Πέρασε σε ιταλικά χέρια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

0

Έναντι 45 εκατ. ευρώ πέρασε και επίσημα στα χέρια της Ιταλικής Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.

Την συμφωνία ολοκλήρωσαν από την Ελληνική πλευρά η πρόεδρος του ΤΑΙΔΕΠ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, ενώ την Ιταλική εκπροσώπησε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ferrovie Dello Stato Italiane Group, Renato Mazzoncini.

Με την σημερινή συμφωνία το ΤΑΙΔΕΠ ολοκληρώνει μια τετραετή διαγωνιστική διαδικασία, η οποια και ανοίγει μια νέα σελίδα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας επέφερε το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους 692 εκατ. ευρώ.

Η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη και αναλαμβάνει να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας ένα σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Πηγή: Emea.gr

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.