Pre-seed χρηματοδότηση ύψους 2,66 εκατ. ευρώ από τους Serena και VentureFriends, εξασφάλισε η Edgee, μια Startup με έδρα το Παρίσι, η οποία έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή edge computing πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα.
Το όραμα της Edgee
Η Edgee ιδρύθηκε από τον Sacha Morard, πρώην CTO/CIO της Le Monde Group και τον Gilles Raymond, έναν serial entrepreneur γνωστό για την ίδρυση της News Republic. Συνδυάζοντας την εμπειρία τους στον τομέα της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης, οι ιδρυτές της Edgee επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του edge computing για να λύσουν σημαντικά προβλήματα στη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων.
Η τεχνολογία του edge computing προσαρμόζει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία συλλογής δεδομένων στις ανάγκες των χρηστών, καθιστώντας ταχύτερες τις εφαρμογές. Αξιοποιώντας την τεχνολογία αυτή, η Edgee προσφέρει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές στο πλαίσιο της διαδικασίας επεξεργασία δεδομένων, δίνοντας τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πιο ευέλικτες, ακριβείς και αποτελεσματικές εφαρμογές.
Παρόλα αυτά, οι ιδρυτές της Edgee οραματίζονται ένα οικοσύστημα ανοιχτού κώδικα που επεκτείνεται πέρα από τη συλλογή δεδομένων. Η εταιρεία θέλει να επεκτείνει την γκάμα των υπηρεσιών της, περιλαμβάνοντας λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και κυβερνοαφάλειας.
«Αναπτύσσουμε μια ανοιχτή πλατφόρμα edge computing. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να παρέχουμε στους προγραμματιστές ένα πλήρες φάσμα edge υπηρεσιών, από την Τεχνητή Νοημοσύνη στην κυβερνοασφάλεια, που θα τροφοδοτούνται από ένα ανοιχτό οικοσύστημα», δήλωσε ο co-CEO της Edgee, Sacha Morard.
