Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ferryhopper: Χρηματoδότηση από Metavallon και Στέλιο Χατζηιωάννου

Η Metavallon ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή της ως κύριος επενδυτής στη Seed επένδυση αξίας 600.000 ευρώ της Ferryhopper, την νέα μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με συν-επένδυση από την easyGroup του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.

Το Ferryhopper ιδρύθηκε το 2016, από τον Χρήστο Σπαθαράκη, Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Aiden Short. H 13μελής ομάδα της εταιρείας ανέπτυξε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρέχοντας στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέξουν απευθείας δρομολόγια, να κάνουν κράτηση για δρομολόγια με ανταπόκριση αλλά και να σχεδιάσουν ταξίδια πολλαπλών προορισμών και διαδρομών, μετατρέποντας το ταξίδι με πλοίο στην Ελλάδα σε εύκολη και απλή διαδικασία.

Σε λιγότερα από δύο χρόνια, η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει πάνω από 200.000 εισιτήρια μέσω της πλατφόρμας για παραπάνω από 160 προορισμούς, αποκτώντας ένα σημαντικό μερίδιο της εγχώριας online αγοράς. Συνολικά, η παγκόσμια ακτοπλοϊκή αγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία λόγω της ψηφιοποίησης των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και της ολοένα αναπτυσσόμενης ταξιδιωτικής τάσης, παγκοσμίως.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την επιχειρηματική επέκταση της εταιρείας διεθνώς, την ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών της και την διαφοροποίηση μέσω των επιπλέον προστιθέμενης αξίας προϊόντων της. Το 2019 η Ferryhopper θα επεκταθεί στην Ιταλία και την Ισπανία και την επόμενη χρονιά σε ακόμα περισσότερους Μεσογειακούς προορισμούς καθώς και στη Βόρεια Ευρώπη. Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η περαιτέρω εδραίωσή της στην Ελληνική αγορά και η ταχεία ανάπτυξη της στο εξωτερικό.

Στόχος μας στο Ferryhopper είναι να προσφέρουμε στους χρήστες μας μια ολοκληρωμένη και εύκολη σε χρήση, πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Δουλεύουμε καθημερινά έτσι ώστε να κάνουμε την διαδικασία της online κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε μια απλή και ευχάριστη εμπειρία, αντίστοιχη δηλαδή με την εμπειρία του ίδιου του ταξιδιού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την επένδυση καθώς μας βοηθά να διευρύνουμε τους ορίζοντες του Ferryhopper σε κεντρικές Ευρωπαϊκές αγορές και να προσφέρουμε πρωτοποριακές ταξιδιωτικές υπηρεσίες”, αναφέρει ο CEO και co-founder του Ferryhopper Χρήστος Σπαθαράκης.

Η Ελλάδα όντας ο μεγαλύτερος διεθνής νησιωτικός προορισμός, χρειάζεται τον δικό της εγχώριο πρωταγωνιστή στην αγορά των online ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και πιστεύουμε ότι το Ferryhopper είναι η μοναδική εταιρεία που μπορεί να καταφέρει κάτι αντίστοιχο καθώς και να αλλάξει ολοκληρωτικά το τοπίο των online κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Η ομάδα είναι προσηλωμένη στην εκτέλεση, στον σεβασμό στην εμπειρία του πελάτη και σε ένα ξεκάθαρο όραμα για το πως θα θριαμβεύσουν επιχειρώντας στην Μεσογειακή αγορά και στην παγκόσμια ανάπτυξη. Η δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα είναι ιδανική, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης αύξησης της ψηφιοποίησης και των αναπτυξιακών παρόχων όπως επίσης της αύξησης των ανεξάρτητων και μη οργανωμένων ταξιδιών”, εξηγεί η Μυρτώ Παπαθάνου Partner στη Metavallon VC.

Το Ferryhopper αποτελεί εταιρεία τεχνολογίας αιχμής στο πεδίο της online μηχανής αναζήτησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία μέσω των διαφορετικών και πολλαπλών λειτουργιών μετατρέπει την διαδικασία της ταξιδιωτικής κράτησης σε μια απλή και απολαυστική εμπειρία. Οι εταιρείες που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν ταξιδιωτικές κρατήσεις μέσω των κινητών με αποτελεσματικό τρόπο κερδίζουν μεγαλύτερη ευκαιρία για επιτυχία, καθώς παρατηρούνται ακόμα προβλήματα στην λειτουργία παρόμοιων τεχνολογιών που πρέπει να λυθούν. Μόλις τον προηγούμενο μήνα παρουσιάσαμε την easyFerry, μια πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιώντας την μηχανή αναζήτησης του Ferryhopper, προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία σε όλους τους easy® ταξιδιώτες μας”, αναφέρει ο ιδρυτής και πρόεδρος της easyGroup, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις