Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι φιναλίστ του φετινού MITEF Greece Startup Competition

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση του διαγωνισμού του MIT Enterprise forum Greece ενός διαγωνισμού που στοχεύει στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Καινοτομίας και την νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Το διεθνές πρόγραμμα «Επιτάχυνσης» του MITEF Greece, που διοργανώνεται με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά, έχει ως  στόχο να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας. Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία tracks, General, Energy και Maritime.

Αποκλειστικός χορηγός στην ενότητα του Energyγια 2η συνεχόμενη χρονιά είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου ΕΛΠΕ αναφορικά με την Καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στον χώρο της ενέργειας.

Η διαδικασία επιλογής ανέδειξε τους φιναλίστ που περνούν στην τελική φάση και θα διαγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο.

Αναφέρονται ακολούθως με αλφαβητική σειρά:

Aurora Plasma Tools:  Έχουν κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα μεγάλο σύστημα ατμοσφαιρικού πλάσματος για χάραξη / τροποποίηση πολυμερικών επιφανειών το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορες μεθόδους

Beenotes Plus:  Μια εφαρμογή για smartphones που καθοδηγείται με τη φωνή και συνδέεται με μία πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων και υποστήριξης αποφάσεων για τους μελισσοκόμους.

Bialoom: μια έξυπνη διαγνωστική λύση μίας χρήσης που ανιχνεύει και παρακολουθεί τη σήψη 240 φορές ταχύτερα (15 λεπτά) από τις παραδοσιακές καλλιέργειες αίματος σε χαμηλό κόστος (12 ευρώ).

Cyrus: Η CYRUS PC έχει αναπτύξει και κατασκευάσει ένα πρωτότυπο συμπιεστή υδρογόνου με μοναδικά πλεονεκτήματα.

EnergyGenics: H ENERGYGENICS έχει ως κύριο στόχο την αξιοποίηση μιας νέας τεχνολογίας μικροηλεκτρονικής, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις πολυάριθμες μετατοπίσεις των κλιματολογικών συνθηκών, να παράγει απεριόριστη και βιώσιμη πράσινη ενέργεια με μηδενικό αποτύπωμα CO2.

Finloup: Βελτιστοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας της πίστωσης για τους δανειστές και τους δανειολήπτες.

Homi: Η HOMI είναι μια ψηφιακή εταιρεία ακινήτων που καθοδηγεί τον ενδιαφερόμενο σε όλη τη διαδικασία πώλησης από την αρχική αποτίμηση έως το τελικό συμβόλαιο με τον συμβολαιογράφο.

Less Engines: Κατασκευάζει αεροσυμπιεστές, αντλίες και μηχανές εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μετατροπή της κίνησης.

Mobito: Οργανώνει τις μεταφορές σε μία πόλη μέσω μιας πλατφόρμας που διευκολύνει την παροχή υπηρεσιών μεταφορών και πληροφόρησης.

Narratologies: Weaving threads between worlds: Πλατφόρμα IoT, η οποία προσφέρει σε ταξιδιώτες εμπειρίες με τη μορφή παιχνιδιού

Optecharge: Λύση που επιτρέπει την φόρτιση πολλών ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα φορτιστή χωρίς ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης

Pidust: Startup που εστιάζει στην παροχή λύσεων λογισμικού υψηλού επιπέδου για κβαντικούς υπολογιστές

ResQ Biotech:  Έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που επιτρέπει την παραγωγή τεράστιων συνδυαστικών βιβλιοθηκών μικρών κυκλικών πεπτιδίων που μοιάζουν με φάρμακα και τη διαλογή και ταυτοποίηση πιθανών φαρμάκων

Syndeseas Integrated Solutions: ένα ολοκληρωμένο λογισμικό για την παρακολούθηση, την αναφορά και την επαλήθευση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

The Sarm Project (AEI Labs):   αναπτύσσει ένα καινοτόμο, περιστροφικό συμπιεστή που στοχεύει στην προώθηση της ισχύος, της αποδοτικότητας και της αξιοπιστίας του κινητήρα σε νέα ύψη.

Οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο 2μηνο πρόγραμμα του Προγράμματος Επιτάχυνσης είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω έμπρακτης καθοδήγησης και ειδικών εργαστηρίων σε θέματα Βusiness skills και παράλληλα να διερευνήσουν συνεργασίες και συνέργειες για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά.

Η τελική φάση του Διαγωνισμού, δηλαδή η Τελετή Λήξης και Απονομής των βραβείων, θα διεξαχθεί αρχές Ιουλίου, όπου οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μπροστά στο κοινό. Η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού θα επιλέξει τις τρεις νικήτριες ομάδες από τη γενική κατάταξη και μια νικήτρια ομάδα από κάθε Specialty track. Περισσότερα για την ημερομηνία και για τον χώρο διεξαγωγής της τελετής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Oι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών από τους χορηγούς μας, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρίας τους. Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η Διεθνής αναγνώριση μέσω της προβολής τους από το διεθνές δίκτυο του MITEF Global.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις