Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στέλιος Κούλογλου: «Πρέπει να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα»

«Να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε τα έργα για να δώσουμε προτάσεις και διεξόδους στους νέους που δεν μπορούν να βρουν δουλειά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, κατά τη ημερίδα για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας την οποία διοργάνωσε ο ίδιος.

Απέναντι σε υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, σημείωσε πως αποτελεί «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας το γεγονός ότι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά, και παρότρυνε να αρχίσουν να γίνονται συζητήσεις που να αφορούν και το μέλλον της χώρας, εκτός από το παρελθόν.

Στελέχη της ΕΕ παρουσίασαν στο κοινό της εκδήλωσης τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και μίλησαν για τους τρόπους πρόσβασης σε χρηματοδότηση για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Kouloglou_EUROPE_03_702x336
Ταυτόχρονα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έγινε δεκτή η παρουσία και οι παρεμβάσεις επιτυχημένων ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και διακρίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διάφορους τομείς όπως: στον πολιτισμό, η Clio Muse App, στην ιατρική, η Bio Hexagon, στη γαστρονομία, η Πυλιακή Γη, στην ανακύκλωση, η The New Raw, στη βιολογική καλλιέργεια, η Tzekos Organic Herbs, στη μόδα, η ZYLO Eyewear, και στην αγροοικονομία, η Farmers Republic.

Επίσης στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, την δραστηριότητα του παρουσίασε ο οργανισμός Reload Greece, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Λονδίνο πριν από λίγα χρόνια.

Kouloglou_EUROPE_04_702x336
Σημειώνεται, τέλος, ότι η ημερίδα για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου, με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ήδη από τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για την κοινωνική και συνεργατική οικονομία, για τα ελληνικά προϊόντα, καθώς επίσης και μία εκδήλωση για την αγροτική παραγωγή και την επανακαλλιέργεια στην Ελλάδα της κλωστικής κάνναβης.

Kouloglou_EUROPE_06_702x336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις