Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το SUP Free hackathon – Στόχος η εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το SUP Free hackathon, την πρώτη δράση ανοιχτής καινοτομίας στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης”. Στόχος του είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών και λύσεων που αξιοποιούν την τεχνολογία, για να συμβάλλουν σε μια καθημερινότητα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης.

Το SUP Free hackathon θα πραγματοποιηθεί 11–13 Δεκεμβρίου 2020, απομακρυσμένα με εργαλεία τηλεδιάσκεψης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν:

  • Δίνοντας θέματα ή προβλήματα ή προκλήσεις για λύση που σχετίζονται με τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή (δημόσια υποβολή προτάσεων – διαβούλευση).
  • Aναπτύσσοντας πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα (συμμετέχοντες – διαγωνιζόμενοι).
  • Yποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς).
Οι συμμετοχές για τους διαγωνιζόμενους θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι ο μαραθώνιος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη και την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις