Πόσοι είναι οι μονόκεροι της Ευρώπης;

0

Και όμως! Δεν είναι είδος προς εξαφάνιση, μια και το τελευταίο εξάμηνο 25 εταιρείες άγγιξαν ή ξεπέρασαν την αξία του 1 δισ. δολ. στην Ευρώπη και μπήκαν στο κλαμπ των μονόκερων, με τον αριθμό αυτό να είναι ρεκόρ.

Από αυτές τις 25 εταιρείες οι 18 εμπίπτουν πλήρως στον ορισμό του μονόκερου μια και 7 έχουν κάνει exit ή έχουν μπει στο χρηματιστήριο (iZettle, Exclusive Group κ.α.).

Σύμφωνα με στοιχεία του Dealroom.co, από το 1998, 152 εταιρείες από Ευρώπη και Ισραήλ είναι μονόκεροι με την πρώτη που το κατάφερε να είναι η γνωστή μας ARM.
Από αυτές τις εταιρείες 95, ή το 63%, έχουν χρηματοδοτηθεί από VCs, κατά βάση ευρωπαϊκά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί τα πρωτεία με 60 εταιρείες και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά η Γερμανία και το Ισραήλ.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις εταιρείες: Ayden, Fartech, Auto1, Klarna, Deliveroo, Revolut, Cabify, BlaBlaCar, Transferwise, Darktrace, Intercom, OVH, Taxify, Just Eat, Delivery Hero, Asos, Yoox.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.