Η Virtual Trip εστιάζει στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών για τον τομέα της αυτοκίνησης

0

«Στροφή» στην ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών υπηρεσιών που θα απευθύνονται στο σύνολο των incar PCs που κυκλοφορούν στην αγορά επιχειρεί η Virtual Trip

Όπως ισχυρίζεται ο Δημήτρης ΤσίγκοςCEO της Virtual Trip: «Σήμερα έχουμε κατακλυστεί από ειδησεογραφία που σχετίζεται με τα αυτόνομης οδήγησης οχήματα και τις ευρύτερες προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις, λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τι συμβαίνει με τα “infotainment” incar PCs που ήδη βρίσκονται εγκατεστημένα σε εκατοντάδες εκατομμύρια οχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο; Εδώ και καιρό φαίνεται πως επικρατεί πλήρης -περίπου- ησυχία στο εν λόγω μέτωπο, εντούτοις όμως στον ορίζοντα αρχίζει να αχνοφαίνονται τα σημάδια μιας επερχόμενης “επανάστασης”. Θα τολμούσα να πω πως προσομοιάζει με το χρονικό διάστημα ακριβώς πριν από την… γέννηση της αγοράς των mobile εφαρμογώνΤο ίδιο, λοιπόν, εκτιμώ πως πρόκειται να συμβεί και στην βιομηχανία της αυτοκίνησης!».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Τσίγκου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί όσο και σοβαροί λόγοι για τους οποίους είναι πιο λογικό (όσο και αποδοτικό) οι third party εφαρμογές να εγκαθίστανται σε ένα incar PC αντί για οποιοδήποτε smartphone. Ο κυριότερος εξ’ αυτών; Το γεγονός ότι σήμερα το αυτοκίνητο θεωρείται ως ένα άκρως «χρηστικό» εργαλείο, που οφείλει να λειτουργεί πάντοτε. Σε αντίθεση με το smartphone.

«Βλέπετε, οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους ακόμη κι εάν έχουν ξεχάσει το κινητό τους τηλέφωνο είτε εάν αυτό δεν είναι φορτισμένο…», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει και συνεχίζει: «Πρόκειται για ένα διαφορετικό όσο και καίριας σημασίας περιβάλλον, ενώ  οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών μπορούν να αναπτυχθούν και χρησιμοποιηθούν σε κάθε όχημα. Ανεξάρτητα, όσο και διαλειτουργώντας με τις αντίστοιχες των “έξυπνων” τηλεφώνων. Το τελευταίο, βρίσκεται στο… στόχαστρο της Virtual Trip».

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.