Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kfund: Συγκεντρώνει 70 εκατ. ευρώ για νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης και cloud

Η ομάδα της Kfund παραμένει αφοσιωμένη στους κλάδους που ενέπνευσαν τη δημιουργία της εταιρείας, Τεχνητή Νοημοσύνη, Data Analytics, Edge Computing, συνδεσιμότητα 5G, Blockchain και Cloud Services.

Η ισπανική Kfund έχει συγκεντρώσει 70 εκατομμύρια ευρώ σε δεσμεύσεις για το έκτο ταμείο της. Ο διαχειριστής κεφαλαίων σχεδιάζει να εντείνει τη στήριξή του για έργα υψηλού αντίκτυπου στη νότια Ευρώπη.

Η Kfund ενισχύει την οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων πολλαπλών σταδίων, επιτρέποντάς της να υποστηρίξει έργα από pre-seed έως Series A με επενδύσεις που κυμαίνονται από 100.000 ευρώ έως 10 εκατομμύρια ευρώ.

Το K3 έχει σχεδιαστεί για να βασιστεί στην επιτυχημένη πορεία που καθιέρωσαν οι προκάτοχοί του, K1 και K2, οι οποίοι υποστήριξαν επιχειρηματίες όπως οι Jordi, Bernat και Pau από την Factorial. Diego και Eduardo από Urbanitae? Pere και Jesús από Exoticca? Pablo και Álvaro από Barkibu? και ο Julio και ο Jorge από το Abacum, μαζί με πολλά άλλα έργα. Ο στόχος του K3 είναι να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν σημαντικό επιχειρηματικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Η ομάδα της Kfund παραμένει αφοσιωμένη στους κλάδους που ενέπνευσαν τη δημιουργία της εταιρείας, Τεχνητή Νοημοσύνη, Data Analytics, Edge Computing, συνδεσιμότητα 5G, Blockchain και Cloud Services.

Η Kfund βλέπει τεράστιες ευκαιρίες στο τεχνολογικό οικοσύστημα της νότιας Ευρώπης, μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλες οι επενδύσεις του διαχειριστή κεφαλαίων. Πιστεύει ότι τα κεφάλαια που υποστηρίζουν ιδρυτές με στενή γειτνίαση και βαθιά κατανόηση των συγκεκριμένων αναπτυξιακών προκλήσεων μπορούν να προωθήσουν σημαντικά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τοπική παραγωγή πλούτου.

Η Kfund έχει συνεπενδύσει με μερικά από τα πιο διάσημα διεθνή κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων των Creandum, Atomico, a16z, Goldman Sachs, Softbank, CRV, Bitkraft και άλλων. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει την ακμάζουσα αλληλεπίδραση μεταξύ ανατρεπτικών τεχνολογιών και παραδοσιακά συντηρητικών τομέων. Η έναρξη λειτουργίας του νέου ταμείου υποστηρίζει περαιτέρω τη θέση ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την προώθηση νέων οδών συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής.

Το K3 σηματοδοτεί το έκτο ταμείο για την Kfund, συνεχίζοντας ένα ταξίδι που ξεκίνησε με το K1 το 2016. Από τότε, η Kfund έχει εξελιχθεί σε μια οικογένεια κεφαλαίων με διάφορα οχήματα, υποστηρίζοντας τους πιο φιλόδοξους επιχειρηματίες σε κάθε στάδιο των έργων τους – από τις αρχικές ιδέες έως την ίδρυση πολυεθνικών με παγκόσμιο αντίκτυπο.

Η Kfund είναι ο μόνος διαχειριστής κεφαλαίων στην περιοχή που μπορεί να υποστηρίξει έργα από το στάδιο pre-seed έως το στάδιο Series A. Ο διαχειριστής κεφαλαίων σχεδιάζει να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες στη δημιουργία και ενοποίηση των εταιρειών που θα καθορίσουν το μέλλον των επιχειρήσεων στη νότια Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις