H Eurobank θέλει να «χτίσει» την ελληνική FinTech σκηνή!

0

Με βασικό στόχο τo «χτίσιμο» και τη δημιουργία της ελληνικής FinTech σκηνής, η οποία σήμερα ουσιαστικά δεν υπάρχει, ο Γενικός Διευθυντής και Group Chief Digital Officer της Eurobank, Σωτήρης Συρμακέζης ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, την διοργάνωση του 1ου Περιφερειακού Διαγωνισμού FinTech Hackathon (Beyond Hackathon) στον οποίο εκτός από ελληνικές ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες από την Βουλγαρία, την Ρουμάνια, την Κύπρο, αλλά και το Ισραήλ.

Στόχος των διοργανωτών είναι να προσελκύσουν τουλάχιστον 4 ομάδες από το εξωτερικό, ενώ το ιδανικό σενάριο θα ήταν αν συνολικά κατάθεταν συμμέτοχες 20 ομάδες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Παράλληλα ο κ. Σιρμακέζης προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας του Κέντρου Καινοτομίας που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακής Τραπεζικής της Eurobank και το οποίο θα έχει την βασική ευθύνη του Beyond Hackathon. Όπως αναφέρθηκε ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί την πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το νεοσύστατο Κέντρο Καινοτομίας της τράπεζας με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Technology – Fintech) δουλεύοντας συνεργατικά με την παγκόσμια κοινότητα των Startups.

Eurobank_Beyond Hackathon_01_702x336

Ο Σωτήρης Συρμακέζης με την Μαρία Λεοντίου κατά την παρουσίαση του Beyond Hackathon.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Κέντρο Καινοτομίας αποτελεί σε ένα βαθμό μια φυσική εξέλιξη για την Eurobank μετά και την εμπλοκή της στο egg από το οποίο έχουν «αποφοιτήσει» περισσότερα από 100 Startups.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κ. Συρμακέζης κρατά χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών περιμένοντας ωστόσο να δει από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Beyond Hackathon τουλάχιστον μια ομάδα που θα ξεχωρίσει και θα κάνει την διαφορά. Η επισήμανση αυτή του κ. Συρμακέζη συνδέεται με το γεγονός ότι στις προηγούμενες προσκλήσεις του egg εμφανίσθηκε μόλις μια ομάδα που είχε ενδιαφέρον για τον τομέα του FinTech.

Ο διαγωνισμός!

To Beyond Hackathon θα λάβει χώρα στο διάστημα 24 – 26 Ιουνίου 2016 στον πολυχώρο The Hub Events στην Αθήνα σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation και The Cube.

Beyond Hackathon FinTech _
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι ομάδες που θα δημιουργηθούν από Software Developers, Marketers, Designers και Business Developers θα κληθούν σε 48 ώρες να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και το API της τράπεζας, με τελικό στόχο την μεταμόρφωση της σημερινής εμπειρίας του πελάτη. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες από διεθνούς φήμης ομιλητές σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αλλά και να δεχτούν mentoring από περισσότερους από 20 ειδικούς (στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες) σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, βιομηχανικού σχεδιασμού κ.λπ.).

Beyond Hackathon FinTech _
Με βάση τον προγραμματισμό το απόγευμα της Κυριακής 26ης Ιουνίου οι ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ένα πάνελ αξιολογητών αποτελούμενο από επιχειρηματίες, venture capitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank, διεκδικώντας ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία που διαθέτει η τράπεζα στους διακριθέντες:
– 5.000 ευρώ το πρώτο βραβείο.
– 3.000 ευρώ το δεύτερο βραβείο.
– 2.000 ευρώ το τρίτο βραβείο.

Βάσει της αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής και συγκεκριμένων προϋποθέσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προωθηθεί ταχύτερα η αίτηση τους στο πρόγραμμα Startupbootcamp Fintech London καθώς και να αναπτύξουν περαιτέρω το προιόν τους σε συνεργασία με την Eurobank.

Beyond Hackathon FinTech _

Share.

About Author

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΑΤΟΣ

Δημοσιογράφος και επικεφαλής του Startupper.gr.

Comments are closed.