2ος κύκλος be finnovative: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις Startups

0

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιριών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος, διοργανώνουν το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative.

O δεύτερος κύκλος του εξάμηνου προγράμματος be finnovative ξεκινάει μετά την ολοκλήρωση του μαραθωνίου NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2017.

Στόχος του προγράμματος be finnovative, είναι η ευρύτερη υποστήριξη ομάδων και εταιριών στο χώρο του fintech, η επιχειρηματική τους ενδυνάμωση και επιτάχυνση και η δημιουργία εμπορικών συνεργασιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα be finnovative απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και, γενικότερα, οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή την μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο με την προοπτική να επιτύχει στην Ελληνική αγορά και στη συνέχεια να γίνει εξωστρεφές.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να αναπτύσσουν την ιδέα τους στο ευρύτερο θεματικό πεδίο των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών (fintech) όπως, ενδεικτικά αυτοματοποιημένα customer care συστήματα (bots), mobile payments, blockchain, ΑΙ, συστήματα e-commerce, ticketing, marketplaces, e-invoicing, loyalty platforms, crowdfunding, banking APIs, trading platforms, big data analysis κλπ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές μονάδες της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζουν ιδέες που αφορούν micro-investments, roboadvisors και P2P/P2B payments.

Οι παροχές του προγράμματος 

Το πρόγραμμα be finnovative μέσα από εξειδικευμένες δράσεις θα παρέχει στους συμμετέχοντες επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική από στελέχη με εμπειρία, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών με μεθοδολογίες lean development, ανάπτυξη MVP και prototypes, συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό. Μέσω του προγράμματος, θα αξιοποιηθεί το αναβαθμισμένο Οpen Βank API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών. Επιπλέον, το πρόγραμμα δύναται να παρέχει στους συμμετέχοντες πρόσθετους πόρους, όπως υπηρεσίες cloud, χρηματικά βραβεία με βάση την απόδοση στο πρόγραμμα (φέτος οι 2 πρώτες ομάδες θα μοιραστούν 10.000 Ευρώ) και κυρίως δυνατότητες σύναψης εμπορικών συμφωνιών με την Τράπεζα και με συνεργαζόμενους φορείς.

Μέσα σε ένα εξάμηνο οι ομάδες που επιλέγονται έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, εμπειρίες και δυνατότητες δικτύωσης με σημαντικά στελέχη της αγοράς, αλλά και πρόσβαση σε γραφειακές και άλλες τεχνολογικές υποδομές, ώστε να πετύχουν σημαντική ωρίμανση των ιδεών τους και να τις παρουσιάσουν τελικά σε επενδυτές στη διάρκεια του Demo Day.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.