7,25 εκατ. δολ για την πλατφόρμα εύρεσης εργασίας Comparably

0

Η αγορά εργασίας είναι μια εξαιρετικά δραστήρια αγορά με τεράστιους τζίρους σε παγκόσμιο επίπεδο και εμφανίζονται συνεχώς νέοι παίκτες με τη χώρα μας να έχει την Workable και την Owiwi στο χώρο, με τη πρώτη να έχει επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μάλιστα.

Η Comparably ιδρύθηκε μόλις 1,5 χρόνο πριν και μέχρι σήμερα έχει λάβει 14 εκατ. δολ, μαζί με την τελευταία χρηματοδότηση των 7,25 εκατ. δολ., από συνολικά 12 επενδυτές με την Greycroft Partners να ηγείται.

Στην αγορά εύρεσης εργασίας υπάρχουν μεγάλοι παίκτες όπως οι LinkedIn, Monster, Indeed κ.α. και από εκεί και πέρα υπάρχουν νέες εταιρείες που προσπαθούν από τη μια πλευρά να προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους που ψάχνουν για δουλειά με διάφορες νέες δυνατότητες επιλογής, και από την άλλη τους υπευθύνους HR των ίδιων των εταιρειών ή τρίτων εταιρειών που πληρώνουν καλά για να βρουν τους καλύτερους υποψηφίους και τα καλύτερα ταλέντα.

Για παράδειγμα, το ύψος των μισθών ανά θέση και ανά εταιρεία, αλλά και άλλων παροχών, είναι μερικά νέα στοιχεία που προσφέρονται, π.χ. αυτό κάνει η Comparably και η Glassdoor, με την δεύτερη να είναι ο μεγάλος παίκτης μια και λειτουργεί από το 2007 και έχει σηκώσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 εκατ. δολ.

Η Comparably εκτός από το ύψος των μισθών προσφέρει στους ενδιαφερόμενους πληροφόρηση και για την εταιρική νοοτροπία και κουλτούρα, κάτι πολύ σημαντικό για τη νέα γενιά στελεχών τους λεγόμενους Millenials, αλλά και βοήθεια για την διαπραγμάτευση των παροχών που θα ζητηθούν π.χ. μετοχές.

Επίσης η Comparably ειδικεύεται στην τεχνολογία και ειδικά έχει πρόσβαση σε υποψηφίους από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, ο οποίοι θεωρούνται υψηλής κλάσης, ενώ βοηθάει και τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για προσλήψεις να καθορίσουν τις αποδοχές που θα προσφέρουν αλλά και να συγκριθούν με τον αν ανταγωνισμό τους μια και οι εργαζόμενοι αξιολογούν τις επιχειρήσεις που δουλεύουν.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για νέες υπηρεσίες και εργαλεία αλλά και επέκταση της βάσης χρηστών και πελατών.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.