6,299 επιβάτες σε ένα μήνα μετέφεραν τα αυτόνομα ταξί της Waymo

0

Τα αυτόνομα μίνι βαν της Waymo μετέφεραν 6,299 επιβάτες μέσα στον πρώτο μήνα του πιλοτικού προγράμματος «robotaxi» της εταιρείας, στην Καλιφόρνια.

Συνολικά, η εταιρεία ολοκλήρωσε 4.678 επιβατικές διαδρομές τον Ιούλιο – και άλλα 12 ταξίδια για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό, που ισοδυναμεί με 156 διαδρομές κάθε μέρα, και ενδεχομένως δείχνει τη ζήτηση που μπορεί να υπάρξει για αυτόνομα εμπορικά οχήματα αλλά και το πώς τέτοιες υπηρεσίες μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το πιλοτικό πρόγραμμα της Waymo δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, αλλά μόνο σε υπαλλήλους της εταιρείας και της μητρικής της (Alphabet) και «τρέχει» σε συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Mountain View, Palo Alto, Sunnyvale, Cupertino, Los Altos και Los Altos Hills.  Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η υπηρεσία σε αυτή τη φάση δεν χρεώνεται, καθιστά πιο δύσκολη την εκτίμηση της πραγματικής ζήτησης για τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Εκτός από τη Waymo, και οι AutoX, Pony.ai και Zoox έχουν λάβει άδεια για τη διενέργεια πιλοτικών προγραμμάτων αυτόνομων μεταφορών στην Καλιφόρνια, από την αρμόδια αρχή (California Public Utilities Commission).

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.