Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Μπήκαν” επενδυτές και στον “Delivera”

Επένδυση 350.000 ευρώ στην ιστοσελίδα παραγγελιών φαγητού deliveras.gr ανακοίνωσε το επενδυτικό ταμείο Elikonos Jeremie SICAR, το οποίο διαχειρίζεται για λογαριασμό ιδιωτικών κεφαλαίων και κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου η First Athens.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επένδυση στο deliveras.gr θα κατευθυνθεί στην υποστήριξη και στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της εταιρείας που προσφέρονται μέσω του site και του mobile application.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερα από 1.000 επώνυμα καταστήματα και αλυσίδες φαγητού, καθώς και συνοικιακά σουβλατζίδικα και ψησταριές για online delivery. Στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα στο χώρο της αλυσίδας εστίασης.

Το Elikonos Jeremie SICAR έχει ως έδρα το Λουξεμβούργο και διαχειρίζεται 17 εκατ. ευρώ. Έχει επενδύσει μέχρις στιγμής σε Olive Media και travelplanet24.

Σε συνέντευξη του συνιδρυτή της εταιρείας Χρήστου Τόσκα στο “ΒΗΜΑ”, αναφέρεται ότι “στα σχέδια της εταιρείας είναι η εξάπλωση στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια μετά το 2015, όπου δεν υπάρχουν σήμερα ανάλογες εταιρείες για online παραγγελίες” και ότι η εταιρεία σήμερα αριθμεί προσωπικό 17 ατόμων, εκ των οποίων 3 πωλητές και το μεγαλύτερο μέρος στο τεχνολογικό κομμάτι.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος του ελληνικού online food ordering βρίσκεται σε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια και προκαλεί το ενδιαφέρον επενδύσεων και εξαγορών. Μόλις πριν λίγους μήνες, προς τα τέλη του 2013, η τουρκική YemekSepeti είχε “μπει” στην ClickDelivery.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις