Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MassChallenge Switzerland: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο κύκλο επιτάχυνσης

Το MassChallenge Switzerland, το πρόγραμμα επιτάχυνσης το οποίο από το 2016 υποστηρίζει την ανάπτυξη ευρωπαϊκών Startup εταιρειών, ετοιμάζεται για το νέο κύκλο του και αναζητά τις επόμενες εταιρείες που θα συμμετάσχουν.

Το πρόγραμμα πρόκειται να “τρέξει” από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2020 και απευθύνεται αποκλειστικά σε Startups αρχικού σταδίου, δηλαδή εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει κάτω από 1 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις και κάτω από 2 εκατ. δολάρια σε κέρδη. Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να έχουν ιδέες βιώσιμες και με πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Αυτές που τελικά επιλεχθούν θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε μεγάλες εταιρείες όπως οι Nestlé, Bühler, GEA, Philip Morris και καθοδήγηση από περισσότερους από 600 ειδικούς. Επιπλέον, θα λάβουν “έπαθλα” που περιλαμβάνουν νομικές, λογιστικές υπηρεσίες και συμβουλευτική σε θέματα στρατηγικής. Εκτός των παραπάνω, θα παρακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα αποκτήσουν επαφές με επενδυτές, θα έχουν δωρεάν χώρο γραφείου, ενώ θα λάβουν και ένα οικονομικό βοήθεια για τη στέγασή τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής “ανοίγουν” στις 19 Ιανουαρίου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ, επιλέγοντας “Switzerland Accelerator”.

Το MassChallenge

Το MassChallenge έχει την έδρα του στις ΗΠΑ όμως “τρέχει” σε έξι τοποθεσίες: Βοστώνη, Ισραήλ, Μεξικό, Rhode Island, Ελβετία και Τέξας. Από το 2016, το MassChallenge Switzerland ηγείται στην παροχή βοήθειας σε Startups σε όλη την Ευρώπη. Πέρυσι επιτάχυνε 92 νεοφυείς επιχειρήσεις – χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή δέσμευση μεριδίου μετοχών. Από το ξεκίνημά του έως το 2019, έχει επιταχύνει 298 Startups, οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις άνω των 120 εκατομμυρίων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις