Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Travelplanet24: Συνεργάζεται με την τουρκική ACM για την ενσωμάτωση της μεθοδολογίας Agile στα τμήματα τεχνολογίας

Η Travelplanet24, ένα από τα 3 μεγαλύτερα online travel agencies στην Ελλάδα, η οποία πρόσφατα είχε ανακοινώση χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από ελληνικά Jeremie Funds, ανακοίνωσε μία νέα συνεργασία με την τουρκική εταιρεία ACM για την υιοθέτηση της μεθοδολογίας Agile στο τμήμα τεχνολογίας της εταιρείας.

Η ACM θα καθοδηγεί την Travelplanet24 στην ενσωμάτωση της μεθοδολογίας Agile και την εφαρμογή του Scrum με στόχο την ανάπτυξη του τμήματος τεχνολογίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Η εταιρεία ξεκίνησε δοκιμαστικά την ενσωμάτωση του Scrum σε 2 βασικές ομάδες του τμήματος τεχνολογίας, την ομάδα των πτήσεων και των πληρωμών.

“Έχουμε συνεργαστεί με πολλές κορυφαίες εταιρείες στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή. H Travelplanet24 είναι έναs από τους αγαπημένους μας πελάτες, διότι έχει όλες τις δυναμικές που απαιτούνται για να είναι ένας υπέρ παραγωγικός οργανισμός νοημοσύνη, τεχνολογία, ενέργεια και φιλοδοξία”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Managing Partner της ACM, Ahmet Akdag.

Η μεθοδολογία Agile προτείνει εναλλακτικές λύσεις στην παραδοσιακή διαχείριση των πολύπλοκων έργων τεχνολογίας και χρησιμοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού με σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στον απρόβλεπτο παράγοντα και στην πολυπλοκότητα των έργων. Το Scrum, όρος δανεισμένος από το ράγκμπι, είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για την εισαγωγή στο Agile λόγω της απλότητας και της ευελιξίας του. Το Scrum δίνει έμφαση στην εμπειρική αξιολόγηση, στην αυτοδιαχείριση της ομάδας και προσπαθεί να χτίσει ένα σωστά ελεγμένο προϊόν μέσα από σύντομες διαδοχικές προσεγγίσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις