Startupper.gr https://startupper.gr StartUpper Tue, 22 Jan 2019 15:15:32 +0000 el hourly 1 Πρόστιμο 570 εκατ. ευρώ στη Mastercard από την Κομισιόν https://startupper.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%bf-570-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%83%cf%84%ce%b7-mastercard-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9/ Tue, 22 Jan 2019 14:34:09 +0000 https://startupper.gr/?p=46019 Πρόστιμο ύψους 570 εκατ. ευρώ στη Mastercard επέβαλε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία κατηγορεί για τεχνητή αύξηση του κόστους πληρωμών με κάρτα κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.

The post Πρόστιμο 570 εκατ. ευρώ στη Mastercard από την Κομισιόν appeared first on Startupper.gr.

]]>
Πρόστιμο ύψους 570 εκατ. ευρώ στη Mastercard επέβαλε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία κατηγορεί για τεχνητή αύξηση του κόστους πληρωμών με κάρτα κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.

Ειδικότερα, η Κομισιόν σημειώνει ότι Mastercard εμπόδισε την πρόσβαση των εμπόρων στις διασυνοριακές υπηρεσίες πληρωμών με κάρτα, ζημιώνοντας έτσι τόσο τους καταναλωτές όσο και τους εμπόρους της ΕΕ.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε: “Οι ευρωπαίοι καταναλωτές χρησιμοποιούν κάρτες πληρωμών κάθε μέρα, όταν αγοράζουν τρόφιμα ή ρούχα ή κάνουν online αγορές. Με την παρεμπόδιση των εμπόρων να κάνουν αγορές με τις καλύτερες συνθήκες που προσφέρουν οι τράπεζες σε άλλα κράτη μέλη, οι κανόνες της Mastercard αύξησαν τεχνητά το κόστος πληρωμών με κάρτα, ζημιώνοντας τους καταναλωτές και τους λιανοπωλητές στην ΕΕ”.

Η Επιτροπή κίνησε επίσημη έρευνα κατά της Mastercard τον Απρίλιο του 2013, για να αξιολογήσει κατά πόσον οι κανόνες που είχε θέσει η MasterCard για τη “διασυνοριακή απόκτηση” παραβίαζαν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ.

Πριν από τις 9 Δεκεμβρίου 2015, οπότε η ΕΕ όρισε ανώτατα όρια για τα τέλη προμηθειών, όταν ένας καταναλωτής χρησιμοποιούσε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για αγορά είτε από κατάστημα είτε online, η τράπεζα του εμπόρου κατέβαλε στην τράπεζα του κατόχου της κάρτας «διατραπεζική προμήθεια», την οποία όμως μετακύλιε στον έμπορο και αυτός με τη σειρά του την συμπεριελάμβανε, όπως και κάθε άλλο κόστος, στις τελικές τιμές που πλήρωναν οι καταναλωτές, ακόμη και αυτοί που δεν χρησιμοποιούσαν κάρτες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Επιτροπή, οι κανόνες της Mastercard υποχρέωναν τις τράπεζες να εφαρμόζουν τις διατραπεζικές προμήθειες της χώρας στην οποία βρισκόταν ο έμπορος, με αποτέλεσμα οι έμποροι σε χώρες με υψηλές διατραπεζικές προμήθειες να μην μπορούν να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες διατραπεζικές προμήθειες που προσφέρονται από μια τράπεζα με έδρα σε άλλο κράτος μέλος.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Επιτροπή, οι κανόνες της Mastercard περιόρισαν τον διασυνοριακό τραπεζικό ανταγωνισμό, ζημιώνοντας καταναλωτές και εμπόρους, κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ και γι’ αυτό αποφάσισε την επιβολή του ανωτέρω μεγάλου προστίμου.

Η Επιτροπή αναφέρει, πάντως, ότι η παράβαση έληξε όταν η Mastercard τροποποίησε τους κανόνες της εν όψει της έναρξης ισχύος του κανονισμού της ΕΕ για τα τέλη προμηθειών στις 9 Δεκεμβρίου 2015.

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές μέσω καρτών διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην Ενιαία Αγορά, τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διασυνοριακές πληρωμές ή τις πληρωμές μέσω διαδικτύου, με τους Ευρωπαίους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν πάνω από το ήμισυ των πληρωμών τους μέσω καρτών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο EmeaGr

The post Πρόστιμο 570 εκατ. ευρώ στη Mastercard από την Κομισιόν appeared first on Startupper.gr.

]]>
Pigogo: Οι Έλληνες καταναλωτές ψάχνουν τις «έξυπνες» αγορές https://startupper.gr/pigogo-%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%88%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ad/ Tue, 22 Jan 2019 14:23:49 +0000 https://startupper.gr/?p=46017 To Pigogo, η ελληνική πλατφόρμα αγορών online με επιστροφές χρημάτων, ανακοίνωσε την πεπραγμένα του 2018 συμπεραίνοντας ότι η «Η κρίση οδηγεί σε εξυπνότερες αγορές».

The post Pigogo: Οι Έλληνες καταναλωτές ψάχνουν τις «έξυπνες» αγορές appeared first on Startupper.gr.

]]>
To Pigogo, η ελληνική πλατφόρμα αγορών online με επιστροφές χρημάτων, ανακοίνωσε την πεπραγμένα του 2018 συμπεραίνοντας ότι η «Η κρίση οδηγεί σε εξυπνότερες αγορές».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, καταγράφεται αύξηση 150% στις συναλλαγές το 2018, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ σημειώνεται επίσης αύξηση 80% της βάσης χρηστών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα έχουν ενταχθεί πλέον περισσότερα από 450 μεγάλα και επώνυμα καταστήματα με προϊόντα μόδας και ομορφιάς, υπηρεσίες ταξιδιών, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, είδη σπιτιού, φαγητό και σούπερ μάρκετ.

Τα προϊόντα τεχνολογίας κυριάρχησαν στις αγορές των καταναλωτών το 2018, με ποσοστό 41% αξίας αγορών που δαπανήθηκαν ενώ ακολούθησαν τα προϊόντα μόδας και ομορφιάς με ποσοστό 22%, τα ταξίδια 17%, το σούπερ μάρκετ και το φαγητό 14%.

Τον Δεκέμβριο, οι εορταστικές αγορές κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο, με τα προϊόντα τεχνολογίας και πάλι να κυριαρχούν με ποσοστό 38% επί του συνόλου των αγορών που πραγματοποιήθηκαν, τα προϊόντα μόδας-ομορφιάς να ακολουθούν με 28% ενώ το σούπερ μάρκετ-φαγητό αναδείχθηκε τρίτο με ποσοστό 18%.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των ταξιδιών, το 77% των αγορών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Pigogo αφορούσε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ το 23% αφορούσε υπηρεσίες διαμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη επιστροφή που κέρδισε χρήστης το 2018 από μία μόνο αγορά ήταν 117 ευρώ από κατάστημα αθλητικών ειδών, ενώ η top ημέρα με τις περισσότερες αγορές το 2018 από τους χρήστες του Pigogo ήταν η Black Friday.

«Το μεγαλύτερο ποσό επιστροφής που συγκέντρωσε χρήστης το 2018 ήταν 382€! Το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Είναι ταυτόχρονα όμως ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί, να συγκεντρώνονται αγορές σε ένα marketplace από όπου ο καταναλωτής έχει ουσιαστικό κέρδος. Οι καταναλωτές γίνονται πιο απαιτητικοί, ερευνούν περισσότερο πριν προχωρήσουν σε αγορά και θέλουν πάντα το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από τις αγορές τους. Πιστεύουμε ότι μέρος της επιτυχίας της πλατφόρμας μας οφείλεται τόσο σε αυτή τη νέα τάση των καταναλωτών όσο και στη συνεχόμενη αύξηση της εμπιστοσύνης τους στις ηλεκτρονικές αγορές. Από την άλλη, πλατφόρμες και τεχνολογία όπως η δική μας θεωρούμε ότι συμβάλλουν στη γενικότερη άνοδο του κλάδου του e-commerce καθότι προσφέρουν πλέον ουσιαστικό όφελος στους online καταναλωτές», αναφέρει η ανακοίνωση.

The post Pigogo: Οι Έλληνες καταναλωτές ψάχνουν τις «έξυπνες» αγορές appeared first on Startupper.gr.

]]>
Οι μεγαλύτερες απειλές για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων το 2019 https://startupper.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%cf%84%cf%85/ Tue, 22 Jan 2019 13:54:11 +0000 https://startupper.gr/?p=46014 Η υπερβολική κανονιστική ρύθμιση και η πολιτική αβεβαιότητα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις ανησυχίες των CEOs σε όλο τον κόσμο για το 2019.

The post Οι μεγαλύτερες απειλές για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων το 2019 appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η υπερβολική κανονιστική ρύθμιση και η πολιτική αβεβαιότητα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις ανησυχίες των CEOs σε όλο τον κόσμο για το 2019.

Η τελευταία ετήσια έρευνα της PwC μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών μεγάλων επιχειρήσεων αποκάλυψε ότι το 35% «ανησυχεί εξαιρετικά» για τις απειλές αυτές για την ανάπτυξη της εταιρείας του.

Σε κοντινή απόσταση, στην τρίτη θέση είναι η διαθεσιμότητα βασικών δεξιοτήτων, με 34%. Ο προστατευτισμός εμφανίζεται επίσης με το 30% των CEOs να επικαλούνται την απειλή ως μια μεγάλη ανησυχία, πιθανώς λόγω των πολιτικών επιλογών του  Λευκού Οίκου.
Στη Β. Αμερική, το 38%  των CEOs δήλωσαν ότι ανησυχούν εξαιρετικά για τη συγκεκριμένη απειλή, καθιστώντας στην τρίτη θέση μετά τις στις εμπορικές συγκρούσεις (44%) και στις κυβερνοεπιθέσεις (45%).

The post Οι μεγαλύτερες απειλές για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων το 2019 appeared first on Startupper.gr.

]]>
3.000 Tesla Model 3 κάθε εβδομάδα θα καταφθάνουν στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο! https://startupper.gr/tesla-model-3-3000-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b7/ Tue, 22 Jan 2019 12:30:51 +0000 https://startupper.gr/?p=46007 Ένα πλοίο γεμάτο Tesla Model 3 κατευθύνεται στο λιμάνι του Zeebrugge στο Βέλγιο, με προβλεπόμενη άφιξη τις αρχές Φεβρουαρίου. Λίγες μέρες πριν η Ολλανδική αρχή RDW έδωσε την έγκριση τύπου στο Model 3 για να μπορεί να κυκλοφορεί και να πωληθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

The post 3.000 Tesla Model 3 κάθε εβδομάδα θα καταφθάνουν στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο! appeared first on Startupper.gr.

]]>
Ένα πλοίο γεμάτο Tesla Model 3 κατευθύνεται στο λιμάνι του Zeebrugge στο Βέλγιο, με προβλεπόμενη άφιξη τις αρχές Φεβρουαρίου. Λίγες μέρες πριν η Ολλανδική αρχή RDW έδωσε την έγκριση τύπου στο Model 3 για να μπορεί να κυκλοφορεί και να πωληθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ευρώπη και Κίνα είναι δύο πολύ κρίσιμες αγορές για την Tesla μια και στις Η.Π.Α. εμφανίζεται μια πτώση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων, μια και η κυβέρνηση Τράμπ έκοψε τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και τον Elon Musk να καίγεται να εμφανιστεί το Model 3 στις εκθέσεις λίγο πριν την καταιγίδα των ηλεκτρικών μοντέλων απ’ όλους τους κατασκευαστές, η οποία αναμένεται από το 2020 και μετά.

Μόλις μια εβδομάδα πριν η Tesla ανακοίνωσε απολύσεις για μείωση του κόστους λειτουργίας αλλά και για να δώσει προτεραιότητα στο παγκόσμιο λανσάρισμα του μεσαίου σεντάν πολυτελείας Model 3. To τι συμβαίνει εσωτερικά στην Tesla αυτή τη στιγμή το περιγράφει γλαφυρά ο Elon Musk στο email που έστειλε στους εργαζομένους με αφορμή τις απολύσεις και το δημοσιεύει το Techcrunch: «Άλλες εταιρείες μπορούν να προσφέρουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής μια και είναι μεγαλύτερες και πιο ώριμες ή βρίσκονται σε βιομηχανίες με λιγότερο ανταγωνισμό«.

Το Tesla Model 3 αναμένεται να αγγίζει τα 60.000 ευρώ στην πλούσια και πιο ισχυρή έκδοση στην Ευρώπη, μια διπλάσια τιμή από το Nissan Leaf και κοντά στα Premium plugin υβριδικά (Lexus, BMW σειρά 5, Volvo S68 T8, Mercedes B-Class Electric, C Class Hybrid κ.α.), ενώ όπως αναφέραμε 2020 και 2021 αναμένεται μια πληθώρα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων από πολλούς κατασκευαστές νέας γενιάς και πανίσχυρων.

Οι προ-παραγγελίες για Ευρώπη έχουν ήδη ανοίξει στο site της Tesla με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να καταβάλουν 1.000 ευρώ για την καταχώρησή της.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πηγές στο λιμάνι του Βελγίου θα καταφθάνουν 3.000 Tesla Model 3 κάθε εβδομάδα και από εκεί θα κατευθύνονται στους μεταπωλητές σε όλη την Ευρώπη.
Το ταξίδι διαρκεί 15 ημέρες και περνά μέσα από την διώρυγα του Παναμά ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού έχει επενδύσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στις υποδομές υποδοχής των Model 3.

The post 3.000 Tesla Model 3 κάθε εβδομάδα θα καταφθάνουν στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο! appeared first on Startupper.gr.

]]>
SAP: Οι μεγάλοι λιανέμποροι στρέφονται στο Cloud για τον ψηφιακό μετασχηματισμό https://startupper.gr/sap-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83/ Tue, 22 Jan 2019 11:40:04 +0000 https://startupper.gr/?p=46000 Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της έρευνας “Emerging Opportunities to Deploy Industry Processes in the Cloud”, η οποία υλοποιήθηκε από την Forester Consulting.

The post SAP: Οι μεγάλοι λιανέμποροι στρέφονται στο Cloud για τον ψηφιακό μετασχηματισμό appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της έρευνας “Emerging Opportunities to Deploy Industry Processes in the Cloud”, η οποία υλοποιήθηκε από την Forester Consulting. Στην έρευνα συμμετείχαν 135 decision-makers του κλάδου του Λιανικού Εμπορίου από εννέα χώρες. Συνολικά, το 87% των ερωτηθέντων κατανοούν τη σημασία του λογισμικού, που ενσωματώνεται σε ολόκληρο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής, μέσω του cloud.

Οι κορυφαίες αλυσίδες λιανικής που ανάμεσα στις προτεραιότητές τους είναι να θέτουν τους καταναλωτές στο επίκεντρο, η ψηφιακή αλυσίδα εφοδιασμού τους, η χρήση έξυπνης τεχνολογίας λιανικής πώλησης και η χρηματική αποτίμηση των νέων καταναλωτικών προσφορών, οδεύουν πολύ ταχύτερα προς τον μετασχηματισμό τους, σε σύγκριση με τους λιανοπωλητές που υιοθετούν μία παρόμοια προσέγγιση. Περίπου το 81% των καινοτόμων εμπόρων ξεκίνησε ή ολοκλήρωσε τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, σε σύγκριση με μόλις το 55% των άλλων εταιρειών. Επιπρόσθετα, οι πρωτοπόροι στον τομέα αυτό, σχεδιάζουν να συνεχίσουν να επενδύουν στην ενίσχυση των σχέσεων τους με τους καταναλωτές, στο μάρκετινγκ, στις πωλήσεις, στο εμπόριο και στην αλυσίδα εφοδιασμού.

«Οι επιχειρηματίες που προσπαθούν συνεχώς να κατανοούν και να επικοινωνούν καλύτερα με τους καταναλωτές, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες τους, είναι σε πλεονεκτική θέση, ώστε να επωφεληθούν από τις λύσεις cloud» δήλωσε η Lori Mitchell-Keller, Co-President of SAP Industries. «Αυτή η έρευνα διαπιστώνει ότι οι έμποροι βλέπουν το cloud ως παράγοντα – κλειδί για τις ψηφιακές προτεραιότητές τους και είναι πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερο σε αυτό, με σκοπό να υποστηρίξουν επιχειρηματικές διαδικασίες όπως η υποδομή, η έρευνα και η ανάπτυξη, καθώς και το εμπόριο και οι πωλήσεις. Μια τέτοια αλλαγή όχι μόνο εισάγει τους επιχειρηματίες σε ένα απαραίτητο και έξυπνο ταξίδι για την επιχείρηση, αλλά και βελτιώνει την εμπειρία χρήσης».

Οι Τεχνολογίες οδηγούν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Οι καινοτόμοι επιχειρηματίες αυτή την στιγμή εκμεταλλεύονται ένα συνδυασμό έξυπνων τεχνολογιών, που τους βοηθάει να πετύχουν τους στόχους τους όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Οι ερωτηθέντες θεωρούν το Internet of Things (88%), τα real-time analytics (86%) και το machine learning (84 %) ως τις αγαπημένες τους τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (92 %) δηλώνει πως η πλήρης μετακίνηση των επιχειρηματικών διαδικασιών τους σε cloud θα τους επιτρέψει ευκολότερα, να μετατρέψουν ψηφιακά όλο το οικοσύστημά τους.

Επιπλέον:

⦁ 97% των καινοτόμων επιχειρηματιών παρατηρούν βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών και αποτελεσματικότητα.
⦁ 93% των καινοτόμων επιχειρηματιών αισθάνονται πως έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
⦁ 93% των καινοτόμων επιχειρηματιών παρατηρούν αυξημένη ικανοποίηση των εργαζομένων τους, μέσω της αλληλεπίδρασης του cloud με το οικοσύστημα της επιχείρησής τους.

Ενώ οι επιχειρηματίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης του cloud, ο κλάδος βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια της υιοθέτησής του όσον αφορά τη πλήρη μετακίνηση των διεργασιών του στο cloud. Όπως σημειώνεται στη μελέτη της Forrester: «Οι έμποροι αντιλαμβάνονται τα οφέλη (των λύσεων cloud) αλλά χρειάζονται βαθύτερη κατανόηση της προτεραιοποίηση, καθώς και το πώς μπορούν να ξεκινήσουν».

Δημοσίευση Τρίτων

The post SAP: Οι μεγάλοι λιανέμποροι στρέφονται στο Cloud για τον ψηφιακό μετασχηματισμό appeared first on Startupper.gr.

]]>
Το VC της Microsoft επενδύει… Ινδία https://startupper.gr/%cf%84%ce%bf-vc-%cf%84%ce%b7%cf%82-microsoft-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b4%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1/ Tue, 22 Jan 2019 10:26:16 +0000 https://startupper.gr/?p=45998 Η Microsoft ανακοίνωσε η M12 (πρώην Microsoft Ventures) θα μεγαλώσει το χαρτοφυλάκιό της στην Ινδία παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και την πρώτη της επένδυση στη χώρα, στην Innovaccer.

The post Το VC της Microsoft επενδύει… Ινδία appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η Microsoft ανακοίνωσε η M12 (πρώην Microsoft Ventures) θα μεγαλώσει το χαρτοφυλάκιό της στην Ινδία παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και την πρώτη της επένδυση στη χώρα, στην Innovaccer, μια Startup SaaS έξι ετών που προσπαθεί να λύσει προκλήσεις διαλειτουργικότητας δεδομένων στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση των κλινικών και οικονομικών αποδόσεων τους.

Ο Rashmi Gopinath, εταίρος στην M12, θα ηγηθεί στις επενδύσεις στην Ινδία, επικεντρώνοντας σε Startups σε τομείς όπως μεγάλα δεδομένα, υποδομές cloud, AI, ασφάλεια και Data Analytics. H Μ12 θα ηγηθεί ή θα συνεπενδύσει σε αρχικούς ή μεταγενέστερους γύρους με ποσά από 2 έως 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η Innovaccer, η οποία έχει γραφεία στην Ινδία και τις Η.Π.Α., προσφέρει μια πλατφόρμα δεδομένων για την υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες ευφυούς περίθαλψης για περισσότερους από 10.000 παρόχους σε 500 τοποθεσίες. Χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να επιτρέψει στους χρήστες της να ενοποιήσουν τα οικονομικά, κλινικά-θεραπευτικά και επιχειρησιακά δεδομένα τους και να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για καλύτερη λήψη αποφάσεων, συντονισμό φροντίδας και αναφορές. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Mercy ACO, UC San Diego, και Osler Health είναι μεταξύ των πελατών της.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις της Ινδίας σημείωσαν ρεκόρ 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδότησης VCs to 2018, από δεκάδες διεθνείς και τοπικούς επενδυτές, παρόλα αυτά όλοι σημειώνουν ότι υπάρχει έλλειψη επενδυτικών κεφαλαίων.

The post Το VC της Microsoft επενδύει… Ινδία appeared first on Startupper.gr.

]]>
H HSBC ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 250 δισ. δολ. συναλλαγών πάνω σε Blockchain https://startupper.gr/h-hsbc-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b5-250/ Tue, 22 Jan 2019 09:13:19 +0000 https://startupper.gr/?p=45996 Η HSBC, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήσεις πάνω από 250 δισ. δολ. σε διαφόρων τύπων συναλλαγές πάνω σε Blockchain. 

The post H HSBC ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 250 δισ. δολ. συναλλαγών πάνω σε Blockchain appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η HSBC, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πραγματοποίησε πάνω από 250 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφόρων τύπων συναλλαγές πάνω σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (Distributed Ledger Technology – DLT), ή αλλιώς Blockchain.

Η τράπεζα ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι διευθέτησε 3 εκατομμύρια συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα (FX) και έκανε άλλες 150.000 πληρωμές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της HSBC FX Everywhere. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα στο τελευταίο έτος για να ενοποιήσει τις πληρωμές στους εσωτερικούς ισολογισμούς της τράπεζας.

Η πλατφόρμα της HSBC έχει οδηγήσει σε «σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των ευκαιριών», πρόσθεσε η ανακοίνωση. Η τράπεζα δεν διευκρίνισε αν το FX Everywhere αναπτύχθηκε εσωτερικά από το μηδέν ή φτιάχτηκε με κάποια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

Ειδικότερα, η τράπεζα δήλωσε ότι η χρήση πλατφόρμας DLT της επέτρεψε να επαληθεύσει ότι οι πληρωμές διευθετούνται χωρίς να απαιτείται εξωτερική επιβεβαίωση, να ενοποιήσει τα ενδοεπιχειρησιακά εμπορικά δεδομένα σε μια «κοινή, ενιαία εκδοχή της αλήθειας» και να ελέγξει τις ενοποιημένες ταμειακές της ροές.

Σε μια δήλωση, ο Richard Bibbey, ο προσωρινός παγκόσμιος διευθυντής FX της HSBC, σημείωσε ότι η τράπεζα και οι πελάτες της διεξάγουν «χιλιάδες συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα«, οι οποίες μπορούν να κυμανθούν μεταξύ διαφορετικών ισολογισμών και χωρών.

Η πλατφόρμα DLT καθιστά αυτές τις εσωτερικές ροές πιο αποτελεσματικές, είπε, προσθέτοντας:  «Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή στην τράπεζα, διερευνούμε τώρα πώς η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολυεθνικούς πελάτες -που έχουν επίσης πολλαπλά κέντρα χρηματοδότησης και διασυνοριακές αλυσίδες εφοδιασμού- να διαχειρίζονται καλύτερα τις ροές συναλλάγματος εντός των οργανισμών τους«.

The post H HSBC ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 250 δισ. δολ. συναλλαγών πάνω σε Blockchain appeared first on Startupper.gr.

]]>
MITEF Greece Startup Competition 2019: Ενημερωτική εκδήλωση στο Ρίο https://startupper.gr/mitef-greece-startup-competition-2019-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%af%ce%bf/ Tue, 22 Jan 2019 08:44:09 +0000 https://startupper.gr/?p=45994 Το MIT Enterprise Forum Greece, σε συνεργασία με το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού MITEF Greece 2019 Startup Competition, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στις 12:30 μ.μ., στην Αίθουσα Σεμιναρίων, Κτήριο «Γ. Παπαθεοδώρου Α», του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), Ρίο Αχαϊας.

The post MITEF Greece Startup Competition 2019: Ενημερωτική εκδήλωση στο Ρίο appeared first on Startupper.gr.

]]>
Το MIT Enterprise Forum Greece, σε συνεργασία με το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού MITEF Greece 2019 Startup Competition, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στις 12:30 μ.μ., στην Αίθουσα Σεμιναρίων, Κτήριο «Γ. Παπαθεοδώρου Α», του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), Ρίο Αχαϊας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση ερευνητών και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας σχετικά με το διαγωνισμό, ο οποίος στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν σημαντικές γνώσεις και έμπρακτη καθοδήγηση που θα οδηγήσουν τη νεοφυή επιχείρησή τους στο επόμενο στάδιο δράσης. Η ελληνική ομάδα που θα βραβευθεί θα προβληθεί διεθνώς μέσα από το διεθνές δίκτυο του MIT Enterprise Forum.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ανδρέας Ανδρουτσέλης-Θεοτόκης, ο 2ος νικητής του διαγωνισμού το 2018 με την εταιρεία  Innate Repair, που θα μιλήσει για την εμπειρία της συμμετοχής του και τη σημασία του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του MIT Enterprise Forum Greece, κος Βασίλειος Παπακωνσταντίνου, θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με τον φετινό διαγωνισμό και θα αναλύσει τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την αίτηση συμμετοχής τους.

Η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2019 και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες για την αίτηση και τον διαγωνισμό θα βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.mitefgreece.org/competition/competition-2019/ . Οι ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν αλλά προ-απαιτείται εγγραφή στο σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/mitef_greece_2019_startup_competiti. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με την κα Αντιγόνη Μολοδάνωφ, τηλ: 216 900 2981 (MITEF Greece), είτε με την κα Μαρία Κλάπα, τηλ.: 2610 965249 (ΙEXMH) και e-mail mitef_compet@iceht.forth.gr.

The post MITEF Greece Startup Competition 2019: Ενημερωτική εκδήλωση στο Ρίο appeared first on Startupper.gr.

]]>
Bitfortip: Πληρώστε και πληρωθείτε σε bitcoin για πάσης φύσεως πληροφορίες https://startupper.gr/bitfortip-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%b8%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%83%ce%b5-bitcoin-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%ac%cf%83/ Mon, 21 Jan 2019 15:34:54 +0000 https://startupper.gr/?p=45987 Αν και υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες online που μπορεί κάποιος να προσφέρει τις γνώσεις του επί πληρωμή, το Bitfortip έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά με πρώτο και καλύτερο ότι πληρώνει σε Bitcoin.

The post Bitfortip: Πληρώστε και πληρωθείτε σε bitcoin για πάσης φύσεως πληροφορίες appeared first on Startupper.gr.

]]>
Αν και υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες online που μπορεί κάποιος να προσφέρει τις γνώσεις του επί πληρωμή, το Bitfortip έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, με πρώτο και καλύτερο ότι πληρώνει σε Bitcoin.

Το Bitfortip έχει φτιαχτεί από τον Παναγιώτη Πόλλη (κεντρική φωτογραφία) και όπως συμβαίνει συχνά στον κόσμο των Startups μια προσωπική ανάγκη έγινε η αφορμή για τη δημιουργία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Όπως μας είπε ο Παναγιώτης ήθελε πολύ να εντοπίσει ένα T-Sirt που είχε ξεβάψει με το πέρασμα του χρόνου και ήταν διατεθειμένος να πληρώσει όποιον του δώσει αυτή τη πληροφορία.

Μέσω της πλατφόρμας ο χρήστης μπορεί να καταχωρήσει μια αίτηση εντοπισμού ενός προϊόντος ή να κάνει μια ερώτηση, μαζί με το ποσό που είναι διατεθειμένος να πληρώσει, σε Bitcoin πάντα. Η πληρωμή μένει σε έναν λογαριασμό escrow μέχρι κάποιος να δώσει τη πιο σωστή και ταιριαστή απάντηση και δεν χρειάζεται η εισαγωγή πιστωτικής κάρτας ή άλλες πληροφορίες για να γίνει η πληρωμή.
Tα χρήματα να πιστώνονται και χρεώνονται σε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων to οποίο δημιουργείται από την πλατφόρμα.

Η υπηρεσία λειτουργεί από το 2015, κυρίως μέσω App για Android και iOS, αλλά και μέσω Web με τον Παναγιώτη να αναφέρει:

«Η προσπάθεια είναι ατομική και founder στην εταιρεία είμαι μόνο εγώ. Έχει υπάρξει ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές από το εξωτερικό, μια και το concept είναι μοναδικό, καθώς και από αρκετά άτομα που θέλουν να συνεργαστούν για να προχωρήσει το project ακόμα πιο πολύ η ιδέα. Στο επόμενο διάστημα θα  δηλωθεί συμμετοχή και στο egg».

The post Bitfortip: Πληρώστε και πληρωθείτε σε bitcoin για πάσης φύσεως πληροφορίες appeared first on Startupper.gr.

]]>
Ο Snoop Dogg επενδύει στην Klarna! https://startupper.gr/%ce%bf-snoop-dogg-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b4%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-klarna/ Mon, 21 Jan 2019 14:57:30 +0000 https://startupper.gr/?p=45981 Μπορεί ο τίτλος να είναι ελαφρώς χιουμοριστικός αλλά ο εκατομμυριούχος Αμερικανός ράπερ Snoop Dogg, γνωστός και ως Calvin Broadus, έγινε μειοψηφικός μέτοχος στην Σουηδική Klarna, η οποία προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών σε 100.000 μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ενώ έχει πάνω από 60 εκατ. χρήστες.  

The post Ο Snoop Dogg επενδύει στην Klarna! appeared first on Startupper.gr.

]]>
Μπορεί ο τίτλος να είναι ελαφρώς χιουμοριστικός αλλά ο εκατομμυριούχος Αμερικανός ράπερ Snoop Dogg, γνωστός και ως Calvin Broadus, έγινε μειοψηφικός μέτοχος στην Σουηδική Klarna, η οποία προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών σε 100.000 μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ενώ έχει πάνω από 60 εκατ. χρήστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes οι επαφές του CEO της Klarna, Sebastian Siemiatkowski, με τον Snoop Dogg έχουν αρχίσει εδώ ένα έτος, μια και η Fintech έψαχνε ένα δυνατό όνομα για brand ambassador, με τον αμερικανό ράπερ να έχει επενδύσει σε διάφορες Startups σε Ευρώπη και Η.Π.Α. συμπεριλαμβανομένων των Robinhood, Reddit, Ease, και GameOn αλλά και σε εταιρείες μόδας και τηλεπικοινωνιών.  

Το ποσό της επένδυσης δεν αποκαλύφθηκε με τον τραγουδιστή τελικά να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα διαφημιστική καμπάνια της Klarna σαν… Smoooth Dog – Smooth Payments. 

Ο CEO της Klarna Sebastian Siemiatkowski συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Snoop Dogg στο στούντιο ηχογράφησης του καλλιτέχνη πέρυσι.«Βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό σε αυτό το ταξίδι«, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος στο Forbes.

H Klarna πήρε πρόσφατα τραπεζική άδεια στην Σουηδία και μπαίνει και αυτή στον παγκόσμιο στίβο πληρωμών, με το 2019 να είναι το έτος σταθμός για την έναρξη υπηρεσιών σε νέες χώρες και αγορές, ενώ έχει στα σκαριά και IPO.  

Η Klarna είναι στην ουσία ένας από τους μεγάλους αντιπάλους της Viva Payments, αλλά και όλων των μεγάλων του Fintech, όπως PayPal, Revolut και N26, μια και προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες σε πελάτες και εμπόρους. Το δυνατό σημείο είναι η δυνατότητα αγόρασε-τώρα-πλήρωσε-αργότερα! Αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής στην ουσία μπορεί να δοκιμάσει το προϊόν και να πληρώσει αργότερα ενώ θα προσφέρεται και η δυνατότητα δόσεων.

Μέσα στο 2019 η Klarna πρόκειται να προσφέρει μια χρεωστική κάρτα παγκόσμιων πληρωμών η οποία θα ενσωματώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

The post Ο Snoop Dogg επενδύει στην Klarna! appeared first on Startupper.gr.

]]>