Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Vizcab συγκεντρώνει επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ για μείωση του άνθρακα στα κατασκευαστικά έργα

Η πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη συνδέει τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλη την αλυσίδα αξίας - από αρχιτέκτονες και μηχανικούς έως κατασκευαστές και κατασκευαστικές εταιρείες για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεών τους σε άνθρακα, τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας, τη διασφάλιση της κανονιστικής συμμόρφωσης, την επιτάχυνση της υποβολής εκθέσεων ESG και τη συμβολή στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών.

 

Η Vizcab, μια πλατφόρμα SaaS που υπολογίζει την Ανάλυση Κύκλου Ζωής (LCA) για τη μείωση του αντίκτυπου άνθρακα των κατασκευαστικών έργων, συγκέντρωσε επιπλέον 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση Series A, ανεβάζοντας τον συνολικό γύρο σε 9 εκατομμύρια ευρώ. Η KOMPAS VC ηγήθηκε του γύρου, ο οποίος περιελάμβανε εξειδικευμένους επενδυτές δομημένου περιβάλλοντος Global Brain (Τόκιο) και Brick and Mortar Ventures (Σαν Φρανσίσκο). Αυτό αύξησε το δυναμικό ανάπτυξης της Vizcab στις Ηνωμένες Πολιτείες και την περιοχή APAC.

Η χρηματοδότηση θα στηρίξει την ανάπτυξη της Vizcab σε νέες αγορές της ΕΕ και θα συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στην ήδη εδραιωμένη αγορά της στη Γαλλία.

Η Vizcab, που ιδρύθηκε το 2015 στη Γαλλία, αυτοματοποιεί τον υπολογισμό των εκπομπών CO2 και των Αξιολογήσεων Κύκλου Ζωής (LCA) των κατασκευαστικών έργων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής μιας εταιρείας. Η πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη συνδέει τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλη την αλυσίδα αξίας – από αρχιτέκτονες και μηχανικούς έως κατασκευαστές και κατασκευαστικές εταιρείες για τη βελτιστοποίηση των επιδόσεών τους σε άνθρακα, τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας, τη διασφάλιση της κανονιστικής συμμόρφωσης, την επιτάχυνση της υποβολής εκθέσεων ESG και τη συμβολή στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών.

Με στόχο την απαλλαγή απο ανθρακούχες εκπομπές έως το 2050, η ΕΕ ενέκρινε πρόσφατα την οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, η οποία συμβάλλει άμεσα στους στόχους της ΕΕ για την ενέργεια και το κλίμα. Η εφαρμογή της οδηγίας θα καταστήσει υποχρεωτικές τις ΑΚΖ για μεγαλύτερα κτίρια άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων έως το 2028 και στη συνέχεια για όλα τα κτίρια έως το 2030, αυξάνοντας τη ζήτηση για υπηρεσίες ΑΚΖ όπως η Vizcab.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις