StartUpper Startup News https://startupper.gr StartUpper Tue, 24 Apr 2018 10:42:32 +0000 el hourly 1 H Transifex προσφέρει χρηματικά bonus για επαναπατρισμό Ελλήνων προγραμματιστών! https://startupper.gr/h-transifex-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-bonus-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%84/ Tue, 24 Apr 2018 09:19:58 +0000 https://startupper.gr/?p=39231 Η Transifex, μια από τις λιγοστές ελληνικές Scaleup με παγκόσμια παρουσία και μεγάλους πελάτες στο cloud λογισμικό διαχείρισης μετάφρασης, ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν για να εργαστούν στην Transifex.

The post H Transifex προσφέρει χρηματικά bonus για επαναπατρισμό Ελλήνων προγραμματιστών! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Transifex, μια από τις λιγοστές ελληνικές Scaleup με παγκόσμια παρουσία και μεγάλους πελάτες στο cloud λογισμικό διαχείρισης μετάφρασης, ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν για να εργαστούν στην Transifex. Η εταιρεία προσφέρει στους νεοπροσληφθέντες μπόνους επαναπατρισμού 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Ο CEO της Transifex, Δημήτρης Γλέζος, θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα μπόνους μετεγκατάστασης. «Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναν απαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex. Θέλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό ταλέντου στην Ελλάδα — με μια νέα πρόσληψη τη φορά».

Ο Δημήτρης Γλέζος ίδρυσε την εταιρεία Transifex το 2012 στην Πάτρα. Μέχρι το 2014 η εταιρεία άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας. Σήμερα η Transifex απασχολεί 34 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα, που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, το 2018 θα προσληφθούν τουλάχιστον πέντε μηχανικοί λογισμικού, ενώ το 2019 αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί. Εκτιμάται ότι συνολικά θα δοθούν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία των Ελλήνων υπαλλήλων μέχρι το 2019.

Σύμφωνα με την Endeavor, μία οργάνωση που προωθεί την παγκόσμια επιχειρηματικότητα, 200.000 Έλληνες κάτω των 35 ετών έφυγαν από τη χώρα μεταξύ 2010 και 2013. Η έκθεση αναφέρει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και υψηλές δεξιότητες.

Ο Πάνος Καψοκόλης, υπεύθυνος του τμήματος People Operations, έφυγε από την Ελλάδα λίγο μετά τα 20. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, και αφού φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έφυγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά και για να εργαστεί σε θέσεις Ανθρώπινου Δυναμικού στο Εδιμβούργο.

«Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου και την κοπέλα μου. Χρειαζόμουν όμως την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνω αυτό το βήμα»αναφέρει ο Πάνος Καψοκόλης. «Είμαι ευγνώμων που έγινα μέλος της ομάδας της Transifex στην Αθήνα για να προωθήσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και να συνεχίσω την επαγγελματική μου εξέλιξη σε ένα διεθνές περιβάλλον, ενώ βρίσκομαι στον τόπο που αγαπώ.»

Ο Δημήτρης Γλέζος βλέπει αυτό το κίνητρο επαναπατρισμού ως επένδυση και ως μια καλή επιχειρηματική πρακτική και ενθαρρύνει τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί στην επιστροφή των ταλαντούχων μηχανικών στην Ελλάδα.

«Όσο βλέπουμε περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να παρέχουν ένα απαιτητικό, καινοτόμο και ικανοποιητικό εργασιακό περιβάλλον, και να υποστηρίζουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, οι Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να επιλέξουν να επιστρέψουν στη χώρα τους γρηγορότερα για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», αναφέρει ο Δημήτρης Γλέζος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις πρόσληψής τους για την Transifex εδώ.

The post H Transifex προσφέρει χρηματικά bonus για επαναπατρισμό Ελλήνων προγραμματιστών! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
To Public.gr συνεργάζεται με την Λιθουανική SearchMode για «AI» στις αναζητήσεις https://startupper.gr/public-gr-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bb%ce%b9%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-searchmode-%ce%b3/ Tue, 24 Apr 2018 09:08:41 +0000 https://startupper.gr/?p=39229 Το Public.gr ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Λιθουανική Startup SearchNode, η οποία προσφέρει λύσεις έξυπνων και ταχύτατων αναζητήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω υπολογιστικής μάθησης (Machine Learning). 

The post To Public.gr συνεργάζεται με την Λιθουανική SearchMode για «AI» στις αναζητήσεις appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Το Public.gr ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Λιθουανική Startup SearchNode, η οποία προσφέρει λύσεις έξυπνων και ταχύτατων αναζητήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω υπολογιστικής μάθησης (Machine Learning).

H πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου του Public βασίζεται στην λύση της Oracle ATG με την SearchNode να έχει ιδρυθεί το 2014 και να εξειδικεύεται στην εμπειρία που έχει ο καταναλωτής αναφορικά με την αναζήτηση προϊόντων στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και σε άλλες εφαρμογές.
Όπως αναφέρει η ίδια έχει ήδη 100 πελάτες σε 13 χώρες.

Χρησιμοποιείται υπολογιστική μάθηση και αναγνώριση της ανθρώπινης γραφής και φυσικά της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε να προσφέρονται ταχύτατα τα πιο εύστοχα αποτελέσματα στις αναζητήσεις των υποψήφιων πελατών, μέσα σε 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τη στιγμή που θα πατηθεί το κουμπί της αναζήτησης.

Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου αλλά και «παρατηρώντας» τις αντιδράσεις του χρήστη, ο αλγόριθμος βελτιώνεται και σταδιακά αποδίδει αποτελέσματα με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

The post To Public.gr συνεργάζεται με την Λιθουανική SearchMode για «AI» στις αναζητήσεις appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Bootcamp ενόψει ολοκλήρωσης συμμετοχών στο GreenTech Challenge 2018 του ΕΜΠ https://startupper.gr/bootcamp-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%88%ce%b5%ce%b9-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-greente/ Tue, 24 Apr 2018 08:43:09 +0000 https://startupper.gr/?p=39225 Mε επιτυχία στέφθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ το 2nd Bootcamp Training στο πλαίσιο του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών GreenTechChallenge by ESU NTUA που διοργανώνεται από τη Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.

The post Bootcamp ενόψει ολοκλήρωσης συμμετοχών στο GreenTech Challenge 2018 του ΕΜΠ appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Mε επιτυχία στέφθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ το 2nd Bootcamp Training στο πλαίσιο του διαγωνισμού καινοτόμων ιδεών GreenTechChallenge by ESU NTUA που διοργανώνεται από τη Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.

Στόχος του 2nd Bootcamp Training ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το Value Proposition Canvas και η εκπαίδευση- προετοιμασία τους, πάντα με τη βοήθεια των μεντόρων για αρτιότερη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Με την εκπαιδευτική αυτή διαδικασία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν τις ιδέες τους οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στις πραγματικές προκλήσεις στους κλάδους του Περιβάλλοντος & Ενέργειας, των Έξυπνων Πόλεων και των Πράσινων Προϊόντων.

Την έναρξη του 2nd Bootcamp Training ανέλαβε ο κ. Αραβώσης, Αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, ο οποίος έδωσε μια σαφή  και λεπτομερή περιγραφή του προγράμματος που θα ακολουθούσε. Ο κ. Χρήστος Νικολούδης, υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ (Mantis Business Innovation) ως δεύτερος κατά σειρά ομιλητής εξήγησε τις βασικές έννοιες που διέπουν την Τεχνοοικονομική και Χρηματοοικονομική Ανάλυση δίνοντας και το παράδειγμα των υπηρεσιών της δικής του startup ενώ δόθηκαν συμβουλές σχετικά με το Value Proposition Canvas από τον κ. Δημήτρη Γερογιάννη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και συνιδρυτή της ChainProof.ai. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της Αθηνάς Ντόβα (Owiwi) με θέμα τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας ενδιαφερόμενος για το σωστό pitching και την επιτυχημένη παρουσίαση των ιδεών του.

Ακολούθησε η διεκπεραίωση του Value Proposition Canvas από τους συμμετέχοντες και περαιτέρω Team Maching σε ακολουθία του 1st Bootcamp Training. Oι συμμετέχοντες χωρίστηκαν και πάλι σε ομάδες και κάθε μέντορας ανέλαβε την εκπροσώπηση αλλά και την καθοδήγηση τους, προχωρώντας στην ανάλυση των ιδεών  καθώς και στην προετοιμασία του pitching. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να παρουσιάσει την επιχειρηματική και καινοτόμα ιδέα της κάνοντας ένα σύντομο pitching καθώς και να δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό του διαγωνισμού.

Η ημιτελική και τελική φάση του διαγωνισμού καινοτομίας και  επιχειρηματικότητας GreenTech Challenge με κεντρικό άξονα τις πράσινες τεχνολογίες θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Μαΐου 2018 ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 29 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το διαγωνισμό και τις επόμενες δράσεις του επισκεφθείτε το σχετικό website καθώς και τα social media της δράσης.

The post Bootcamp ενόψει ολοκλήρωσης συμμετοχών στο GreenTech Challenge 2018 του ΕΜΠ appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Mercedes Me: Δικτύωση της Mercedes σας με τον ψηφιακό κόσμο γύρο σας https://startupper.gr/mercedes-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%8d%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-mercedes-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%cf%8c/ Mon, 23 Apr 2018 17:36:16 +0000 https://startupper.gr/?p=39220 Η Mercedes Benz παρουσίασε σήμερα τη νέα ψηφιακή σουίτα υπηρεσιών η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2018 παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο της μάρκας με την ονομασία Mercedes me, καθιστώντας εφικτή πλέον την δικτύωσή τους με το όχημά τους και το όχημα με τον κόσμο γύρω του.

The post Mercedes Me: Δικτύωση της Mercedes σας με τον ψηφιακό κόσμο γύρο σας appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Mercedes Benz παρουσίασε σήμερα τη νέα ψηφιακή σουίτα υπηρεσιών η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2018 παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο της μάρκας με την ονομασία Mercedes me, καθιστώντας εφικτή πλέον την δικτύωσή τους με το όχημά τους και το όχημα με τον κόσμο γύρω του.

Το Mercedes me περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Mercedes-Benz, από τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση των οχημάτων, έως τις γνωστές, διεθνείς υπηρεσίες μετακινήσεων της Daimler.

«Εδώ και πολλά χρόνια διεξάγουμε εντατικές έρευνες για την εξέλιξη της κοινωνίας, τις τάσεις της αγοράς καθώς και τις ατομικές ανάγκες των πελατών μας. Ωστόσο, ως οδηγοί των εξελίξεων, οι καινοτομίες μας δεν περιορίζονται στην εξέλιξη νέων προϊόντων αλλά και στην ανάπτυξη ευέλικτων υπηρεσιών, πέρα από τα αυτοκίνητα» υπογράμμισε ο Dr Dieter Zetsche, CEO of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Cars.

Επιπλέον, όπως δήλωσε και ο Dr Jens Thiemer, επικεφαλής Marketing Communications των Mercedes‑Benz Cars «Η απεικόνιση και το λογότυπο του νέου brand αντανακλούν τη νέα φιλοσοφία της μάρκας για τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών της Mercedes-Benz κάτω από την ίδια ομπρέλα. Με τη λέξη «Mercedes» συμβολίζεται η ταχύτητα προσφώνησης της μάρκας με μία μόνο λέξη χωρίς να χάνεται ο χαρακτήρας της, ενώ το χειρόγραφα γραμμένο «me» προσδίδει στο εμπορικό σήμα μια προσωπική πινελιά και αποδίδει την υψηλή εκτίμησή του στους πελάτες μας. Αυτό ενισχύεται περαιτέρω από έναν δυναμικό κύκλο γύρω από τη λέξη «me», ο οποίος μετατοπίζει την εστίαση ακόμη περισσότερο στους πελάτες μας και στις ανάγκες τους«.

Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες μέσω του Mercedes me συνοψίζονται σε 5 κατηγορίες:

Move: προσφέρει έξυπνες λύσεις μετακινήσεων, ανεξάρτητα απ’ το αν ο χρήστης διαθέτει δικό του αυτοκίνητο, με τις υπηρεσίες car sharing των moovel, car2go, car2go black και Park2gether.

Connect: επιτρέπει στους πελάτες να συνδέονται με το όχημά τους ανά πάσα στιγμή και παντού. Οι βασικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος και τη διαχείριση προγραμματισμένων συντηρήσεων και βλαβών. Επιπλέον διαθέτουν το σύστημα κλήσεων επείγουσας ανάγκης της Mercedes-Benz και της τηλεδιάγνωσης. Με το πρόσθετο σύστημα «Remote Online» ή Vehicle Set up & Vehicle Monitoring, ο πελάτης γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του, εάν οι πόρτες είναι κλειδωμένες και πόσο καύσιμο υπάρχει στο ρεζερβουάρ του οχήματός του.

Assist: πρόκειται για μία προσωποποιημένη προσφορά υπηρεσιών για τους οδηγούς Mercedes-Benz οπουδήποτε, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Η υπηρεσία περιλαμβάνει online πρόσβαση σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, συμπεριλαμβανομένων των αυτοματοποιημένων λειτουργιών κλεισίματος ραντεβού. Επιπλέον, όλοι οι οδηγοί μπορούν να αναζητήσουν και να επικοινωνήσουν online με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της μάρκας που επιθυμούν.

Finance: προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα εξατομικευμένων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών γύρω από το αυτοκίνητο – από ευέλικτες και ελκυστικές προσφορές χρηματοδότησης έως μεμονωμένες προσφορές χρονομίσθωσης και ασφάλισης.

Inspire: μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής προσφέρονται πληροφορίες και ιστορίες σχετικά με τις καινοτομίες, την τεχνολογία και τον κόσμο της αυτοκίνησης γενικότερα. Επιπλέον, ως μέλος της κοινότητας Mercedes me, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ταξίδι των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών καθώς αυτές σχηματοποιούνται. Αλληλεπιδρώντας με εξειδικευμένα στελέχη από διαφορετικούς τομείς, μπορεί να συμμετέχει στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών συνεισφέροντας με δικές του ιδέες και προτάσεις.

Το «Mercedes me» στην Ελλάδα

Τα αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής μετά τον Δεκέμβριο του 2017 είναι εξοπλισμένα από το εργοστάσιο με το απαραίτητο σύστημα συνδεσιμότητας HERMES UMTS ή HERMES LTE, το οποίο περιλαμβάνει μια μόνιμα εγκατεστημένη κάρτα SIM (eSIM) στο όχημα. Το σύστημα αυτό τοποθετείται εργοστασιακά στο αυτοκίνητο κατά την κατασκευή του και δεν έχει επιπλέον χρέωση.

Στα οχήματα κατασκευής από το 2012 – 2016 δίνεται η δυνατότητα αναδρομικής τοποθέτησης ενός προσαρμογέα (Mercedes-Benz adapter) ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στη χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αλλά με περιορισμένη γκάμα υπηρεσιών.

Προς το παρόν, στην Ελλάδα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στους τρεις πυλώνες του Mercedes me “Connect”, “Assist” & “Inspire”, ενώ στο μέλλον θα είναι διαθέσιμες και οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στους άλλους δύο πυλώνες “Move” & “Finance”. Επιπλέον, το σύστημα είναι δυναμικό και εξελίσσεται διαρκώς με την τακτική προσθήκη υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξης υπηρεσίες:

Mercedes me connect: αντιμετωπίζει διάφορα θέματα σχετικά με το αυτοκίνητο – π.χ. διάγνωση οχήματος, βλάβες ή ατυχήματα. Για το λόγο αυτό μεταφέρονται τα απαραίτητα δεδομένα οχήματος κατόπιν αιτήματος και, εάν χρειάζεται, λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα.
“Λειτουργία γραφείου στο αυτοκίνητο”: οι οδηγοί Mercedes μπορούν να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λειτουργίες Office και να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα κατευθείαν από το αυτοκίνητο – ακριβώς σαν να βρίσκονταν στο γραφείο. Η “Λειτουργία γραφείου στο αυτοκίνητο” χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, τα στοιχεία των τοποθεσιών των ραντεβού του από τα στοιχεία που έχει εισάγει στο ημερολόγιο και τα μεταφέρει αυτόματα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις για τη συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο ημερολόγιο. Το σύστημα αναγνωρίζει τον απαραίτητο κωδικό κλήσης PIN για την τηλεδιάσκεψη και τον εισάγει ταυτόχρονα.
Remote Online: μπορούν να εμφανιστούν εύκολα στο smartphone όλες οι βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Είτε κάποιος θελήσει να αλλάξει τις ρυθμίσεις, να εμφανίσει πληροφορίες για το όχημα, όπως η στάθμη του καυσίμου στο ρεζερβουάρ, η πίεση ελαστικών ή η κατάσταση των φρένων, να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Geofencing (δηλ. την γεωγραφική παρακολούθηση οχήματος, ώστε ο κάτοχος να ενημερώνεται όταν κάποιος προσπαθεί να μετακινήσει το όχημα από μία καθορισμένη από τον ίδιο περιοχή) ή να επωφεληθεί από τον προ-κλιματισμό.
Insider Tips – Travel & Explore: ο προσωπικός, ψηφιακός τουριστικός οδηγός και προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για επιλεγμένους προορισμούς. Οι καλύτερες προτάσεις από τις κατηγορίες Φιλοξενία, Αγορές, Πολιτισμός και Ευεξία.
Mercedes-Benz Smart TV: H εφαρμογή Mercedes-Benz Smart TV προσφέρει περιεχόμενα υψηλής ποιότητας σε ανάλυση έως και 4K. Βίντεο, συλλογές, ειδήσεις ή καινούρια και μεταχειρισμένα οχήματα.

Οι υπηρεσίες που αναμένονται στην Ελληνική αγορά είναι οι εξής:

Προσωπικός σύμβουλος: o προσωπικός σύμβουλος Mercedes me connect είναι η κορυφαία premium υπηρεσία: ως προσωπικός βοηθός, είναι πάντα δίπλα στον χρήστη, για να απαντάει σε ερωτήσεις, να κλείνει εισιτήρια για συναυλίες, να προτείνει εστιατόρια και πολλά άλλα.
Live Traffic Information:, η υπηρεσία που εντοπίζει το πρόβλημα πριν από τον οδηγό. Η πρωτοποριακή υπηρεσία Car-to-X-Communication κρατά τον οδηγό μακριά από ανεπιθύμητες καταστάσεις. Η τεχνολογία ραδιοκυμάτων και αισθητήρων χρησιμοποιεί πληροφορίες από τα άλλα οχήματα για να ενημερώνει εγκαίρως για κυκλοφοριακή συμφόρηση, ατυχήματα κι άλλους κινδύνους στην περιοχή που κινείται το όχημα.
Connect business: η οποία θα προσφέρεται στη χώρα μας για στόλο αυτοκινήτων, προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες και τους πελάτες με στόλους οχημάτων μια διευρυμένη γκάμα πρωτοποριακών υπηρεσιών συνδεσιμότητας και ψηφιακών λύσεων σχετικά με το συνδεδεμένο όχημα, σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της εκάστοτε εταιρείας.

The post Mercedes Me: Δικτύωση της Mercedes σας με τον ψηφιακό κόσμο γύρο σας appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Το Λονδίνο στη κορυφή του χρηματοοικονομικού τομέα αλλά το Brexit φοβίζει https://startupper.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%85%cf%86%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf/ Mon, 23 Apr 2018 12:48:15 +0000 https://startupper.gr/?p=39218 Τον τελευταίο καιρό έρχονται στο φως της δημοσιότητας έρευνες από διάφορες πηγές οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το Λονδίνο είναι στη "κορυφή του κόσμου" σε ότι αφορά τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

The post Το Λονδίνο στη κορυφή του χρηματοοικονομικού τομέα αλλά το Brexit φοβίζει appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Τον τελευταίο καιρό έρχονται στο φως της δημοσιότητας έρευνες από διάφορες πηγές οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το Λονδίνο είναι στη «κορυφή του κόσμου» σε ότι αφορά τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αλλά το μέλλον του είναι αβέβαιο λόγο Brexit.

Η πρώτη έρευνα προέρχεται από το Thinktank Ζ/Yen με το City του Λονδίνου να παίρνει οριακά τη πρώτη θέση από τη Νέα Υόρκη με 110 πόλεις απ΄όλο τον κόσμο να συμμετέχουν. Οι παράγοντες ήταν πολλοί και διάφοροι με τα δεδομένα να προέρχονται από την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΟΣΑ αλλά και από 2.300 στελέχη του χώρου απ΄όλο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει στις πρώτες πέντε θέσεις τις πόλεις: Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Τόκιο με τις μεγαλύτερες ανόδους να παρουσιάζει το Σικάγο, η Βοστόνη, το Σαν Φρανσίσκο  και το Λος Άντζελες.

Σε άλλη έρευνα της LLoyds μεταξύ 100 υψηλόβαθμων στελεχών του χρηματοοικονομικού τομέα αναφέρεται ότι το Λονδίνο αναμένεται να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση του και μετά το Brexit.

Στην τελευταία έρευνα από την Duff & Phelps το Λονδίνο πήρε τη πρώτη θέση για πρώτη φορά από το 2013, με το 53% των ερωτώμενων να το υποστηρίζουν.

Οι βασικοί λόγοι για αυτές τις διακρίσεις είναι το δοκιμασμένο νομικό πλαίσιο του Η.Β. που καταλαβαίνει τις ανάγκες του χώρου και ειδικά το κανονιστικό πλαίσιο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και Startups. To εταιρικό δίκαιο σχετικά με τις αγορές, συγχωνεύσεις και χρεοκοπίες είναι εξελιγμένο και ευέλικτο ενώ θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στην Χρηματοοικονομική αρχή, FCA, για την διαφάνεια της αλλά και την μεγάλη επένδυση που κάνει στο FinTech, τρέχοντας το δικό της Innovation Lab μάλιστα! Ένα γεγονός που ακούγεται περίπου σαν Επιστημονική Φαντασία σε χώρες όπως η Ελλάδα…

Δυστυχώς όμως και στις τρεις έρευνες το Brexit κρέμεται σαν βαριά σκιά πάνω από το Λονδίνο με τους περισσότερους συμμετέχοντες και ειδικά τα στελέχη της αγοράς να το θεωρούν σαν μεγάλη απειλή στη πρωτοκαθεδρία του Λονδίνο στον χρηματοοικονομικό χώρο.

The post Το Λονδίνο στη κορυφή του χρηματοοικονομικού τομέα αλλά το Brexit φοβίζει appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Επένδυση της DECA Investments στην Viva ύψους 15 εκατ. ευρώ! https://startupper.gr/deca-investments-viva/ Mon, 23 Apr 2018 10:56:08 +0000 https://startupper.gr/?p=39209 H DECA Investments ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην Viva Wallet Holdings έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

The post Επένδυση της DECA Investments στην Viva ύψους 15 εκατ. ευρώ! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
DECA Investments ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην Viva Wallet Holdings έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Όμιλος εταιρειών VivaWallet δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000. Αποτελείται από τις εταιρείες VivaWallet Holding AE (μητρική εταιρεία του Ομίλου, πρώην Realize AE) η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 18 χρόνια στον τομέα τεχνολογιών πληροφορικής για συστήματα συναλλαγών, την Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΕ που δραστηριοποιείται σε B2C υπηρεσίες μεταφορών, θεαμάτων, (γνωστή ως Viva.gr), καθώς και την Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ (Viva Payments).

Η Viva Payments αποτελεί το μοναδικό Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος στην Ελλάδα το οποίο είναι Principal Member των οργανισμών Mastercard και Visa για υπηρεσίες εκκαθάρισης (acquiring) και έκδοσης καρτών (issuing) και είναι ο μόνος χρηματοοικονομικός οργανισμός πανευρωπαϊκά που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε cloud υποδομές (Microsoft Azure).

Η Viva Payments παρέχει υπηρεσίες πληρωμών σε τρία νομίσματα (€, £, LEU) και πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ρουμανία). Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Ελλάδα, διαθέτει υποκατάστημα στις Βρυξέλλες και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία «passporting» της άδειάς της στις υπόλοιπες 29 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Η Viva βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης στην Ευρώπη, σε ένα ομολογουμένως εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, και για αυτό το λόγο βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης.

Ο Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Viva δήλωσε: “Η επένδυση αυτή του Diorama και των διεθνών θεσμικών επενδυτών όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), αποτελεί μία ενδιάμεση χρηματοδότηση του 5ετούς αναπτυξιακού πλάνου της εταιρείας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Το πλάνο αυτό ξεκίνησε με τη στρατηγική μας συνεργασία με τις επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Μαριάννας Ι. Λάτση και του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση το Νοέμβριο 2014. Τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης διαχειρίζεται η JEFFERIES GROUP LLC.»

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: “H Viva είναι μια εταιρεία που παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από χρόνια. Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τον δυναμισμό της, τις πρωτοποριακές επιχειρηματικές κινήσεις, την προσοχή στην λεπτομέρεια αλλά και την ικανότητα να διακρίνει ευκαιρίες που δημιουργούν οι εξελίξεις στην τεχνολογία και στο Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Επόμενος στόχος της Viva θα είναι η διεκδίκηση μιας ουσιαστικής θέσης στην ραγδαία εξελισσόμενη Ευρωπαϊκή αγορά. Πιστεύουμε ότι ως επενδυτές θα την βοηθήσουμε να ενδυναμώσει την θέση της στον ταχέως αναπτυσσόμενο και υπό διαμόρφωση κλάδο των εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech) και πιο συγκεκριμένα αυτόν των πληρωμών και συναλλαγών που έχει προσελκύσει μόνο το 2017 επενδύσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο”.

H εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ είναι αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar και μέχρι σήμερα επενδύσει σε πέντε εταιρείες: Atlas Tapes, Damavand, InternetQ, Adam Pack, Axel Accessories.

To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό Fund €135 εκατομμυρίων το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.
Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ).

Η επένδυση έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Equity Facility for Growth και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις, ενός από τους πυλώνες του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

The post Επένδυση της DECA Investments στην Viva ύψους 15 εκατ. ευρώ! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται καλύτερα τα στελέχη τους σε όλο τον κόσμο είναι πιο κερδοφόρες https://startupper.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%ba%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%84/ Mon, 23 Apr 2018 09:54:56 +0000 https://startupper.gr/?p=39204 Σύμφωνα με νέα έρευνα της EY και του LinkedIn oι επιχειρήσεις που ευθυγραμμίζουν καλύτερα το γεωγραφικό αποτύπωμα του ανθρώπινου δυναμικού τους με τις ευκαιρίες της αγοράς τείνουν να είναι οι πιο παραγωγικές και κερδοφόρες.

The post Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται καλύτερα τα στελέχη τους σε όλο τον κόσμο είναι πιο κερδοφόρες appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Σύμφωνα με νέα έρευνα της EY και του LinkedIn oι επιχειρήσεις που ευθυγραμμίζουν καλύτερα το γεωγραφικό αποτύπωμα του ανθρώπινου δυναμικού τους με τις ευκαιρίες της αγοράς τείνουν να είναι οι πιο παραγωγικές και κερδοφόρες.

Η έρευνα ανέλυσε 659 επιχειρήσεις σε 11 τομείς, διαπιστώνοντας πως όσες δεν αξιοποιούν σωστά τα στελέχη τους στους αναπτυσσόμενους κλάδους παγκοσμίως, ενδεχομένως αφήνουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Εξετάζοντας συνδυαστικά την τρέχουσα και προβλεπόμενη απόδοση διαφόρων κλάδων από την EY και τα στοιχεία του LinkedIn για περισσότερα από 530 εκατομμύρια μέλη, η έρευνα επιβεβαιώνει και ποσοτικοποιεί τη σημασία της καλύτερης δυνατής ευθυγράμμισης μεταξύ της τοποθέτησης του ανθρώπινου ταλέντου και των ευκαιριών της αγοράς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, στον φαρμακευτικό τομέα, για παράδειγμα, μια τυπική επιχείρηση που βελτιώνει την ευθυγράμμιση των στελεχών της με την αγορά κατά 10%, θα μπορούσε να αυξήσει το ετήσιο κέρδος της κατά 77 εκατομμύρια δολάρια, βάσει ενός δείγματος 71 φαρμακευτικών εταιρειών. Για αυτές τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, η μετάβαση από τα μέσα στα κορυφαία επίπεδα ευθυγράμμισης ανθρώπινου δυναμικού με την αγορά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον ετήσια κέρδη άνω των 690 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι επιχειρήσεις με την υψηλότερη ευθυγράμμιση του ανθρώπινου ταλέντου με την αγορά σημείωσαν, κατά μέσο όρο, αύξηση εσόδων υψηλότερη κατά 14% από τις επιχειρήσεις με τη χαμηλότερη ευθυγράμμιση, ενώ στον κλάδο ένδυσης και υπόδησης η διαφορά αγγίζει το 9%.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, πως οι επιχειρήσεις που βελτιώνουν την ευθυγράμμιση του ανθρώπινου δυναμικού τους με τις αγορές τείνουν να αναπτύσσονται ταχύτερα, με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις που βρίσκονταν στο υψηλότερο 25% της κατάταξης ως προς τη βελτίωση της ευθυγράμμισης των δεξιοτήτων με την αγορά μεταξύ 2013 και 2016, πέτυχαν αύξηση κερδών κατά μέσο όρο 7,8% υψηλότερη, από τις επιχειρήσεις στο χαμηλότερο 25%. Η διαφοροποίηση αυτή ήταν ιδιαίτερα έντονη στον ασφαλιστικό τομέα, με τις επιχειρήσεις που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη βελτίωση ως προς την ευθυγράμμιση των στελεχών με την αγορά, να πετυχαίνουν αύξηση της κερδοφορίας κατά μέσο όρο 29% υψηλότερη από εκείνες με τη χαμηλότερη βελτίωση, κατά την τριετία 2013-2016. Στον τραπεζικό τομέα, η αντίστοιχη διαφορά στη βελτίωση της κερδοφορίας έφθανε το 11%.

Αλλά και οι εθνικές οικονομίες, στις οποίες έχουν την έδρα τους επιχειρήσεις με υψηλότερη ευθυγράμμιση ανθρώπινου ταλέντου με την αγορά, παρουσίασαν τάσεις για υψηλότερη παραγωγικότητα, σύμφωνα με την έκθεση. Οι επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρεια Αμερική πέτυχαν τη μεγαλύτερη ευθυγράμμιση μεταξύ της αναλογικής κατανομής των στελεχών σε μια χώρα, και της σημασίας της χώρας αυτής στον αντίστοιχο κλάδο παγκοσμίως. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις με έδρα στην Ιρλανδία, την Ιαπωνία, την Κίνα και τον Καναδά κινήθηκαν και αυτές πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που κατέγραψε η έκθεση.
Τα ευρήματα δείχνουν σημαντικές επιπτώσεις στην αύξηση του ΑΕΠ: εάν, για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο επιτύγχανε το ίδιο επίπεδο ευθυγράμμισης του ανθρώπινου δυναμικού με την αγορά, που καταγράφεται στις ΗΠΑ, ο αντίκτυπος για την οικονομία του θα μπορούσε ενδεχομένως να φθάσει τα 900 δις δολάρια.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Οι επιδόσεις των επιχειρήσεων με έδρα την Ελλάδα ως προς την ευθυγράμμιση του ανθρώπινου ταλέντου με τις αγορές, βρίσκονται ανάμεσα στις χαμηλότερες των χωρών της έρευνας. Αντίστοιχα, η παραγωγικότητα (ΑΕΠ / εργαζόμενοι 2016) είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο. Σχολιάζοντας τα ευρήματα για τη χώρα μας, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου παρατηρεί: «Σύμφωνα την έρευνα, οι χώρες των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν πετύχει υψηλότερη ευθυγράμμιση των στελεχών με την αγορά, βελτιώνουν τις αναπτυξιακές τους προοπτικές. Οι επιδόσεις των επιχειρήσεων που έχουν έδρα την Ελλάδα υστερούν σημαντικά σε αυτό το κριτήριο. Είναι κρίσιμο οι επιχειρήσεις να επικεντρωθούν στην ορθολογικότερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού τους ανάλογα με τις δεξιότητές τους, αλλά και τις ανάγκες της αγοράς, για να ενισχύσουν τόσο τη βελτίωση της κερδοφορίας τους, όσο και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας».

Τα ανώτερα στελέχη τοποθετούνται σε ώριμες αγορές, αντί αναπτυσσόμενων

Σε ό,τι αφορά στην ευθυγράμμιση της παλαιότητας και των επιχειρηματικών λειτουργιών, πολλές επιχειρήσεις τοποθετούν τα ανώτερα στελέχη σε παραδοσιακές και ώριμες αγορές, παρά σε χώρες όπου καταγράφονται μεγαλύτερα έσοδα και ευκαιρίες ταχύτερης ανάπτυξης. Η έρευνα κατέγραψε ενδιαφέρουσες τάσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις κατανέμουν τα ανώτερα στελέχη τους, τα στελέχη πωλήσεων, μάρκετινγκ και έρευνας σε όλο τον κόσμο, με βασικές λειτουργίες συχνά να υπο-εκπροσωπούνται σε κρίσιμες αγορές. Τα στοιχεία για τον φαρμακευτικό τομέα, για παράδειγμα, έδειξαν ότι σημαντικό ποσοστό διευθυντικών στελεχών στον κλάδο είναι δυσανάλογα τοποθετημένο σε ώριμες αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και όχι σε άλλες χώρες που ενδεχομένως παρουσιάζουν περισσότερα έσοδα και ευκαιρίες ταχύτερης ανάπτυξης.

The post Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται καλύτερα τα στελέχη τους σε όλο τον κόσμο είναι πιο κερδοφόρες appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Ξεκινά αύριο το Athens Science Festival 2018 https://startupper.gr/%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf-athens-science-festival-2018/ Mon, 23 Apr 2018 09:42:19 +0000 https://startupper.gr/?p=39201 To Athens Science Festival επιστρέφει φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ιδέες και δημιουργικότητα.

The post Ξεκινά αύριο το Athens Science Festival 2018 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
To Athens Science Festival επιστρέφει φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ιδέες και δημιουργικότητα. Ο θεσμός που έχει ξεχωρίσει στα δρώμενα της Αθήνας φιλοδοξεί να παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους το πιο συναρπαστικό, ελκυστικό, δημιουργικό και ελεύθερο από περιορισμούς, προκαταλήψεις και συμβάσεις πρόσωπο της επιστήμης.

Από τις 24 έως τις 29 Απριλίου, στην Τεχνόπολη, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκθέσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια, προβολές και συζητήσεις – ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα γιορτάσουν την «απελευθερωτική» δύναμη της επιστήμης.

Αυτό είναι το θέμα του φετινού φεστιβάλ, που έχει motto το «Επιστήμη χωρίς σύνορα»: Πώς οι επιστημονικές ανακαλύψεις ξεπερνούν τα γεωγραφικά, γνωστικά και ιδεολογικά σύνορα, και δημιουργούν νέες προοπτικές και νέους δρόμους εξερεύνησης της ανθρώπινης διάνοιας.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Υλοποιείται σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

The post Ξεκινά αύριο το Athens Science Festival 2018 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Newsletter_2018-04-23 https://startupper.gr/newsletter_2018-04-23/ Mon, 23 Apr 2018 08:42:57 +0000 https://startupper.gr/newsletter_2018-04-23/         Επένδυση της DECA Investments στην Viva ύψους 15 εκατ. ευρώ!   H DECA Investments ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην Viva Wallet Holdings έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.   » Διαβάστε περισσότερα       Ξεκινά αύριο το Athens Science Festival 2018   To Athens Science Festival επιστρέφει φέτος, για 5η [...]

The post Newsletter_2018-04-23 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
  StartUpper Fb StartUpper Twitter
  StartUpper Logo
 
 
Επένδυση της DECA Investments στην Viva ύψους 15 εκατ. ευρώ!  

H DECA Investments ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην Viva Wallet Holdings έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
Ξεκινά αύριο το Athens Science Festival 2018  

To Athens Science Festival επιστρέφει φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ιδέες και δημιουργικότητα.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
 
Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται καλύτερα τα στελέχη τους σε όλο τον κόσμο είναι πιο κερδοφόρες  

Σύμφωνα με νέα έρευνα της EY και του LinkedIn oι επιχειρήσεις που ευθυγραμμίζουν καλύτερα το γεωγραφικό αποτύπωμα του ανθρώπινου δυναμικού τους με τις ευκαιρίες της αγοράς τείνουν να είναι οι πιο παραγωγικές και κερδοφόρες.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
Λήγει σήμερα η προσθεσμία συμμετοχής στο τρίμηνο πρόγραμμα του OK!Thess  

θερμοκοιτίδα Startups της Θεσσαλονίκης OK!Thess ολοκληρώνει σήμερα την περίοδο αιτήσεων συμμετοχής στον νέο κύκλο.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
 
Το Envolve ψάχνει τους καλύτερους «Startuppers» σε όλη την Ελλάδα!  

Το ελληνικό τμήμα του Envolve, του νέου οργανισμού υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra αποτελεί μετεξέλιξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
Αφιέρωμα στις 23 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2018, Μέρος 3ο  

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Startupper.gr σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece σας παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στις 23 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2018.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 

The post Newsletter_2018-04-23 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Λήγει σήμερα η προσθεσμία συμμετοχής στο τρίμηνο πρόγραμμα του OK!Thess https://startupper.gr/%ce%bb%ce%ae%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae%cf%82/ Mon, 23 Apr 2018 08:10:21 +0000 https://startupper.gr/?p=39199 θερμοκοιτίδα Startups της Θεσσαλονίκης OK!Thess ολοκληρώνει σήμερα την περίοδο αιτήσεων συμμετοχής στον νέο κύκλο.

The post Λήγει σήμερα η προσθεσμία συμμετοχής στο τρίμηνο πρόγραμμα του OK!Thess appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η θερμοκοιτίδα Startups της Θεσσαλονίκης OK!Thess ολοκληρώνει σήμερα την περίοδο αιτήσεων συμμετοχής στον νέο κύκλο υποστήριξης ομάδων με καινοτόμες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το τρίμηνο πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά και ειδικευμένα εργαστήρια, ένα τριήμερο εναρκτήριο bootcamp ενώ φυσικά θα υπάρξει και το απαραίτητο Demo Day κατά την ολοκλήρωση του στο οποίο συμμετέχουν και υποψήφιοι επενδυτές.
Μέσα Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Demo Day του προηγούμενου κύκλου της θερμοκοιτίδας.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν θέματα όπως: διαχείριση ανάπτυξης προϊόντος, παρουσίαση ιδέας, επικύρωση ζήτησης στην αγορά – πελάτες, έρευνα αγοράς, διαπραγματεύσεις κ.α. από έμπειρα στελέχη της αγοράς και coaches του ΟΚ!Τhess.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν εδώ. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 4 Μαΐου.

The post Λήγει σήμερα η προσθεσμία συμμετοχής στο τρίμηνο πρόγραμμα του OK!Thess appeared first on StartUpper Startup News.

]]>