Startupper.gr https://startupper.gr StartUpper Wed, 20 Mar 2019 15:35:47 +0000 el hourly 1 Πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στη Google από την Κομισιόν https://startupper.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%cf%8d%cf%88%ce%bf%cf%85%cf%82-149-%ce%b4%ce%b9%cf%83-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%83%cf%84%ce%b7-google-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba/ Wed, 20 Mar 2019 14:08:03 +0000 https://startupper.gr/?p=47230 Πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στην Google για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά

The post Πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στη Google από την Κομισιόν appeared first on Startupper.gr.

]]>
Πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στην Google για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά επιβάλλοντας περιοριστικές ρήτρες σε συμβόλαια με ιστοτόπους τρίτων, οι οποίες δεν επέτρεπαν στους ανταγωνιστές της να τοποθετούν δικές τους διαφημίσεις αναζήτησης στους εν λόγω ιστοτόπους.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα πολιτικής ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά: “Σήμερα η Επιτροπή επέβαλε στην Google πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ για παράνομη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά μεσιτείας διαδικτυακών διαφημίσεων αναζήτησης. Η Google εδραίωσε τη δεσπόζουσα θέση της στις διαδικτυακές διαφημίσεις αναζήτησης και θωρακίστηκε έναντι της πίεσης των ανταγωνιστών, επιβάλλοντας αντιανταγωνιστικούς συμβατικούς περιορισμούς στους ιστοτόπους τρίτων μερών. Αυτό είναι παράνομο βάσει των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ”.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, το παράπτωμα διήρκεσε πάνω από 10 έτη και είχε ως αποτέλεσμα να μην δοθεί σε άλλες εταιρείες η δυνατότητα να φανούν ανταγωνιστικές σε αξιοκρατική βάση και να καινοτομήσουν, ενώ παράλληλα στέρησε από τους καταναλωτές τα οφέλη του ανταγωνισμού”.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση επικεντρώθηκε στην AdSense for Search της Google, η οποία λειτουργεί ως πλατφόρμα μεσιτείας διαδικτυακών διαφημίσεων αναζήτησης.

Όπως διαπίστωσε η Επιτροπή κατά τη διάρκεια της έρευνάς της και αφού εξέτασε εκατοντάδες συμφωνίες της Google με τρίτου, από το 2006 η εταιρεία συμπεριέλαβε ρήτρες αποκλειστικότητας στις συμβάσεις της. Αυτό σήμαινε ότι απαγορεύτηκε στους εκδότες να τοποθετούν στις σελίδες τους με αποτελέσματα αναζήτησης διαφημίσεις αναζήτησης από ανταγωνιστές της, όπως η Microsoft και η Yahoo. Η απόφαση αφορά εκδότες των οποίων οι συμφωνίες με την Google απαιτούν τέτοια αποκλειστικότητα για όλους τους ιστοτόπους τους.

Από τον Μάρτιο του 2009, η Google άρχισε σταδιακά να αντικαθιστά τις ρήτρες αποκλειστικότητας με τις λεγόμενες ρήτρες “προνομιούχας τοποθέτησης”. Βάσει των εν λόγω ρητρών, οι εκδότες υποχρεώνονταν να φυλάσσουν τον πλέον επικερδή χώρο στις σελίδες με αποτελέσματα αναζήτησης για τις διαφημίσεις της Google και απαιτούνταν ένας ελάχιστος αριθμός διαφημίσεων της Google.

Κατά συνέπεια, δεν επιτρεπόταν στους ανταγωνιστές της Google να τοποθετούν τις δικές τους διαφημίσεις αναζήτησης στα σημεία των σελίδων αναζήτησης των ιστοτόπων με τη μεγαλύτερη ορατότητα και τα περισσότερα κλικ.

Από τον Μάρτιο του 2009, η Google συμπεριέλαβε επίσης ρήτρες βάσει των οποίων οι εκδότες ήταν υποχρεωμένοι να ζητούν τη γραπτή έγκριση της Google για την πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται όλες οι διαφημίσεις των ανταγωνιστών. Αυτό σημαίνει ότι η Google μπορούσε να ελέγξει πόσο ελκυστικές ήταν οι ανταγωνιστικές διαφημίσεις αναζήτησης και, ως εκ τούτου, πόσα κλικ θα προσέλκυαν.

Συνεπώς, σύμφωνα με την Επιτροπή, η Google επέβαλε αρχικά υποχρέωση αποκλειστικής προμήθειας, η οποία εμπόδισε τους ανταγωνιστές να τοποθετούν διαφημίσεις αναζήτησης στους σημαντικότερους από εμπορική άποψη ιστοτόπους. Κατόπιν, εισήγαγε αυτό που ονόμαζε στρατηγική “χαλαρής αποκλειστικότητας”, με στόχο να διακρατήσει για τις δικές της διαφημίσεις αναζήτησης τις πιο πολύτιμες θέσεις και να ελέγχει τις επιδόσεις των ανταγωνιστικών διαφημίσεων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Επιτροπή, οι πρακτικές της Google συνιστούν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά της μεσιτείας διαδικτυακών διαφημίσεων αναζήτησης. Διαπιστώνεται επίσης ότι έβλαψαν τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές, και ότι κατέπνιξαν την καινοτομία. Κι αυτό γιατί οι ανταγωνιστές της Google δεν ήταν σε θέση να αναπτυχθούν και να προσφέρουν εναλλακτικές υπηρεσίες μεσιτείας διαδικτυακών διαφημίσεων αναζήτησης, την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων διέθεταν περιορισμένες επιλογές όσον αφορά την οικονομική εκμετάλλευση του χώρου στους ιστοτόπους τους και αναγκάστηκαν να βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην Google.

Σημειώνεται ότι η Google μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει αστικές αγωγές αποζημίωσης που μπορούν να ασκηθούν ενώπιον των δικαστηρίων των κρατών μελών από κάθε πρόσωπο ή επιχείρηση που επηρεάζεται από την αντιανταγωνιστική της συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή έχει επιβάλει πρόστιμο στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Τον Ιούνιο του 2017, επιβλήθη στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 2,42 δισ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της ως μηχανής αναζήτησης, επειδή παρείχε παράνομο πλεονέκτημα στην υπηρεσία σύγκρισης τιμών της ίδιας της Google.

Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2018, η Επιτροπή επέβαλε στην Google πρόστιμο ύψους 4,34 δισ. ευρώ για παράνομες πρακτικές σε κινητές συσκευές Android για την ενίσχυση της κυριαρχίας της μηχανής αναζήτησης της Google.

The post Πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στη Google από την Κομισιόν appeared first on Startupper.gr.

]]>
Hellenic Coin: Ένα ψηφιακό νόμισμα με στόχο την τουριστική αγορά https://startupper.gr/hellenic-coin-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf/ Wed, 20 Mar 2019 14:03:34 +0000 https://startupper.gr/?p=47222 Μέσα στη πληθώρα κρυπτονομισμάτων υπάρχει και ένα ελληνικής προέλευσης με στόχο τις ψηφιακές συναλλαγές στην τουριστική αγορά της Ελλάδας και όχι μόνο.

The post Hellenic Coin: Ένα ψηφιακό νόμισμα με στόχο την τουριστική αγορά appeared first on Startupper.gr.

]]>
Μέσα στη πληθώρα κρυπτονομισμάτων υπάρχει και ένα ελληνικής προέλευσης με στόχο τις ψηφιακές συναλλαγές στην τουριστική αγορά της Ελλάδας και όχι μόνο. Ο λόγος για το Hellenic Coin, (HNC), το οποίο δημιουργήθηκε το 2015 από τον Εμμανουήλ Καφούρο με την ομάδα να αριθμεί πέντε μέλη.

Σύμφωνα με την ομάδα του HNC ο στόχος είναι να εστιάσει στο σημαντικότερο τομέα της Ελληνικής οικονομίας, αυτόν του τουρισμού και να καθιερωθεί στη συνείδηση των τουριστών, Ελλήνων και ξένων που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, ως το ψηφιακό νόμισμα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους.

Μια και βασίζεται στο blockchain μπορεί να υποστηρίξει όλες τις ψηφιακές συναλλαγές (πληρωμές, μεταφορές νομισμάτων, κλπ) καθώς και την αποθήκευση πλούτου διατηρώντας τα νομίσματα σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια, είτε των ανταλλακτηρίων που διαπραγματεύεται το Hellenic Coin, στο Cryptoplanex Exchange, και στο Livecoin Exchange, είτε στα πορτοφόλια του νομίσματος που μπορεί να κατεβάσει κάποιος από το  www.helleniccoin.com και να τα εγκαταστήσει στον προσωπικό του υπολογιστή ή laptop ή tablet και σύντομα και στο πορτοφόλι του κινητού τηλεφώνου.

Μετά την τεχνολογική αναβάθμιση που έγινε στο νόμισμα τον Ιανουάριο του 2019, άλλαξε ο αλγόριθμος, από scrypt σε Χ11 και πλέον το Hellenic Coin συγκαταλέγεται στα ασφαλέστερα και ταχύτερα κρυπτό νομίσματα στον κόσμο με τις συναλλαγές να διεκπεραιώνονται εντός ελαχίστων δευτερολέπτων. Τα συνολικά νομίσματα που δύναται να κυκλοφορήσουν είναι 69.500.000, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία, τα 69.494.000 έχουν ήδη παραχθεί – εξορυχθεί .

Στα άμεσα σχέδια είναι η σύναψη συμφωνιών με μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων (εντός και εκτός Ελλάδος), με εταιρίες rent a car, με εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού τομέα, ώστε να δέχονται το Hellenic Coin ως μέσο πληρωμής για την παροχή αγαθών και υπηρεσιών αλλά και προσφέροντας παράλληλα στον καταναλωτή που επιλέγει να πληρώσει με Hellenic Coin και μια έκπτωση δίνοντάς του έτσι κίνητρο να χρησιμοποιεί το Ελληνικό ψηφιακό νόμισμα στις συναλλαγές του.

Τέλος, εντός του 2019 προγραμματίζεται η τοποθέτηση ΑΤΜ’s όπου θα μπορεί κάποιος να αγοράζει και να πουλάει Hellenic Coin, στην Αττική αρχικά και σε μεγάλα τουριστικά νησιά (Μύκονος, Ρόδος, κλπ) στη συνέχεια.
Ταυτόχρονα είναι ήδη στη διαδικασία της ανάπτυξης το αυτόματο σύστημα πληρωμών μέσω διαδικτύου (payment gateway) καθώς και η δημιουργία του ηλεκτρονικού πορτοφολιού για κινητά Android & iPhones.

The post Hellenic Coin: Ένα ψηφιακό νόμισμα με στόχο την τουριστική αγορά appeared first on Startupper.gr.

]]>
Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Attica Bank Innovation Days» https://startupper.gr/%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b1-attica-bank-innovation-days/ Wed, 20 Mar 2019 13:45:26 +0000 https://startupper.gr/?p=47225 Η Attica Bank διοργάνωσε τη διημερίδα «Attica Bank Innovation Days» την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 σε συνεργασία με το ACEin και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

The post Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Attica Bank Innovation Days» appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η Attica Bank διοργάνωσε τη διημερίδα «Attica Bank Innovation Days» την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 σε συνεργασία με το ACEin και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διημερίδα είχε ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό συμμετοχών αφού περισσότεροι από 120 νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες κατέθεσαν την αίτησή τους εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διημερίδα που είχε στόχο τη σύνδεση του παραγωγικού δυναμικού με την επιστημονική κοινότητα για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και πρακτικών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης επιλέχθηκαν πάνω από 60 άτομα, με υπόβαθρο στις επιστήμες της πληροφορικής και των χρηματοοικονομικών καθώς και φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων, για να παρακολουθήσουν μία σειρά από εξειδικευμένες ομιλίες και workshops παραγωγής καινοτόμων ιδεών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διημερίδας οι συμμετέχοντες δουλεύοντας σε ομάδες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να αποτυπώσουν καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες λαμβάνοντας υπόψη τις αναφυόμενες προκλήσεις του κλάδου της τραπεζικής και τις πρόσφατες εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες. Αναδείχθηκαν ιδέες βελτιστοποίησης της λειτουργίας (δομές και διαδικασίες) μιας τράπεζας αλλά και νέων πελατοκεντρικών υπηρεσιών με την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών. Οι συμμετέχοντες έλαβαν συστηματική καθοδήγηση (mentoring) και συμβουλές επαγγελματικής ανάπτυξης από τα στελέχη της Attica Bank και την ομάδα του ACEin.

Η Attica Bank μέσω της συγκεκριμένης δράσης ενισχύει τους δεσμούς της με την Επιστημονική Κοινότητα με απώτερο στόχο, την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της Τράπεζας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και των νέων Επιστημόνων. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει ενεργά τη μετάδοση της γνώσης στο παραγωγικό δυναμικό αυτής της χώρας, τη Σύγχρονη Τραπεζική και τις τρέχουσες εξελίξεις στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα.

The post Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Attica Bank Innovation Days» appeared first on Startupper.gr.

]]>
SelectUSA Investment Summit: Ευκαιρίες επενδύσεων σε εταιρείες που στοχεύουν τις Η.Π.Α. https://startupper.gr/selectusa-investment-summit-ependyseis-etaireise/ Wed, 20 Mar 2019 11:17:21 +0000 https://startupper.gr/?p=47219 Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. η 6η SelectUSA Investment Summit με στόχο την προσέλκυση εταιρειών απ΄όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στην Αμερική. 

The post SelectUSA Investment Summit: Ευκαιρίες επενδύσεων σε εταιρείες που στοχεύουν τις Η.Π.Α. appeared first on Startupper.gr.

]]>
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. η 6η SelectUSA Investment Summit με στόχο την προσέλκυση εταιρειών απ΄όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στην Αμερική.

Η επενδυτική ακαδημία SelectUSA θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, με συνεδρίες σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν ισχυρή βάση στην επενδυτική στρατηγική των επιχειρήσεων ενώ την Τρίτη 11 Ιουνίου – Τετάρτη 12 Ιουνίου, θα υπάρξουν σύνοδοι ολομέλειας με επιχειρηματίες και κυβερνητικούς ηγέτες σχετικά με τις τελευταίες τάσεις.

Η Σύνοδος Κορυφής για τις επενδύσεις SelectUSA 2019 θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, σε πέντε τομείς προτεραιότητας:

· Προηγμένη Βιομηχανία
· Επιστήμες της ζωής
· Ψηφιακή Οικονομία
· Αεροδιαστημικός / εμπορικός τομέας
· Τρόφιμα & Ποτά / Γεωργία

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν επενδυτές όλων των μεγεθών, σύμβουλοι, ειδικοί, αμερικανικές εταιρείες, εμπορικά επιμελητήρια και ενώσεις αλλά και οργανισμοί και πάροχοι υπηρεσιών που διευκολύνουν τις άμεσες επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ μπορούν να συμμετάσχουν από μια μεγάλη εταιρεία έως μια Startup που ψάχνουν συνεργάτες και υποστήριξη για την επέκταση στις Η.Π.Α.
Φυσικά θα υπάρχει η σχετική έκθεση των εταιρειών, networking αλλά και ένα ειδικό εργαλείο διασύνδεσης εταιρειών.

Η πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα θα διοργανώσει αποστολή στις Η.Π.Α. με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να επικοινωνήσουν στο email nikos.papachrys@trade.gov για περισσότερες πληροφορίες.

The post SelectUSA Investment Summit: Ευκαιρίες επενδύσεων σε εταιρείες που στοχεύουν τις Η.Π.Α. appeared first on Startupper.gr.

]]>
Welcome Pickups: Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ Α’ Γύρου https://startupper.gr/welcome-pickups-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-33-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%b1-%ce%b3%cf%8d%cf%81/ Wed, 20 Mar 2019 10:20:41 +0000 https://startupper.gr/?p=47208 Η Welcome Pickups ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση Α' Γύρου, 3,3 εκατομμυρίων ευρώ με την VentureFriends να ηγείται.

The post Welcome Pickups: Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ Α’ Γύρου appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η Welcome Pickups ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση Α’ Γύρου, 3,3 εκατομμυρίων ευρώ με την VentureFriends να ηγείται. Σε αυτόν τον γύρο συμμετείχαν και οι MarketOne, Howzat, Jabbar και Openfund καθώς επίσης και οι Alejandro Artacho της Spotahome, αλλά και ο Γιάννης Τσιώρης της Instashop. Συνολικά η Startup έχει σηκώσει μέχρι σήμερα γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

H Welcome Pickups είναι μια κλασική περίπτωση Scaleup μια και έχει αλματώδη ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό προσφέροντας μια ολιστική ταξιδιωτική εμπειρία σε κάθε προορισμό. Η ιδέα είναι ότι από τη στιγμή που θα φτάσουμε σε έναν νέο προορισμό και μέχρι την αναχώρηση η ομάδα της Welcome Pickup καλύπτει όλες τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες, από μεταφορές, ταξιδιωτικά προϊόντα έως τοπικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας κ.α

«Η ταξιδιωτική εμπειρία μετά το βήμα της κράτησης πτήσεων και ξενοδοχείων είναι προβληματική«, λέει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Welcome Pickups, Αλέξανδρος Τρίμης. «Η καθετοποιημένη αγορά στον ταξιδιωτικό προορισμό είναι μια ευκαιρία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παραμένει κατακερματισμένη. Στόχος της Welcome είναι ξεκινώντας από τις μεταφορές, να γίνει ο ηγέτης στην συγκεκριμένη αγορά βοηθώντας τους υπόλοιπους παίκτες στα άλλα δύο τμήματα (αεροπορικά και ξενοδοχεία) να προσφέρουν μια καλύτερη και πληρέστερη υπηρεσία«.

Ο Αλέξανδρος αναφέρει ότι η Startup μετατρέπει τις μεταφορές αεροδρομίου σε μια ταξιδιωτική εμπειρία χρησιμοποιώντας αυτό το πρώτο βήμα ως πύλη για να καλύψει όλες τις άλλες ανάγκες των ταξιδιωτών. Για να το πετύχει αυτό, η Welcome Pickups ισχυρίζεται ότι δημιουργεί το πιο πλήρες πακέτο υπηρεσιών.

«Εκτός από τα προβλήματα του ταξιδιώτη, εξαλείφουμε επίσης ορισμένα προβλήματα συνεργατών«, προσθέτει ο Αλέξανδρος. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας σε ξενοδοχεία και άλλους παρόχους σύντομης διαμονής για την εξατομίκευση της εμπειρίας επισκεπτών τους και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών τους με τη χρήση των δεδομένων της Welcome Pickups.

Για το σκοπό αυτό, η Welcome Pickups αναφέρει ότι το 2018 η εταιρεία εξυπηρέτησε περισσότερους από 400.000 ταξιδιώτες σε 32 προορισμούς και εκτιμά ότι θα φιλοξενήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες το 2019. Απασχολεί σήμερα μια ομάδα 60 ατόμων, κυρίως στην Αθήνα και τη Βαρκελώνη.

Η Startup θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της, να ενισχύσει την κεντρική ομάδα και να τις πόλεις που εξυπηρετεί και τους τοπικούς συνεργάτες σε τομείς όπως η κρουαζιέρα και αεροπορικές εταιρείες.

The post Welcome Pickups: Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ Α’ Γύρου appeared first on Startupper.gr.

]]>
Στο Douleutaras.gr «παραγγέλνεις» online καθαρισμό σπιτιού και πληρώνεις με την κάρτα σου! https://startupper.gr/douleutaras-gr-douleutaras-gr-cleaning/ Wed, 20 Mar 2019 09:53:20 +0000 https://startupper.gr/?p=47209 Η υπηρεσία καθαρισμού για το σπίτι, Douleutaras.gr Cleaning, συμπληρώνει δύο χρόνια επιτυχούς λειτουργίας στην πλατφόρμα του Douleutaras.gr.

The post Στο Douleutaras.gr «παραγγέλνεις» online καθαρισμό σπιτιού και πληρώνεις με την κάρτα σου! appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η υπηρεσία καθαρισμού για το σπίτι, Douleutaras.gr Cleaning, συμπληρώνει δύο χρόνια επιτυχούς λειτουργίας στην πλατφόρμα του Douleutaras.gr. Η υπηρεσία Cleaning, αυτά τα τελευταία 2 χρόνια, έχει αποκτήσει δυναμική παρουσία στον καθαρισμό του σπιτιού, μετρώντας ήδη περισσότερους από 35.000 ολοκληρωμένους καθαρισμούς στα ελληνικά νοικοκυριά.

Το Douleutaras.gr Cleaning αποτελεί την πιο εύκολη και πιο εύχρηστη υπηρεσία εύρεσης οικιακών βοηθών στην Ελλάδα. Η υπηρεσία φέρνει σε επαφή τους πελάτες με αξιολογημένες καθαρίστριες της περιοχής τους και δίνει λύση στο βασικό πρόβλημα της καθαριότητας του σπιτιού. Περισσότεροι από 8.000 μοναδικούς χρήστες έχουν εμπιστευτεί την υπηρεσία του καθαρισμού και συνεχίζουν να την εμπιστεύονται, απολαμβάνοντας ένα καθαρό σπίτι, χωρίς κόπο.

Η υπηρεσία του καθαρισμού είναι αρκετά σημαντική για τα σύγχρονα δεδομένα των ελληνικών νοικοκυριών. Η απλή διαδικασία καταχώρησης και η άμεση εξυπηρέτηση, κερδίζει ολοένα και περισσότερους χρήστες, που μετατρέπονται σε ευχαριστημένους πελάτες. Οι περισσότεροι πελάτες επιλέγουν καθαρισμό με σταθερή συχνότητα κάθε 2 εβδομάδες, γεγονός που τους προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουν σταθερή οικιακή βοηθό, μέσω της πλατφόρμας. Έτσι, η υπηρεσία καθαρισμού έχει καταφέρει να πετύχει μια πολύ καλή πορεία στον κλάδο των υπηρεσιών καθαρισμού, στα δύο χρόνια λειτουργίας του.

Πέραν από την ταχύτατη ανάπτυξη της υπηρεσίας, η ομάδα έχει και έναν δεύτερο λόγο για να γιορτάζει. Πρόσφατα, το Douleutaras.gr Cleaning προχώρησε σε ένα νέο update. Η τεχνική αυτή αναβάθμιση αφορά στην προσθήκη της δυνατότητας Online Πληρωμής. Η νέα προσθήκη στοχεύει στην απλοποίηση της διαδικασίας καταχώρησης και πληρωμής της υπηρεσίας και στην απόλυτη ικανοποίηση των πελατών που την εμπιστεύονται.

Με την Online Πληρωμή, το Douleutaras.gr Cleaning γίνεται η πρώτη ελληνική υπηρεσία καθαρισμού που καταφέρνει να ψηφιοποιήσει εντελώς τη διαδικασία εύρεσης αξιολογημένων οικιακών βοηθών. Η υπηρεσία στοχεύει στην ολοκληρωμένη εμπειρία του χρήστη και τη μείωση του χρόνου, μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών. Η ομάδα του Douleutaras.gr Cleaning πιστεύει πως η προσθήκη της Online Πληρωμής θα βοηθήσει τους χρήστες να γλιτώνουν χρόνο από την διαδικασία πληρωμής και να απολαμβάνουν ένα καθαρό σπίτι, όταν και όποτε το χρειάζονται.

Η ομάδα του Douleutaras.gr Cleaning δηλώνει: «Με τη προσθήκη της Online Πληρωμής στοχεύουμε στη σημαντική  εξοικονόμηση του χρόνου που απαιτείται στη διαδικασία πληρωμής. Όραμα μας είναι να βοηθήσουμε τους χρήστες μας να απολαύσουν τον χρόνο που περνούν στο σπίτι τους, χωρίς να σπαταλούν ούτε λεπτό για τον καθαρισμό του. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία καθαρισμού για τον κάθε χρήστη και να τον βοηθήσουμε να βρει την κατάλληλη καθαρίστρια που ταιριάζει στο προφίλ και στις ανάγκες του, ώστε γρήγορα και αποτελεσματικά να κανονίζει τα ραντεβού του και να απολαμβάνει ξέγνοιαστα τις υπόλοιπες δραστηριότητες του».

Τώρα μπορείς να απολαύσεις τις υπηρεσίες καθαρισμού του Douleutaras.gr σε ακόμη καλύτερη τιμή. Επισκέψου το Douleutaras.gr Cleaning, καταχώρησε την εργασία σου και πλήρωσε, εύκολα και με ασφάλεια, με την ηλεκτρονική σου κάρτα. Συμπλήρωσε τον κωδικό FREE2 και απόκτησε αυτόματα έκπτωση 50%! Βασική προϋπόθεση για να αποκτήσεις την έκπτωση αποτελεί η online πληρωμή, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η προσφορά ισχύει για καθαρισμό 4ωρης διάρκειας. Με την έκπτωση, κερδίζεις 2 ώρες δωρεάν καθαρισμού και απολαμβάνεις ένα καθαρό σπίτι, άμεσα και αξιόπιστα.

The post Στο Douleutaras.gr «παραγγέλνεις» online καθαρισμό σπιτιού και πληρώνεις με την κάρτα σου! appeared first on Startupper.gr.

]]>
Τo Junior Achievement στην 7η θέση στον κόσμο! https://startupper.gr/%cf%84o-junior-achievement-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-7%ce%b7-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf/ Wed, 20 Mar 2019 09:41:14 +0000 https://startupper.gr/?p=47206 To Junior Achievement Worldwide, που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας για παιδιά και νέους, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία κατακτώντας την 7η θέση παγκοσμίως, ως ένας από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

The post Τo Junior Achievement στην 7η θέση στον κόσμο! appeared first on Startupper.gr.

]]>
To Junior Achievement Worldwide, που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας για παιδιά και νέους, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία κατακτώντας την 7η θέση παγκοσμίως, ως ένας από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, το παράρτημα του Junior Achievement είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του οργανισμού είναι η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται φέτος σε 160 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε., του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, Mάρκος Βερέμης δήλωσε πως η 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη αποτελεί πολύ σπουδαία διάκριση που εκτοξεύει το κύρος του οργανισμού και επιβραβεύει την στρατηγική απόφαση του Junior Achievement από την ίδρυσή του, το 1919, να είναι ένας μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν (ή με μικρό κόστος), έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στα πολύ προσεγμένα και πιστοποιημένα βιωματικά επιχειρηματικότητας για μαθητές και νέους που προσφέρει. Τα προγράμματα του JA προετοιμάζουν τις μαθήτριες και τους μαθητές για την αγορά εργασίας και ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασχοληθούν με την καινοτομία και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, υλοποιώντας τα όνειρά τους.

«Η έννοια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού είχε ταυτιστεί αρχικά με την φιλανθρωπία. Το JA έκανε πολύ νωρίς την ανατροπή να αποδείξει πως έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία να ιδρυθεί ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που να ενισχύει την επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών και να τα εισάγει στις συνθήκες της αγοράς εργασίας έτσι ώστε να κερδίζουν μόνα τους τα αγαθά παρά να τους τα χαρίζουμε», εξήγησε ο κ. Βερέμης και τόνισε χαρακτηριστικά: «Όπως λέμε, εμείς «δε χαρίζουμε στα παιδιά ψάρια αλλά τα μαθαίνουμε να ψαρεύουν», έτσι ώστε η βοήθειά μας να μην είναι προσωρινή αλλά να έχει βαθιά αξία και διάρκεια στη ζωή των παιδιών και των νέων».

Για τη μεγάλη διάκριση της 7ης θέσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Eυρώπης, Aργύρης Τζικόπουλος δήλωσε: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος και χαρούμενος που αναγνωρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το Junior Achievement είναι η σπουδαιότερη ΜΚΟ παγκοσμίως που προάγει την έννοια της επιχειρηματικότητας μέσω της βιωματικής μάθησης. Όλοι μας στο ΣΕΝ/JA Greece αισθανόμαστε τυχεροί που ανήκουμε στην οικογένεια του JA και συμβάλλουμε στο δρόμο της ανάπτυξης της απασχολισιμότητας, του οικονομικού εγγραματισμού των νέων και της προαγωγής της καινοτόμου σκέψης των παιδιών στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που υποστηρίζουν το έργο μας, όπως την MetLife, το Citi Foundation, την Εθνική Τράπεζα και άλλες εταιρίες και οργανισμούς. Πολλά ευχαριστώ και στους εθελοντές μας και τους χορηγούς επικοινωνίας των εκδηλώσεών μας που μας βοηθούν στην ενημέρωση και την εξάπλωση των προγραμμάτων μας σε ολοένα και περισσότερα ελληνικά σχολεία».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο NGO Advisor αξιολόγησε για πρώτη φορά τον οργανισμό και τον τοποθέτησε στην περίοπτη έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2019 καθώς διαπίστωσε ότι το Junior Achievement βοηθά ουσιαστικά τα παιδιά και τους νέους να πετύχουν στη ζωή τους, με εξαιρετικά προγράμματα και ένα πολύ εντυπωσιακό, παγκόσμιο δίκτυο.

Οι 10 καλύτερες ΜΚΟ στον κόσμο του NGO Advisor για το 2019 είναι:

1.ΒRAC
2. Γιατροί Χωρίς Σύνορα
3. Danish Refugee Council
4. Open Society Foundations
5. Mercy Corps
6. Skoll Foundation
7. Junior Achievement Worldwide
8. Acumen
9. Cure Violence
10. Landesa.

Ολόκληρη η λίστα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του NGO Advisor: https://www.ngoadvisor.net/

The post Τo Junior Achievement στην 7η θέση στον κόσμο! appeared first on Startupper.gr.

]]>
SpotlightPOS: Η FinTech Startup που «τρελαίνει» τους Αμερικανούς!  https://startupper.gr/spotlightpos-fintech-startup-sxsw/ Wed, 20 Mar 2019 09:34:48 +0000 https://startupper.gr/?p=47203 Τους τελευταίους μήνες οι επιτελείς της FinTech Startup εταιρείας SpotlightPOS έχουν καταφέρει να βρεθούν στα κορυφαία τεχνολογικά "ραντεβού".

The post SpotlightPOS: Η FinTech Startup που «τρελαίνει» τους Αμερικανούς!  appeared first on Startupper.gr.

]]>
Τους τελευταίους μήνες οι επιτελείς της FinTech Startup εταιρείας SpotlightPOS έχουν καταφέρει να βρεθούν στα κορυφαία τεχνολογικά «ραντεβού» με αποτέλεσμα να κερδίσουν «πόντους» και στην διεθνή σκηνή.

Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα η SpotlightPOS, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Digital Greece» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, του Hellenic Initiative, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και των Industry Disruptors – Game Changers, βρέθηκε στο Όστιν του Τέξας και συγκεκριμένα στο South by Southwest (SXSW), εκπροσωπούμενη από την Μαργαρίτα Δόμπα, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν στη Βαρκελώνη, στο MWC και το 4YFN. Παράλληλα στις αρχές του έτους η SpotlightPOS βρέθηκε στο Λας Βέγκας και στην CES 2019, ενώ το προηγούμενο διάστημα εκπροσώπησε την χώρα στην Κοπεγχάγη και στον διαγωνισμό Creative Business Cup στον οποίο και κατάφερε να διακριθεί.

Επιπλέον σημαντική κρίνεται η παρουσία της FinTech Startup και της Μαργαρίτα Δόμπα αμέσως μετά της CES 2019, στο Billionaire Women Weekend διοργάνωση του EBW Foundation, με επικεφαλή την Ingrid Vanderveldt.

Σημειώνεται πως η FinTech Startup SpotlightPOS, δραστηριοποιείται στον χώρο της ασύρματης παραγγελιοληψίας και cloud διαχείρισης στους χώρους της HORECA και της ψυχαγωγίας και έχει θέσει ως στόχο να εδραιωθεί ως το μοναδικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, LifeStyle Wallet. Με τον όρο αυτό, η εταιρεία παρουσιάζει μια πρωτοποριακά μοναδική εφαρμογή που θα προσφέρει τη δυνατότητα από ένα και μόνο application ο χρήσtης να συναλλάσσεται ψηφιακά, σε όλες τις εκφάνσεις των καθημερινών του συνηθειών, σημείων και επιλογών διασκέδασης και κοινωνικής συνεύρεσης.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθούν τα θετικά σχόλια που έχει συγκεντρώσει σε όλα αυτά τα ταξίδια η εταιρεία, τα οποία αποκτούν μεγαλύτερη αξία, καθώς προέρχονται από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία και με προσλαμβάνουσες από αγορές και οικοσυστήματα αναμφίβολα πιο προηγμένα από της Ελλάδας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Μαργαρίτα Δόμπα, από το Όστιν του Τέξας μας ανέφερε πως «τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε βρεθεί στις ΗΠΑ σε τρία διαφορετικά event και είδαμε από κοντά πως λειτουργεί και το σύστημα σε μια χώρα όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών«. Επιπλέον η κα Δόμπα αναφέρει: «καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους, τόσο από την επενδυτική κοινότητα των ΗΠΑ, όσο και με επιχειρηματίες του χώρου που μας ενδιαφέρει, και το feedback έχει υπάρξει ανεκτίμητο και το ενδιαφέρον μεγάλο».

«Τα ταξίδια αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να προσαρμόσουμε την στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας και πλέον οι ΗΠΑ να έχουν βρεθεί μεταξύ των αγορών που η SpotlightPOS δεν αποκλείει να επεκταθεί στο επόμενο διάστημα», καταλήγει η Μαργαρίτα Δόμπα.

The post SpotlightPOS: Η FinTech Startup που «τρελαίνει» τους Αμερικανούς!  appeared first on Startupper.gr.

]]>
Newsletter_2019-03-20 https://startupper.gr/newsletter_2019-03-20/ Wed, 20 Mar 2019 08:28:13 +0000 https://startupper.gr/newsletter_2019-03-20/ SpotlightPOS: Η FinTech Startup που «τρελαίνει» τους Αμερικανούς!  Τους τελευταίους μήνες οι επιτελείς της FinTech Startup εταιρείας SpotlightPOS έχουν καταφέρει να βρεθούν στα κορυφαία τεχνολογικά «ραντεβού». » Διαβάστε περισσότερα Welcome Pickups: Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ Α’ Γύρου Η Welcome Pickups ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση πρώτου γύρου, 3,3 εκατ. ευρώ με την με την VentureFriends να ηγείται. » Διαβάστε περισσότερα Την [...]

The post Newsletter_2019-03-20 appeared first on Startupper.gr.

]]>
StartUpper Fb StartUpper Twitter
StartUpper Logo
SpotlightPOS: Η FinTech Startup που «τρελαίνει» τους Αμερικανούς! 

Τους τελευταίους μήνες οι επιτελείς της FinTech Startup εταιρείας SpotlightPOS έχουν καταφέρει να βρεθούν στα κορυφαία τεχνολογικά «ραντεβού».

» Διαβάστε περισσότερα

Welcome Pickups: Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ Α’ Γύρου

Η Welcome Pickups ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση πρώτου γύρου, 3,3 εκατ. ευρώ με την με την VentureFriends να ηγείται.

» Διαβάστε περισσότερα

Την ιατρική τεχνολογία αφορούν οι περισσότερες αιτήσεις για πατέντες

Εξαιρετικά παραγωγικό αποδεικνύεται το επιχειρηματικό δυναμικό της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας, ιδίως της ψηφιακής καινοτομίας, με τις ευρωπαϊκές εταιρείες να υποβάλλουν το 2018 αυξημένο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

» Διαβάστε περισσότερα

H IBM κάνει το ντεμπούτο της στις διασυνοριακές πληρωμές μέσω blockchain

Ένα μεγάλο ανταγωνιστή στο πρόσωπο της IBM βρήκαν οι εταιρείες που ασχολούνται με διασυνοριακές πληρωμές, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως ξεκινάει την δική του πλατφόρμα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και διεθνή.

» Διαβάστε περισσότερα

Έλληνες φοιτητές έγιναν CEO της P&G για 2 ημέρες

Εννέα Έλληνες φοιτητές συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό «CEO Challenge 2019» που διοργάνωσε η P&G.

» Διαβάστε περισσότερα

Ιρίτ Μπεν-Άμπα: «Πολλές και πολύπλευρες οι συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ»

Με αφορμή την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων.

» Διαβάστε περισσότερα

The post Newsletter_2019-03-20 appeared first on Startupper.gr.

]]>
Την ιατρική τεχνολογία αφορούν οι περισσότερες αιτήσεις για πατέντες https://startupper.gr/%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81/ Tue, 19 Mar 2019 15:30:11 +0000 https://startupper.gr/?p=47192 Εξαιρετικά παραγωγικό αποδεικνύεται το επιχειρηματικό δυναμικό της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας, ιδίως της ψηφιακής καινοτομίας, με τις ευρωπαϊκές εταιρείες να υποβάλλουν το 2018 αυξημένο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

The post Την ιατρική τεχνολογία αφορούν οι περισσότερες αιτήσεις για πατέντες appeared first on Startupper.gr.

]]>
Εξαιρετικά παραγωγικό αποδεικνύεται το επιχειρηματικό δυναμικό της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας, ιδίως της ψηφιακής καινοτομίας, με τις ευρωπαϊκές εταιρείες να υποβάλλουν το 2018 αυξημένο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Για την ακρίβεια, ο αριθμός των αιτήσεων, που κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, αυξήθηκε κατά 4,6% πέρυσι, φθάνοντας στον αριθμό ρεκόρ των 174.317 αιτήσεων (2017: 166.594).

Τα στοιχεία του European Patent Office δείχνουν αύξηση των αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας απ’ όλες τις μεγάλες περιοχές του κόσμου, ωστόσο, οι ευρωπαϊκές εταιρείες είχαν το προβάδισμα με μερίδιο 47%. Οι ασιατικές εταιρείες είχαν επίσης μια καλή επίδοση, ειδικά η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα, ενώ οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 25% των συνολικών αιτήσεων, ακολουθούμενες από τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία και την Κίνα. Πάντως, οι αιτήσεις από την Κίνα αυξήθηκαν το 2018 με κατά 8,8% – το χαμηλότερο ποσοστό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στο μεταξύ, οι αμερικανικές και ιαπωνικές εταιρείες αύξησαν κατά 2,7% και 3,9%, αντίστοιχα, τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Συνολικά, το Ευρωπαϊκό Γραφείο δημοσίευσε 127.625 χορηγούμενα ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας (+ 21%) το 2018. “Τα νέα είναι καλά για την ευρωπαϊκή οικονομία. Η ζήτηση για προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας συνεχίζει να αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι εφευρέτες και επιχειρήσεις βλέπουν την Ευρώπη ως μια ελκυστική αγορά για τεχνολογική καινοτομία”, δήλωσε ο Πρόεδρος του European Patent Office, κ. António Campinos.

Ιατρική τεχνολογία
Η ιατρική τεχνολογία παραμένει ο τομέας στον οποίο υποβάλλονται οι περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας (αύξηση κατά 5% το 2018), ενώ ακολουθεί η ψηφιακή επικοινωνία και την τεχνολογία των υπολογιστών. Η ισχυρότερη ανάπτυξη μεταξύ των πρώτων δέκα τομέων καταγράφηκε στις βιοεπιστήμες, ενώ τα φαρμακευτικά προϊόντα και η βιοτεχνολογία αυξήθηκαν συνολικά κατά 13%.

Οι επιδόσεις της Ευρώπης
Συνολικά, οι αιτήσεις από τη Γερμανία, που είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή χώρα, αυξήθηκαν κατά 4,7%, καταγράφοντας την ταχύτερη ανάπτυξη από το 2010. Μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνεται η Ελβετία (+ 7,8%), η Μεγάλη Βρετανία (+ 7,8%) και η Σουηδία (+ 7,1%). Οι μόνες χώρες στην Ευρώπη, όπου υπήρξε υποχώρηση της σχετικής δραστηριότητας, ήταν η Γαλλία (-2,8%) και η Φινλανδία (-3,8%).

Σε επίπεδο εταιρειών, η Siemens ήταν ο ηγέτης σε αιτήσεις για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στην Ευρώπη, υποβάλλοντας περισσότερες αιτήσεις από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη το 2018. Με 2.493 αιτήσεις για πατέντες, η Siemens άφησε τον περσινό ηγέτη, τη Huawei, στη δεύτερη θέση για φέτος, ακολουθούμενη από τη Samsung και την LG. Πάνω από το 25% των πατεντών ανήκουν στους τομείς του Industry 4.0 και ψηφιοποίησης. Η εταιρεία ανέφερε σημαντική αύξηση στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο Sepe.gr

The post Την ιατρική τεχνολογία αφορούν οι περισσότερες αιτήσεις για πατέντες appeared first on Startupper.gr.

]]>