Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Paysafe εξαγοράζει τη γερμανική viafintech

Με την εξαγορά της viafintech, η Paysafe θα έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περισσότερο στη Γερμανία, καθώς και να αυξήσει τα έσοδά της, επιτρέποντας τις πωλήσεις σε πολλαπλά δίκτυα της viafintech και προσφέροντας εναλλακτικές τραπεζικές λύσεις σε εμπόρους παγκοσμίως.

Η viafintech, η οποία ιδρύθηκε το 2011, ενσωματώνεται με εφαρμογές ψηφιακής τραπεζικής για να παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να κάνουν καταθέσεις ή να κάνουν αναλήψεις από ψηφιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε φυσικά καταστήματα, όπως ακριβώς θα επέτρεπε ένα ΑΤΜ.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη viafintech στην οικογένεια της Paysafe», δήλωσε ο Udo Müller, Διευθύνων Σύμβουλος της Paysafe eCash και Open Banking, «Πιστεύουμε ότι η ομάδα είναι η απολύτως κατάλληλη για να πραγματοποιήσει τη μετατόπιση από το παλιό τραπεζικό σύστημα στη Γερμανία. Ολο και περισσότερες ανταγωνιστικές τράπεζες εισέρχονται πλέον στην αγορά και οι καταναλωτές επιλέγουν να χρησιμοποιούν λύσεις που βασίζονται σε τραπεζικές συναλλαγές και πληρωμές μέσω κινητών».

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της viafintech, Sebastian Seifert, ανέφερε στην ανακοίνωση ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να αξιοποιήσει τα μέχρι τώρα επιχειρηματικά επιτεύγματα και να επιταχύνει τη μελλοντική της ανάπτυξη ως το νούμερο ένα μη τραπεζικό, cash-in/cash-out της Ευρώπης.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η viafintech έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα μέσω των σουπερμάρκετ Bazaar.

Τέλος, η Paysafe δείχνει την αποφασιστικότητά της για την εναλλακτική τραπεζική μια και απέκτησε επίσης τη SafetyPay, μια πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών της Λατινικής Αμερικής η οποία ιδρύθηκε το 2007 και επιτρέπει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα, χρησιμοποιώντας open bankιng και eCash.

Η N26 “μπαίνει” στα σούπερ μάρκετ Bazaar μέσω της viafintech

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις