Σημαντικά έπαθλα στον «διαστημικό» διαγωνισμό Copernicus Masters

0

Ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός καινοτομίας που είναι αφιερωμένος στην Παρατήρηση της Γης (Earth Observation-EO), Copernicus Masters, αναζητά εφαρμογές και επιχειρηματικές ιδέες που χρησιμοποιούν δεδομένα ΕΟ για την επίλυση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων και όχι μόνο.

Το χρηματικό έπαθλο Copernicus Masters αγγίζει τα 600.000 ευρώ συνολικά ενώ ο μεγάλος νικητής θα μεταβεί στο κέντρο εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Γουιάνας με όλα έξοδα πληρωμένα.
Στις ομάδες που θα ξεχωρίσουν προσφέρεται πρόσβαση σε χρηματοδότηση, σε δορυφορικά δεδομένα αλλά και στον Copernicus Accelerator.

Οι υποστηρικτές του φετινού διαγωνισμού είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γερμανικό Αεροναυτικό Κέντρο (DLR), η CGI, η Planet Inc., η BayWa AG, η Stevenson Astrosat Ltd., η Airbus, η Catapult Ltd και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής της Γερμανίας (BMVI).

Υπάρχουν 16 προκλήσεις στον διαγωνισμό οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: IoT, τεχνητή νοημοσύνη,  μάθηση μηχανών, η ενέργεια, η έξυπνη γεωργία, η διαχείριση καταστροφών και οι ψηφιακές μεταφορές.

Η δημοτικότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού ήταν μεγάλη το 2017 με περισσότερους από 450 συμμετέχοντες από 38 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 δείτε εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.