Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική Blendo εξαγοράστηκε από τη RudderStack

H ελληνική DataTech Startup Blendo εξαγοράστηκε από την RudderStack, μια Startup που προσφέρει μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα σε πλατφόρμες διαχείρισης δεδομένων πελατών. Η συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα, μαζί με τη νέα χρηματοδότηση της τελευταίας, χωρίς όμως να ανακοινωθεί η αξία του deal.

Η Blendo ιδρύθηκε το 2014 από τους Κώστα Παρδάλη και Γιώργο Ψιστάκη και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναλύσουν τα δεδομένα που υπάρχουν στις δικτυακές υποδομές τους και να αποκτούν κρίσιμες πληροφορίες και τάσεις για περαιτέρω χρήσεις στο marketing ή την εξυπηρέτηση πελατών για παράδειγμα.

Η πλατφόρμα της Blendo κάνει την εξαγωγή αυτών των δεδομένων μια αρκετά εύκολη υπόθεση από τον εκάστοτε αναλυτή δεδομένων της εταιρείας και δεν χρειάζεται ο ειδικός προγραμματιστής, μειώνοντας κόστη και χρόνους. Συνολικά, η ελληνική Startup έχει λάβει 3 χρηματοδοτήσεις (2015,2016,2018) από τα Venture Friends, IQbility και Elevator Fund.

Η RudderStack ιδρύθηκε το 2019 στο Σαν Φρανσίσκο και η σημερινή χρηματοδότηση, ύψους 5 εκατ. δολαρίων, είναι η μόνη που έχει λάβει έως τώρα. Όπως και οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της, βοηθά τις επιχειρήσεις να ενοποιήσουν όλα τα δεδομένα των πελατών τους, τα οποία συνήθως δημιουργούνται και διαχειρίζονται σε πολλά μέρη – και στη συνέχεια εξάγουν αξία από αυτήν την «μεγάλη εικόνα».

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, ο λόγος που η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την εξαγορά, αντί να δημιουργήσει την αντίστοιχη, δική της τεχνολογία, είναι το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια «απλή στην κατασκευή της τεχνολογία». Ο ιδρυτής της, Soumyadeb Mitra, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι πηγές cloud είναι πραγματικά περίπλοκες και έχουν περίεργα σχήματα και προκλήσεις και θα μας χρειαζόταν πολύς χρόνος για να τις καταλάβουμε».

Ο Κώστας Παρδάλης, από την πλευρά του, δήλωσε σχετικά: «Με τη Blendo, είχα την ευκαιρία να γίνω μέλος μιας μεγάλης ομάδας που έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε εταιρεία να μετατραπεί σε έναν οργανισμό που βασίζεται σε δεδομένα… Συνδυάσαμε τις ταλαντούχες ομάδες της Blendo και της RudderStack μαζί με την τεχνολογία που έχουν δημιουργήσει και οι δύο εταιρείες, σε μια εποχή που η αγορά δεδομένων είναι έτοιμη για το επόμενο κύμα καινοτομίας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να οδηγήσω τη RudderStack προς τα εμπρός. ”

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Παρδάλης θα ενταχθεί πλέον στην RudderStack ως επικεφαλής ανάπτυξης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις