Blueground, Bubbllz και Raymetrics μοιράζονται το φετινό Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ύψους 1,25 εκατ. ευρώ!

0

Κεφάλαια ύψους 3,75 εκατ. ευρώ έχει μοιράσει στους 14 νικητές, τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό για την ευρύτερη επιχειρηματική σκηνή της χώρας, εστιάζοντας φυσικά στις νεοφυείς επιχειρήσεις και στις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

Για τέταρτη λοιπόν χρονιά εφέτος, σε μια λαμπρή, αλλά λιτή και σεμνή τελετή, με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που έκανε και την απονομή, ανακοινώθηκαν σήμερα, πριν από λίγο, οι τρεις νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2016 οι οποίοι θα μοιραστούν συνολικά χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ.

Το πότο αυτό θα μοιρασθεί στους νικητές, ανάλογα με τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, καθώς επίσης και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης (νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, τεχνολογία, επικοινωνία και διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού) και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) για την υλοποίηση των νέων εμπορικών τους εγχειρημάτων.

Σημειώνεται ότι στο φετινό κύκλο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας υποβλήθηκαν συνολικά 1.100 επιχειρηματικές ιδέες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών από την έναρξη του θεσμού

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας μίλησε μεταξύ άλλων για την «σπίθα της επιχειρηματικότητας και πως αυτή μεταλαμπαδεύεται σε πρωτότυπες ιδέες οι οποίες φυσικά γεννιούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους».

Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2016

Blueground 

Μία αλυσίδα πλήρως επιπλωμένων και εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, σπιτιών και βιλών βασιζόμενη στη μετατροπή υπαρχόντων οικιστικών ακινήτων με την υποστήριξη της τεχνολογίας. Η εταιρία λειτουργεί όπως ένα ξενοδοχείο με τη διαφορά ότι αντί να έχει δωμάτια σε ένα μεμονωμένο κτίριο, λειτουργεί ανεξάρτητες κατοικίες διεσπαρμένες στις πόλεις που δραστηριοποιείται. Η Blueground εξυπηρετεί επισκέπτες, είτε στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού, είτε αναψυχής σε Ελλάδα, Τουρκία και σύντομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αιτούντες: Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Αλέξης Μαραγκός, Ανδρέας Νεζερίτης, Πέννυ Παπακωνσταντίνου

Bubbllz 

Το bubbllz είναι μία mobile εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για τα social post τους. Παράλληλα είναι μια web marketing πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα, επιχειρήσεις, brands να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω User Generated Content. Οι χρήστες απλά βγάζουν μια φωτογραφία ή selfie με το προϊόν που αγοράζουν και δημιουργείται ένας κωδικός ανταμοιβής. Η φωτογραφία ανεβαίνει στα social media, και οι χρήστες ανταμείβονται άμεσα,  με εκπτώσεις, κουπόνια, διαγωνισμούς, loyaltyπόντους και ειδικές προσφορές.

Αιτούντες: Κωνστάντιος Μπατσιώλας, Γεώργιος Θρασκιάς, Παναγιώτης Χατζηδάκης

Raymetrics 

Η Raymetrics στοχεύει στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός εξελιγμένου, ιδιαίτερα καινοτόμου, νέας γενιάς τρισδιάστατου σεϊλόμετρου (ceilometer). Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι σε θέση να παρέχει τρισδιάστατη απεικόνιση της νέφωσης στον εναέριο χώρο ενός αεροδρομίου καθώς και το ύψος βάσης των νεφών σε οποιοδήποτε σημείο. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να παρέχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο το ύψος του ατμοσφαιρικού οριακού στρώματος και της ορατότητας σε κάθε δυνατή κατεύθυνση.

Αιτούντες: Νίκος Κόντος, Γιώργος Γεωργούσσης, Matthew Woollard

Οι υπόλοιποι 8 φιναλίστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας

Athlenda

Αιτούντες: Ευγενία Ζαχαριάδου, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μανώλης Τσαγκαρίδης, Νίκος Σφίγγος

BIO2CHP

Αιτούντες: Δημήτρης Μερτζής, Στέφανος Τσιακμάκης

B.L.T.
Αιτούντες: Παπαϊωάννου Γεώργιος, Τσάτσης Νικόλαος

Carealia

Αιτούντες: Θάνος Σταυρόπουλος, Βιβή Ντριγκόγια, Γεώργιος Μεδίτσκος, Ιωάννης Κομπατσιάρης, Ιουλιέττα Λαζάρου

e.SENSIS

Αιτούντες: Νίκος Τσαμπιέρης, Σεραφείμ Τσαβδάρας, Παντελής Ποτηριάδης, Γιώργος Γάρδος, Χριστίνα Δεληγιάννη

Fieldscale

Αιτούντες: Βάσω Καλαϊτζίδου, Γιώργος Μπόντζιος, Γιώργος Μπουζιάνας

Sentio Solutions (αναπτύσσει το Feel)

Αιτούντες: Γιώργος Ελευθερίου, Χάρης Τσίρμπας

IMG_9939_H_702x336

Και οι 10 φιναλίστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2016.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) από το Libra Group, το οποίο έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους 10.000.000 ευρώ προς το θεσμό.

Το Βραβείο διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, βραβεύοντας κάθε χρόνο έναν έως πέντε νικητές. Από την πρώτη βράβευση το 2013 μέχρι και σήμερα, οι νικήτριες εταιρείες επιδεικνύουν μια επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα και έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Υποστηρικτές του προγράμματος είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty από την Αυστραλία, ο Δημήτρης Ι. Γουλανδρής και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας  είναι η Antidote, η Intracom Telecom, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η Reed Smith, η SAP Hellas και η White Room.

Το Libra Group είναι ένας διεθνής επιχειρηματικός όμιλος που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε έξι ηπείρου και δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπορία, τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την ενέργεια, καθώς επίσης και σε ένα εύρος διαφοροποιημένων επενδύσεων. Ταυτόχρονα το τμήμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ομίλου λαμβάνει πολυάριθμες πρωτοβουλίες γύρω από την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τη φιλανθρωπία σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Libra Internship Programme, το οποίο υποστηρίζει περίπου 100 νέους ετησίως, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από κοινότητες που παρουσιάζουν στέρηση ευκαιριών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Libra Group ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη.

Share.

About Author

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΑΤΟΣ

Δημοσιογράφος και επικεφαλής του Startupper.gr.

Comments are closed.