Ξεκινάει η φάση επώασης του Invent ICT με 25 ομάδες

0

Από το σύνολο των 64 κατατεθειμένων προτάσεων στη θερμοκοιτίδα INVENT, είκοσι πέντε νέα επιχειρηματικά σχήματα προκρίθηκαν για να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο επώασης.

Η διαδικασία της αξιολόγησης από το επιστημονικό συμβούλιο της θερμοκοιτίδας διεξήχθη κατά το τριήμερο 22-25 Μαΐου 2017 με τη συμβολή και του διεθνούς οργανισμού SO Kwadraat. Στο διάστημα αυτό οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στα αγγλικά, ενώπιον της επιτροπής.

Οι ομάδες που εντάσσονται στη θερμοκοιτίδα αποτελούνται από νέους επιστήμονες υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, με την πλειονότητά τους να προέρχονται από τις σχολές του ΕΜΠ και των συνεργαζόμενων σχολών του προγράμματος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολυτεχνείο Θράκης) και τα επιχειρηματικά σχήματα που παρουσιάστηκαν, με γνώμονα την τεχνολογία, δίνουν καινοτόμες λύσεις σε τομείς όπως είναι το περιβάλλον, η υγεία, ο αθλητισμός, το gaming, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, η ναυτιλία, το εμπόριο.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος, οι ομάδες που προκρίνονται θα λάβουν υποστηρικτικές υπηρεσίες εξατομικευμένης συμβουλευτικής, μεθοδολογία που έχει αναπτύξει το ΕΜΠ σε συνεργασία με τον οργανισμό SO Kwadraat, με τη συμβολή των IDGC και του διεθνούς δικτύου συνεργατών τους. Συνεργαζόμενοι μέντορες και coaches από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο θα καθοδηγήσουν τους νέους επιχειρηματίες μέσω πρακτικών εργαλείων και παραδειγμάτων, με την αξιολόγηση και επανεκτίμηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων και την από κοινού εξέλιξη της επιχειρηματικής τους ιδέας και της υλοποίησής της.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το Invent ICT είναι ένα εγχείρημα κοινής συνεργασίας της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Industry DisruptorsGame Changers (IDGC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην ανάσχεση του brain drain που επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης στην χώρα

Για περισσότερες πληροφορίες για το Invent ΙCT επισκεφθείτε τον ιστότοπο  και την αντίστοιχη σελίδα Facebook.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.