Η Foresight επένδυσε 500.000 λίρες στην Utonomy

0

Το ποσό των 500.000 λιρών επένδυσε το Foresight Group LLP, μέσω του Foresight Williams Technology EIS Fund, στην βρετανική Utonomy, έναν «έξυπνο» πάροχο λύσεων φυσικού αερίου.

Η Utonomy, που ιδρύθηκε το 2015, έχει αναπτύξει μια καινοτόμο τεχνολογία για την μείωση τυχόν διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας και φυσικού αερίου. Πρόκειται για μια μοναδική λύση που έχει δομηθεί με βάση το Internet of Things (IoT) και με αυτοματοποιημένο τρόπο βελτιστοποιεί την πίεση της μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου μέσω ηλεκτρομηχανικών ενεργοποιητών που προσαρμόζονται στο δίκτυο και ελέγχονται από «έξυπνο» cloud λογισμικό.

Σημειώνεται πως η διαρροή μεθανίου από τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ενέργειας αποτελεί ένα κυρίαρχο πρόβλημα σε διεθνές επίπεδο, το οποίο εκτιμάται πως στοιχίζει στους καταναλωτές κάτι παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.