Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Antivirus Crowdhackathon: Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον δεύτερο κύκλο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, 21–24 Μαΐου 2020, ο δεύτερος κύκλος του απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Antivirus Crowdhackathon.

Το Antivirus Crowdhackathon είναι ο πρώτος απομακρυσμένος (remote) μαραθώνιος καινοτομίας  στην Ελλάδα για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Η έναρξη του δεύτερου κύκλου του μαραθωνίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου με το Kick Off Meeting, στο οποίο συμμετείχαν απομακρυσμένα πάνω από 300 συμμετέχοντες, διαγωνιζόμενοι, ομάδες, μέντορες και φορείς υποστήριξης.

Στον μαραθώνιο δήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή πάνω από 90 ομάδες και 300 διαγωνιζόμενοι, ενώ την Κυριακή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης περίπου 4 ωρών οι παρουσιάσεις των εφαρμογών που υλοποιήθηκαν στον 2ο κύκλο του Antivirus Crowdhackathon. Συμμετείχαν 34 ομάδες και παρουσίασαν τις ιδέες τους και τις εφαρμογές τους.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν είναι:

Κατηγορία COVID Response: Αφορά εφαρμογές που αξιοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των μέτρων κοινωνικής απόστασης που λαμβάνονται.

Σε φάση Ready2Deploy διακρίθηκαν οι ομάδες:

  • COVID19 Smart Screening TooI: To εργαλείο δημιουργήθηκε για να λύσει το πρόβλημα του περιορισμένου αριθμού τεστ που έχουν στη διάθεση τους οι χώρες, αλλά και να ενισχύσει την ενημερωμένη λήψη αποφάσεων από δημόσιους φορείς και οργανισμούς υγείας.

Σε φάση To Accelerate διακρίθηκαν οι ομάδες:

  • Inertia: Πλατφόρμα τακτικής καταγραφής κατάστασης υγείας από το σπίτι. Αυτόματη ενημέρωση ιατρικού προσωπικού και αναγνώριση των σοβαρότερων περιπτώσεων μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης. Η ομάδα συμμετείχε και στον 1ο κύκλο του Antivirus Crowdhackathon.
  • ComeTogether: Πλατφόρμα για την έκδοση και παρακολούθηση πιστοποιητικών ανοσίας έναντι του Covid-19, για επιστροφή των πολιτών με αντισώματα στον ιό (λόγω ανάρρωσης ή εμβολιασμού όταν κυκλοφορήσουν εμβόλια), στην πλήρη οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, με την απαραίτητη ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Η ομάδα συμμετείχε και στον 1ο κύκλο του Antivirus Crowdhackathon.

Κατηγορία Αντιμετώπιση συνεπειών: Αφορά εφαρμογές που αξιοποιούνται κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη φάση της πανδημίας και στοχεύουν στην καταπολέμηση των συνεπειών στην κοινωνία και την οικονομία.

Σε φάση Ready2Deploy διακρίθηκαν οι ομάδες:

  • eGovOpen: Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων ενός οργανισμού ή δήμου. Χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών αναγνωρισμένων από το κράτος.
  • emergency hotel assistance: To Emergency Hotel Assistance είναι μια διαδραστική πλατφόρμα αξιολόγησης πιθανών κρουσμάτων covid-19 με υποστήριξη υπηρεσιών τηλεϊατρικής μέσα από το δωμάτιό του κάθε πελάτη. Ταυτόχρονα μπορεί να εντοπίσει την πιθανή μετάδοση covid-19 ανάλογα με την διαδρομή και το μέσο (Πλοίο, αέρα, οδικώς) όπου έφτασαν οι πελάτες στα τουριστικά καταλύματα.
  • COVID-bot: Ένα έξυπνο chatbot που παρέχει αξιόπιστες και έγκυρες απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τον κορονοϊό. Σκοπός είναι η παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης (καταπολέμηση των fake news), μέσω έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων για την ασφαλή επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των τουριστών.

Σε φάση To Accelerate διακρίθηκαν οι ομάδες:

  • Anti.o: μια υπηρεσία για εμφάνιση σχετικών ειδήσεων με ένα συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέροντος, ανά γεωγραφική περιοχή. Η ομάδα συμμετείχε και στον 1ο κύκλο του Antivirus Crowdhackathon.
  • Nable Solutions: Η υπηρεσία “Assistant Volunteer” πρόκειται για μια SaaS πλατφόρμα με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση πιστοποιημένων εθελοντών, κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19, για την υποστήριξη ευάλωτων πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά και την δημιουργία οργανωμένων επιχειρησιακών ή κοινωνικών δράσεων.
  • Hermes: Πρόκειται για μία εφαρμογή εξυπηρέτησης της αγοράς αγαθών και πληρωμής από χρήστες της, με τη μορφή self-service σε βενζινάδικα και καταστήματα λιανικής.
  • CommunityHero: Community-driven πλατφόρμα παραγγελίας και παράδοσης αγορών από παντοπωλεία η οποία υποστηρίζεται από ένα AI chatbot για παραγγελίες, και απευθύνεται στο γηραιότερο πληθυσμό. Η ομάδα συμμετείχε και στον 1ο κύκλο του Antivirus Crowdhackathon.

Κατηγορία πολιτισμός

  • VisionStat: Monitoring και ανάλυση συνωστισμού σε χώρους εισόδου, αναμονής, μετακίνησης και θέασης(π.χ. Μουσεία, εκθέσεις, αρχαιολογικοί χώροι, κλπ).
  • Virtual Museums by VR Productions: VR & 360 Εικονικές περιηγήσεις για Μουσεία και Χώρους Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος με δυνατότητα ψηφιακού διαμοιρασμού, Live Απομακρυσμένης ξενάγησης & τηλεδιάσκεψης καθώς και VR Trainings για σχολεία και μαθητές.

Δείτε ακόμα:

Antivirus Crowdhackathon: Οι εφαρμογές που ξεχώρισαν στον πρώτο κύκλο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις