Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wappier: Xρηματοδότηση 4 εκατ. δολαρίων για AI στην αύξηση εσόδων εφαρμογών mobile

H wappier, μια πλατφόρμα διαχείρισης και αύξησης εσόδων για apps και marketeers, ανακοίνωσε μεγάλη χρηματοδότηση Seed, 4 εκατομμυρίων δολαρίων, με την Counterview Capital να ηγείται αλλά και με τη συμμετοχή άλλων ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών.

Η πλατφόρμα της wappier αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές εφαρμογών για φορητές συσκευές διευκολύνουν και διατηρούν τις ροές εσόδων τους, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη για να προβλέψει τη συμπεριφορά των χρηστών και να παραδώσει αυτόματα εξατομικευμένες προσφορές και προγράμματα αφοσίωσης. Παράλληλα, οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν
την πρωτοποριακή τεχνολογία απεικόνισης τρισδιάστατων δεδομένων της wappier για την εξαγωγή σημαντικών πληροφοριών από σύνθετα σύνολα δεδομένων που πλέον γίνονται ορατά με τον σωστό τρόπο.

Οι εφαρμογές για φορητές συσκευές, αλλά και το ψηφιακό οικοσύστημα γενικότερα, δημιουργούν μια πλημμυρίδα δεδομένων, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι developers δεν διαθέτουν τα εργαλεία για να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις για να κατανοήσουν πλήρως την συμπεριφορά των χρηστών αλλά και να προβούν στις κατάλληλες δράσεις“, δήλωσε ο Αλέξανδρος Μούκας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της wappier.
Η μηχανή απεικόνισης δεδομένων που βασίζεται στην AI δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αναλυτικά στοιχεία για παρελθοντικές συμπεριφορές αλλά kai για μελλοντικές προβλέψεις οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών με εξατομικευμένες συστάσεις δράσης“, συνεχίζει.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015, έχει τη βάση της στην Αθήνα, και χαρακτηριστικό της μεγάλης ανάπτυξής της είναι ότι από τα πέντε άτομα προσωπικό το 2015, έφτασε τα 51 σήμερα! Με την πρόβλεψη να είναι τα 70 άτομα μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε Ευρώπη και Αμερική.

Αν και η wappier αρχικά έχει ειδικευθεί στα mobile games σήμερα καλύπτει και άλλες κάθετες αγορές και εξυπηρετεί πάνω από 80 εφαρμογές και marketplaces, συμπεριλαμβανομένων 50 mobile gaming studios στο Λος Άντζελες, με πάνω από 6 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Επενδύσαμε στην wappier λόγω της ισχυρής τεχνολογίας AI και μηχανικής μάθησης τα οποία μεγιστοποιούν την αξία κάθε πελάτη, καθιστώντας την μια ανεκτίμητη τεχνολογική πλατφόρμα για προγραμματιστές και εταιρείες με τρόπο που να υπερβαίνει τα εργαλεία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ“, δήλωσε ο Evan Burnstein, partner στην Counterview Capital με έδρα την Ν. Υόρκη. “Ίσως όμως το πιο σημαντικό στοιχείο είναι τα πραγματικά καινοτόμα εργαλεία οπτικοποίησης δεδομένων 3D της wappier, τα οποία παρέχουν πληροφορίες για τους πελάτες της με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ πριν, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν γνωρίζατε ότι έπρεπε να γίνουν“, συμπληρώνει.

Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα επιτρέψει στην wappier να συνεχίσει να αναπτύσσει την πλατφόρμα της ενώ παράλληλα θα ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση αλλά την υποστήριξη βασικών τεχνολογικών τομέων όπως η επιστήμη των δεδομένων, το ίδιο το προϊόν αλλά και οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει οκτώ ανοικτές θέσεις εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις