Bidroom: 15 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση για κρατήσεις ξενοδοχείων χωρίς προμήθεια!

0

H Bidroom, μία online ταξιδιωτική κοινότητα, ανακοίνωσε επένδυση 15 εκατ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της.

Η Bidroom είναι μια πρωτοβουλία σχεδιασμένη από ξενοδόχους για ξενοδόχους και ιδρύθηκε το 2014 στην Ολλανδία. Η εταιρεία αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τις πλατφόρμες κρατήσεων και όπως αναφέρει η ίδια φέρνει περισσότερη επιχειρηματική ελευθερία στη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με 120.000 ξενοδοχεία σε 128 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, με την ιδέα να διαφέρει από τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία (ΟΤΑ), επειδή η Startup δεν χρεώνει προμήθεια στα ξενοδοχεία. Η λειτουργία της βασίζεται σε ένα ετήσιο μοντέλο συμμετοχής, με το οποίο τα ξενοδοχεία καταβάλλουν τη συνδρομή μόνο μετά από αποδεδειγμένη επιτυχία. Αυτή η σημαντική εξοικονόμηση μοιράζεται με τον ταξιδιώτη, ο οποίος στη συνέχεια θα πληρώσει μια εγγυημένα καλύτερη τιμή.

Απαιτούνται σημαντικοί πόροι για το ταχύ διεθνές λανσάρισμα. Σύμφωνα με τον CEO Bas Tolmeijer, το εργατικό δυναμικό της Bidroom θα επεκταθεί σε 200 υπαλλήλους εντός του επόμενου έτους, αφού η εταιρεία μετακομίσει σε ένα νέο, υπερσύγχρονο γραφείο στην Κρακοβία τον Απρίλιο του 2019. Ο ίδιος λέει ότι αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην πρόσληψη ειδικών πληροφορικής, πωλητών και υπαλλήλων εξυπηρέτησης πελατών.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την ανανέωση του επιχειρησιακού μοντέλου, την ανάπτυξη έξυπνης τεχνολογίας και την επέκταση της διαθεσιμότητάς του μέσω της σύμπραξης με περισσότερες μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων.
Ο Tolmeijer προσθέτει επίσης ότι οι επενδύσεις γίνονται σε μια βιώσιμη συνεργασία με διάφορους παγκόσμιους εταίρους όπως η Visa, η οποία πρόσφατα σύναψε αποκλειστική συνεργασία με τη Bidroom. Οι νέοι μέτοχοι είναι κυρίως τα λεγόμενα οικογενειακά γραφεία που έχουν εμπιστοσύνη στη νέα ιδέα.

Ο Francesco Monaco, CCO της Bidroom ανέφερε «Η έρευνά μας έχει δείξει ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη ανάγκη για αστικά ταξίδια, όπου οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας. Έχοντας αυτό υπόψη, η Bidroom αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα ενεργοποίησης για τα επόμενα 10.000 ξενοδοχεία που θα εγγραφούν«.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι θα ανοίξει νέα γραφεία και θα επεκτείνει βραχυπρόθεσμα τις ομάδες της, προκειμένου να μπορέσει να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες προς τα ξενοδοχεία αλλά και να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό τους σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.