Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Algae Farms: Η πρώτη νεοφυής, καινοτόμος εταιρεία που μπαίνει στην νέα αγορά του Χρηματιστηρίου

Η Algae Farms (Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Άλγης) είναι η πρώτη νεοφυής εταιρεία που θα ξεκινήσει τη διαδικασία εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέσω της νέας αγοράς ΕΝΑ.ΣΤΕΠ, μετά από σχετική έγκριση καταλληλότητας της διοικούσας επιτροπής του ΧΑ.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που είχε προαναγγείλει πρώτο το επιχειρηματικό πόρταλ EMEA.gr.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοικούσας επιτροπής του ΧΑ, εγκρίνεται η καταλληλότητα της Algae Farms για την ένταξη του συνόλου των μετοχών της στην ΕΝΑ. ΣΤΕΠ, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Kάλυψη του συνόλου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (100%) μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) και της επίτευξης ελάχιστης διασποράς τουλάχιστον 50 προσώπων.
2. Περαιτέρω ανάλυσης σεναρίου ευαισθησίας στο επιχειρηματικό σχέδιο.
3. Συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας των προσώπων που είναι υπεύθυνα για την στρατηγική υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Η Algae Farms δραστηριοποιείται στα ανανεώσιμα και συμβατικά καύσιμα που καταναλώνουν βιομηχανικοί, βιοτεχνικοί και οικιακοί καταναλωτές, όπως επίσης και στο ναυτιλιακό και το αεροπορικό βιοκαύσιμο. Παράγει pellets & briquettes άλγης, καθώς και βιοέλαιο άλγης (algae biooil) το οποίο αποτελεί πρώτη ύλη για βιοντίζελ (algae biodiesel).

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Πρέβεζας. Τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις διευθύνσεις λογιστηρίου και διοικητικού, κατασκευών και συντήρησης, παραγωγής και πληροφορικής.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί η έγκριση και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη δημόσια προσφορά της εταιρείας και θα κυκλοφορήσει το πληροφοριακό έγγραφο ένταξης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επενδυτών. Σύμφωνα με τον υπερδωδεκάμηνο πρώτο ισολογισμό της, η εταιρεία στο τέλος του 2013 εμφάνισε καθαρές ζημίες 5.000 ευρώ.

Η εταιρεία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό Make Innovation Work 2012 ως επιχειρηματικό σχέδιο με τίτλο “Παραγωγή βιομάζας Άλγης με υψηλή θερμιδική αξία ως εναλλακτικό καύσιμο” από τους Ιωάννη Σπορίδη Αντωνιάδη και Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, με χρηματικό έπαθλο 100.000 δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις