Εθνική Τράπεζα και Wirecard φέρνουν το Alipay στην Ελλάδα

0

Αν το όνομα Alipay δεν σας λέει κάτι, πρόκειται για την μεγαλύτερη υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών στην Κίνα απο την ANT Financial, μέλος του ομίλου Alibaba, με 450 εκατ. χρήστες. Μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής στου Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, μέσω όλων των καναλιών πληρωμών της Εθνικής Τράπεζας.

Το Alipay στην Ευρώπη και πληρωμές SEPA σε 10 δευτερόλεπτα

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Γερμανική τράπεζα Wirecard, η οποία ειδικεύεται στη προσφορά τραπεζικών ηλεκτρονικών υποδομών σε τρίτους και είναι ήδη συνεργάτης του Alipay απο το 2015, θα ενσωματώσει το Alipay σε πρώτη φάση στα τερματικά αποδοχής καρτών σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς των Κινέζων τουριστών αρχικά.

Τα νησιά και η Αθήνα είναι πρώτα στη λίστα προφανώς, με τη ροή Κινέζων τουριστών να αυξάνεται κάθε χρόνο προς την χώρα μας, με το υπουργείο τουρισμού να υπολογίζει ότι 1 εκατ. Κινέζοι θα φτάσουν στην χώρας μας μέχρι το 2021, ενώ πρόκειται για ένα κοινό με υψηλό καταναλωτικό προφίλ.

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.