50 εκατ. ευρώ σήκωσε η γερμανική Volocopter από την «μητρική» της Volvo

0

Η Volocopter, η γερμανική startup που κατασκευάζει ιπτάμενα ταξί, σήκωσε 50 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Geely, την κινέζικη μητρική εταιρεία της Volvo.

Η εταιρεία, θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να λανσάρει εμπορικά την υπηρεσία με τα ταξί της «μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», αναφέρει το The Verge.

H Geely εκτός από την χρηματοδότηση, θα δημιουργήσει μια κοινή «επιχείρηση» με την Volocopter προκειμένου να φέρει τα οχήματα της startup στην Κίνα. Η Volocopter έχει μέχρι σήμερα διεξάγει αρκετές δημόσιες δοκιμές του αεροσκάφους κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) της, με πιο πρόσφατη μια πτήση στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι.

Η Geely δεν είναι όμως η μόνη μεγάλη εταιρεία (και αυτοκινητοβιομηχανία) η οποία ενδιαφέρεται για την Volocopter. Η Daimler, η «μητρική’ της Mercedes-Benz, έχει επίσης επενδύσει στην εταιρεία, το 2017, με 30 εκατ. δολάρια, ενώ μετά από αυτή τη χρηματοδότηση, η Intel ανακοίνωσε ότι θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στην γερμανική startup.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.