δεδομένων που αποθηκεύονται εκεί, οδηγώντας σε μία άνευ προηγουμένου αύξηση των δαπανών για την υιοθέτηση του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Salesforce Ventures, από το 2009, επενδύει ενεργά για την ταχεία ανάπτυξη, δοκιμή και υλοποίηση εφαρμογών Cloud, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.