Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

si-Cluster: Υπέγραψε διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με clusters από Γαλλία και Ιταλία

Διμερείς συμφωνίες υπέγραψε το si-Cluster (Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών) με σημαντικούς εταίρους της παγκόσμιας αγοράς, κατά τη διάρκεια του Toulouse Space Show 2014.

Το si-Cluster προχώρησε στη σύναψη δυο στρατηγικών συμφωνιών – η πρώτη με το πιο σημαντικό cluster αεροδιαστημικής της Ευρώπης, το Aerospace Valley της Γαλλίας που εκπροσωπεί 1.600 επιχειρήσεις και προσφέρει 130 χιλιάδες θέσεις εργασίας, από τις οποίες 8.500 σε ερευνητές και η δεύτερη με το Apulia Space Cluster (DTA) της Ιταλίας, που εκπροσωπεί 60 επιχειρήσεις και προσφέρ ει 5.000 θέσεις εργασίας.

Οι διμερείς συμφωνίες που υπογράφηκαν προβλέπουν την από κοινού παρακολούθηση των εξελίξεων σε τεχνολογίες και εφαρμογές διεθνώς, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής το si-Cluster και το Aerospace Valley ανακοίνωσαν την πρώτη κοινή δράση που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Cluster Ambassador», σύμφωνα με το οποίο Έλληνας υποψήφιος, που θα επιλεγεί μέσα από ανοικτό διαγωνισμό, θα μεταβεί και θα παραμείνει στη Γαλλία για ένα εξάμηνο με σκοπό να γίνει ο «πρέσβης» των μελών του si-Cluster στη Γαλλία και να ενδυναμώσει τις διμερείς σχέσεις, που θα καταλήξουν σε νέα έργα έρευνας και ανάπτυξης, νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Οι όροι του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις