Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στη Λισαβόνα «μετακομίζει» το Web Summit

Το μεγαλύτερο meeting startup επιχειρήσεων στον κόσμο, το Web Summit, εγκαταλείπει το Δουβλίνο και βάζει πλώρη για τη Λισαβόνα, επιφέροντας ένα σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια της ιρλανδικής πρωτεύουσας να εξελιχθεί σε τεχνολογικό κόμβο και κόμβο καινοτομίας.

Η ανακοίνωση αυτή σόκαρε πολλούς στην ιρλανδική τεχνολογική κοινότητα.

Το Web Summit, το οποίο ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, είχε φιλοξενήσει κατά την πρώτη του συνεδρίαση περίπου 400 άτομα. Σύντομα όμως είδε την δημοτικότητα του να εκτοξεύεται, προσελκύοντας περισσότερους από 25.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων παραβρέθηκαν κατά καιρούς και αρκετές δημοσιότητες.

Το κόστος για τη συμμετοχή ανέρχεται σε 4.700 ευρώ.

Όμως το Web Summit είναι φημισμένο και για έναν άλλο σημαντικό λόγο, για τον οποίο ο Paddy Cosgrave (ιδρυτής του συνεδρίου) είχε εκφράσει τα παράπονα του αρκετές φορές και δεν είναι άλλος από την άθλια υποδομή των ασύρματων (Wi-Fi) δικτύων, που υποτίθεται πρόσφεραν στους χιλιάδες προσκεκλημένος την απαραίτητη επικοινωνία με τα κοινωνικά δίκτυα και τις δημοσιογραφικές πλατφόρμες.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Paddy Cosgrave έχασε την υπομονή του – καθώς οι διοργανωτές δεν ήταν διατεθειμένοι να διορθώσουν τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών – και πήρε την δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει το Δουβλίνο.

Αν και τα κεντρικά γραφεία του Web Summit θα παραμείνουν στο Δουβλίνο, μαζί με τους 130 εργαζόμενους της εταιρείας, οι 30.000+ συμμετέχοντες του φετινού συνεδρίου θα είναι οι τελευταίοι που θα το παρακολουθήσουν στην ιρλανδική πρωτεύουσα.

«Διαλέξαμε τη Λισαβόνα λόγω των υποδομών της πόλης, του τοπίου της, αλλά και της ανάπτυξης του τοπικού startup οικοσυστήματος», δήλωσε ο Paddy Cosgrave, CEO του Web Summit.

Οι νέοι χώροι φιλοξενίας του μεγάλου αυτού συνεδρίου είναι το MEO Arena/FIL Feira Internacional της Λισαβόνας, η χωρητικότητα των οποίων αγγίζει τα 80.000 άτομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις