Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wealthyhood: Νέα χρηματοδότηση 525 χιλιάδων λιρών από την Genesis Ventures

Το πρώτο DIY επενδυτικό app ελληνικής "καταγωγής" εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση για την αναβάθμιση της FinTech διαχείρισης πλούτου με αποτέλεσμα τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει να ανέρχονται σε 750.000 λίρες

Η Wealthyhood, η Startup που έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για την έξυπνη διαχείριση επενδύσεων, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 525.000 λιρών σε έναν γύρο pre-seed. Στον χρηματοδοτικό γύρο ηγήθηκε το πρώτο ελληνικό business angel fund, Genesis Ventures με γενικούς εταίρους τον Δημήτρη Μαρούλη και τον Στέργιο Αναστασιάδη, οι οποίοι είναι και managers του VC, καθώς και με την συμμετοχή άλλων angel επενδυτών.  

Η νεοφυής επιχείρηση θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να διαθέσει την τεχνολογία της στην υπηρεσία όλων όσων θέλουν να αξιοποιήσουν τα χρήματα τους με έξυπνο τρόπο, επενδύοντας τα μακροπρόθεσμα. Αυτό περιλαμβάνει την περαιτέρω απλοποίηση και εξατομίκευση των υπηρεσιών του FinTech app και συγκεκριμένα στον τομέα του wealth-building.  

Μέχρι στιγμής, η Wealthyhood έχει κατορθώσει να διαμορφώσει την πρώτη DIY επενδυτική εφαρμογή, η οποία συμβάλλει στην οικοδόμηση πλούτου από πολλαπλές εισοδηματικές πηγές, δείχνοντας τον δρόμο και εξορθολογίζοντας τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό για τις νεότερες γενιές επενδυτών όπως οι Millennials που αποφεύγουν τις τράπεζες και προτιμούν την αυτονομία μιας εφαρμογής.  

Η Startup με έδρα το Λονδίνο και ιδρυτές τον Αλέξανδρο Χριστοδουλάκη και τον Κωνσταντίνο Φαλιάγκα έχει κάνει ένα απότομο scale-up, μετρώντας εκτός από την διάκριση που έλαβε το 2021 στον Διεθνή Διαγωνισμό Καινοτομίας της Alpha Bank, το FinQuest, συνολικά 50 υπαλλήλους και προσθέτοντας μια ακόμη χρηματοδότηση μετά την άντληση 250.000 ευρώ από ιδιώτες επενδυτές πέρυσι, γεγονός που σημειώνει την ραγδαία ανάπτυξη της (τα συνολικά λοιπόν κεφάλαια που έχει αντλήσει η Startup εταιρεία ανέρχονται σε 750.000 στερλίνες). Πλέον, τα έμπειρα στελέχη της συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στην Ευρώπη, “κοιτώντας” στην ενίσχυση της πλατφόρμας της εταιρείας και σε ακόμα περισσότερα milestones. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις