StartUpper Startup News https://startupper.gr StartUpper Thu, 22 Mar 2018 08:03:15 +0000 el hourly 1 H Ebury γίνεται ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός στο Faster Payments Scheme, σε συνεργασία με την Fast3 https://startupper.gr/h-ebury-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd/ Thu, 22 Mar 2018 08:03:15 +0000 https://startupper.gr/?p=38500 Η Ebury, από τις ταχύτερα ανερχόμενες Ευρωπαϊκές fintech εταιρίες στον κλάδο των διεθνών συναλλαγών, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Form 3 και την ένταξή της στο Faster Payment Scheme. 

The post H Ebury γίνεται ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός στο Faster Payments Scheme, σε συνεργασία με την Fast3 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Ebury, από τις ταχύτερα ανερχόμενες Ευρωπαϊκές fintech εταιρίες στον κλάδο των διεθνών συναλλαγών, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Form 3 και την ένταξή της στο Faster Payment Scheme. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση «industry first», στο πλαίσιο ενός καινοτόμου μοντέλου που χρηματοδοτείται από τραπεζικούς οργανισμούς.

Η Ebury είναι ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός που εντάσσεται στο Faster Payments Scheme. Μέσω αυτού, η Ebury συνδέεται με την εθνική (βρετανική) υποδομή πληρωμών. Έτσι, οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα για πληρωμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και σε μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς εντός του Ηνωμένου Βασιλείου σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Η Form3 είναι πάροχος τεχνολογίας cloud για πληρωμές, υπηρεσία για Τράπεζες και εποπτευόμενες fintech. Παρέχοντας μοναδικούς κωδικούς στους πελάτες της Ebury, εξασφαλίζει ότι όλες οι συναλλαγές μέσω του Faster Payments Scheme γίνονται με διαφάνεια, ταχύτητα, απλοποίηση και βελτίωση των υπηρεσιών, τόσο σε εισερχόμενες όσο και σε εξερχόμενες πληρωμές. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται από έναν τραπεζικό οργανισμό που χρηματοδοτείται από την Barclays.

Ο Juan Lobato, CEO και συνιδρυτής της Ebury δήλωσε: «Η Ebury έχει δεσμευτεί να παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες της. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Form3, η καινοτόμος τεχνολογία πληρωμών της οποίας επιτρέπει στους πελάτες μας να πραγματοποιούν πληρωμές σε πραγματικό χρόνο. Υπάρχει η τάση από τις ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν σε μη τραπεζικούς οργανισμούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε δυνατότητες που έως τώρα είχαν μόνον οι τραπεζικοί. Η Ebury ενσωματώνει σε βάθος το Faster Payment Scheme, κι αυτό ημαίνει ότι μπορούμε να καινοτομούμε σε υπηρεσίες και προϊόντα με πολύ άμεσο τρόπο. Είμαι πολύ υπερήφανος που η Ebury είναι μια από τις λίγες χρηματοπιστωτικές εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, 24/7».

The post H Ebury γίνεται ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός στο Faster Payments Scheme, σε συνεργασία με την Fast3 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
«Investors Day» στο Egg https://startupper.gr/investors-day-%cf%83%cf%84%ce%bf-egg/ Wed, 21 Mar 2018 15:44:02 +0000 https://startupper.gr/?p=38492 Το πρόγραμμα egg - enter•grοw•go, διοργάνωσε για δεύτερη φορά το “egg Investor Day”, φέρνοντας σε επαφή δώδεκα επιχειρηματικές ομάδες του, με επιλεγμένο επενδυτικό κοινό.

The post «Investors Day» στο Egg appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Το πρόγραμμα egg – enter•grοw•go, διοργάνωσε για δεύτερη φορά το “egg Investor Day”, φέρνοντας σε επαφή δώδεκα επιχειρηματικές ομάδες του, με επιλεγμένο επενδυτικό κοινό.

Οι 12 επιχειρηματικές ομάδες που εκπροσωπούν όλους τους κύκλους του egg και δραστηριοποιούνται σε κλάδους με ισχυρή δυναμική, όπως είναι ο τουρισμός, η αγρο – επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τα κανάλια διανομής, ο κλάδος ICT & Fintech, παρουσίασαν τις εταιρίες και τις προοπτικές τους, σε δυνητικούς επενδυτές σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του egg, με στόχο την έμπρακτη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Η παρουσίαση έγινε σε εκπροσώπους μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, πελατών της Eurobank, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως business angels σε Startups και σε funds που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Μεταξύ αυτών ήταν έξι funds του EquiFund, της επενδυτικής πλατφόρμας η οποία επενδύει σε νεοφυείς εταιρίες και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF).

Συμμετείχαν επίσης στελέχη της Eurobank Equities, ενόψει της ενεργοποίησης, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018, της πλατφόρμας του Equity Crowd Funding Portal της Eurobank Equities, με την οποία νέες επιχειρήσεις θα μπορούν να αναζητούν χρηματοδότες κάνοντας χρήση του Crowd Equity Funding.

Η σύνδεση των startup εταιριών του egg με την πραγματική οικονομία και η εξασφάλιση χρηματοδοτικών πόρων, αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής του 6ου κύκλου του Προγράμματος, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2018 από την Eurobank και το Corallia που σχεδίασαν και υλοποιούν από κοινού το egg – enter•grοw•go από το 2013.

Με την έναρξη του 6ου κύκλου του egg εγκαινιάζεται και η ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοδοτικών επιλογών για τις νέες επιχειρήσεις και παράλληλα βελτιώνονται τα κριτήρια ένταξης επιχειρηματικών ομάδων στο Πρόγραμμα κατά τα πρότυπα των πλέον προηγμένων αντίστοιχων συστημάτων, διεθνώς.

Η ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοοικονομικών επιλογών περιλαμβάνει τα εξής:

  • Μικροχρηματοδότηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EASI και σε συνεργασία με την AFI (Action Finance Initiative).
  • Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης και μακροπρόθεσμα δάνεια από τη Eurobank.
  • Χρηματοδότηση από 2 funds του EquiFund, στα οποία η Eurobank πρόκειται να συμμετάσχει.
  • Χρηματοδότηση μέσω του Equity Crowd Funding Portal της Eurobank Equities, που ενεργοποιείται σύντομα.
  • Χρηματικά βραβεία Eurobank.

 

The post «Investors Day» στο Egg appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Newsletter_2018-03-21 https://startupper.gr/newsletter_2018-03-21-2/ Wed, 21 Mar 2018 15:10:46 +0000 https://startupper.gr/newsletter_2018-03-21-2/         «Investors Day» στο Egg   Το πρόγραμμα egg – enter•grοw•go, διοργάνωσε για δεύτερη φορά το “egg Investor Day”, φέρνοντας σε επαφή δώδεκα επιχειρηματικές ομάδες του, με επιλεγμένο επενδυτικό κοινό.   » Διαβάστε περισσότερα       Η Spaces Works ανοίγει δυο συνεργατικούς χώρους στην Ερμού και το Μαρούσι   H Spaces [...]

The post Newsletter_2018-03-21 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
  StartUpper Fb StartUpper Twitter
  StartUpper Logo
 
 
«Investors Day» στο Egg  

Το πρόγραμμα egg – enter•grοw•go, διοργάνωσε για δεύτερη φορά το “egg Investor Day”, φέρνοντας σε επαφή δώδεκα επιχειρηματικές ομάδες του, με επιλεγμένο επενδυτικό κοινό.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
Η Spaces Works ανοίγει δυο συνεργατικούς χώρους στην Ερμού και το Μαρούσι  

H Spaces προέρχεται από την Ολλανδία και αναπτύσσει κοινόχρηστους χώρους εργασίας με παρουσία σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Λατινική Αμερική, Αφρική, Αυστραλία και Ασία.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
 
Στο μάτι του κυκλώνα το Facebook, σε απολογία κλήθηκε ο Ζούκερμπεργκ από την ΕΕ  

To σκάνδαλο της Cambridge Analytica παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας και προκαλεί ντόμινο εξελίξεων.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
Google News Initiative: η υποστηριξη της Google στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης μεγαλώνει!  

Η Google στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθυνης για τις κοσμογονικές αλλαγές και επιπτώσεις έφερε το Internet και η ίδια στα Μέσα Ενημερωσης ενισχύει την υποστήριξη της στις ψηφιακές δημοσιογραφικές υλοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο με πολλά μέσα, κυρίως χρηματικά, μια και θα διαθέσει 300 εκατ. δολ. τα επόμενα τρία χρόνια προς αυτό τον σκοπό.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
 
Pollfish: Με επικεφαλής την EBRD η νέα χρηματοδότηση ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων!  

Η Pollfish κατάφερε να αντλήσει, σε νέο γύρο χρηματοδότησης, κεφάλαια ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων με επικεφαλής την EBRD και συμμετοχή, τόσο της Odyssey Venture Partners, όσο και του PJ Tech Catalyst.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
Σταμάτησε η παραγωγή τσιγάρων στην Παπαστράτος, ξεκίνησε η παγκόσμια παραγωγή του IQOS  

Από σήμερα η Παπαστράτος αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς ύστερα από 87 χρόνια παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 

The post Newsletter_2018-03-21 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Spaces Works ανοίγει δυο συνεργατικούς χώρους στην Ερμού και το Μαρούσι https://startupper.gr/%ce%b7-spaces-works-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%85%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82/ Wed, 21 Mar 2018 14:46:28 +0000 https://startupper.gr/?p=38489 H Spaces προέρχεται από την Ολλανδία και αναπτύσσει κοινόχρηστους χώρους εργασίας με παρουσία σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Λατινική Αμερική, Αφρική, Αυστραλία και Ασία.

The post Η Spaces Works ανοίγει δυο συνεργατικούς χώρους στην Ερμού και το Μαρούσι appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
H Spaces προέρχεται από την Ολλανδία και αναπτύσσει κοινόχρηστους χώρους εργασίας με παρουσία σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Λατινική Αμερική, Αφρική, Αυστραλία και Ασία. Πλέον ήρθε και Ελλάδα με δύο νέους χώρους στο κέντρο της Αθήνας και το Μαρούσι.

Απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εταιρείες και οργανισμούς όλων των κατηγοριών, οι οποίοι δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια και στο άνετο και επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας.

Η Spaces επέλεξε την οδό Ερμού ως τοποθεσία γιατί πρόκειται για ένα πολύ ζωντανό σημείο της πόλης και είναι ένα κτίριο, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο για δικτύωση και πολύ καλά σχεδιασμένους κοινόχρηστους χώρους όσο και για συναντήσεις και εργασία σε ένα περιβάλλον που μπορεί κανείς να συγκεντρωθεί στην εργασία του.

Το Spaces Ερμού 56 είναι ήδη σε λειτουργία και ανταποκρίνεται στις ποικίλες απαιτήσεις του χώρου εργασίας των σημερινών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο με 270 θέσεις εργασίας και 85 co-working desks ενώ όλο το μέρος εκτείνεται σε 1.309 τ.μ.

Ο Martijn Roordink, συνιδρυτής της Spaces, δήλωσε για την επέκταση στην Αθήνα: «Η Spaces επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που γίνεται η εργασία, παρέχοντας ένα σύγχρονο και εμπνευσμένο περιβάλλον με πραγματική έμφαση στη συνεργασία και στη δικτύωση«.
«Η Αθήνα είναι μια πολύ ζωντανή πόλη με μεγάλες δυνατότητες και η οδός Ερμού είναι από τους πιο κεντρικούς και ζωντανούς δρόμους. Πιστεύω πως η Spaces θα αποτελέσει μια εστία έμπνευσης για τους χρήστες της και πως μέσα από τους χώρους της θα γεννηθούν καινοτόμες ιδέες και εμπνευσμένες συνεργασίες».

Τον ερχόμενο Μάιο θα ανοίξει και δεύτερος χώρος στο Μαρούσι, ο Spaces Green Plaza, στην Λ. Κηφισίας 117.

Για περισσότερες πληροφορίες, επίσκεψη στο χώρο και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με το 2107289000 αλλά και στο www.spaceswork.com.

The post Η Spaces Works ανοίγει δυο συνεργατικούς χώρους στην Ερμού και το Μαρούσι appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Σταμάτησε η παραγωγή τσιγάρων στην Παπαστράτος, ξεκίνησε η παγκόσμια παραγωγή του IQOS https://startupper.gr/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae-%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b3%ce%ac%cf%81%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1/ Wed, 21 Mar 2018 13:51:32 +0000 https://startupper.gr/?p=38486 Από σήμερα η Παπαστράτος αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς ύστερα από 87 χρόνια παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS.

The post Σταμάτησε η παραγωγή τσιγάρων στην Παπαστράτος, ξεκίνησε η παγκόσμια παραγωγή του IQOS appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Από σήμερα η Παπαστράτος αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς ύστερα από 87 χρόνια παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS.

Η επένδυση για την Παπαστράτος ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και κόστισε 300 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργήσει και 400 νέες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία σε συνεργασία με την Philip Morris δεσμεύτηκαν για ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου, ενώ η επένδυση στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, αποτελεί συνέχεια του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, το οποίο από το 2003 έχει ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. 

Στις δηλώσεις του ο CEO της Phillip Morris Ανδρέας Καλπατζόπουλος τόνισε πως «τα μέτρα των κυβερνήσεων για τον περιορισμό του καπνίσματος πρέπει να συνοδευτούν από καινοτόμα προϊόντα όπως αυτό που θα παράγει εφεξής ο Παπαστράτος» για να συνεχίσει «Το IQos περιέχει 90% λιγότερες χημικές επιβλαβείς ουσίες σε σχέση με το τσιγάρο. Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τις μεθόδους διακοπής του καπνίσματος, αλλά να συμπληρώσουμε αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια με επενδύσεις του μεγαλύτερου μέρους των πόρων μας ώστε αυτοί που θέλουν να καπνίσουν να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα. Η επιλογή της Ελλάδας για να παράγει τις θερμαινόμενες ράβδους για το IQos ήταν δύσκολη γιατί είχε ανταγωνισμό από άλλες χώρες. Όμως η Ελλάδα και η Παπαστράτος έχουν μέλλον και προοπτική

Από την πλευρά του ο CEO της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντιδης  επισήμανε πως «Η επιθυμία των ανθρώπων για το τελευταίο τσιγάρο, έγινε δέσμευση για την Παπαστράτος. Είναι επένδυση – σταθμός για την ελληνική οικονομία. Θα έχουμε μαζί και την κοινωνία και τους 400 νέους εργαζόμενους που έρχονται να συμπληρώσουν τους 800 εργαζόμενους. Τους εκατοντάδες νέους συνεργάτες των πωλήσεων και τους παραγωγούς καπνού. 20 δισεκ. ράβδοι καπνού θα παράγονται στην Ελλάδα και θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο»

Πρόθεση της Παπαστράτος είναι η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και οι επενδύσεις στην επιστημονική έρευνα, με σκοπό την πλήρη εξάλειψη του καπνού του τσιγάρου. Η λύση για την Παπαστράτος, είναι η αντικατάσταση του συμβατικού τσιγάρου με το εναλλακτικό. Γι΄ αυτό το λόγο η εταιρεία πήρε τη γενναία απόφαση μετά από σχεδόν ένα αιώνα παραγωγής συμβατικών τσιγάρων να σταματήσει την παραγωγή τους και να προχωρήσει στην μετατροπή των εγκαταστάσεων της για την παραγωγή του IQOS.

To IQOS είναι το προϊόν της Phillip Morris το οποίο δεν καίει τον καπνό αλλά τον θερμαίνει, σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο την δημιουργία μια πραγματικής καπνικής εμπειρίας στο χρήστη χωρίς να καίγεται ο καπνός με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία του.

Μέχρι στιγμής πάνω από 5 εκατομμύρια καπνιστές έχουν υιοθετήσει τη λύση του IQOS, ενώ η Philip Morris International έχει δεσμευθεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.

The post Σταμάτησε η παραγωγή τσιγάρων στην Παπαστράτος, ξεκίνησε η παγκόσμια παραγωγή του IQOS appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Στο μάτι του κυκλώνα το Facebook, σε απολογία κλήθηκε ο Ζούκερμπεργκ από την ΕΕ https://startupper.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%cf%8e%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-facebook-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%ba/ Wed, 21 Mar 2018 13:40:42 +0000 https://startupper.gr/?p=38483 To σκάνδαλο της Cambridge Analytica παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας και προκαλεί ντόμινο εξελίξεων.

The post Στο μάτι του κυκλώνα το Facebook, σε απολογία κλήθηκε ο Ζούκερμπεργκ από την ΕΕ appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
To σκάνδαλο της Cambridge Analytica παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας και προκαλεί ντόμινο εξελίξεων. Η εταιρεία απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο και «μυαλό» πίσω από την υφαρπαγή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, Αλεξάντερ Νιξ ύστερα και από ένα αποκαλυπτικό βίντεο ρεπορτάζ του Channel 4, στο οποίο ο Νιξ παραδέχεται τις πράξεις του.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε με κρυφή κάμερα, ο Νιξ παραδέχεται πως η εταιρεία του σε συνεργασία με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα χρησιμοποίησαν τα στοιχεία που είχαν υφαρπάξει από το Facebook για να επηρεάσουν υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. «Κάναμε όλη την έρευνα. Καταγράψαμε όλα τα δεδομένα. Κάναμε όλες τις αναλύσεις. Κάναμε όλες τις στοχεύσεις. Τρέξαμε όλη την ψηφιακή εκστρατεία και η βάση δεδομένων μας ενημέρωνε τη στρατηγική του» λέει ο Νιξ στο βίντεο, ενώ παραδέχεται πως η Cambridge Analytica έπαιξε σημαντικό ρόλο στην χειραγώγηση του κοινού προκειμένου να εκλεγεί ο Ντ. Τραμπ. 

Η άλλη μεριά του σκανδάλου, το Facebook, αν και δεν συναίνεσε στην υφαρπαγή των προσωπικών στοιχείων των χρηστών, εμπλέκεται γιατί δεν χρησιμοποίησε τα απαραίτητα μέτρα για να την αποτρέψει. Η Cambridge Analytica «έστησε» μια πλατφόρμα ψεύτικου «τεστ προσωπικότητας», μέσω του οποίου εκατομμύρια χρήστες έδωσαν οικειοθελώς τα στοιχεία τους στα πλαίσια μιας όπως νόμιζαν «Ακαδημαϊκής Έρευνας». Οι εκπρόσωποι του διάσημου κοινωνικού μέσου δήλωσαν ¨σοκαρισμένοι που εξαπατήθηκαν» ενώ τόνισαν πως » κατανοούν την σοβαρότητα της κατάστασης».

Το Facebook το οποίο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες μέρες, έχει δει τις μετοχές του να σημειώνουν μεγάλη πτώση, ενώ τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ.

Οι εισαγγελικές αρχές σε Νέα Υόρκη και Μασαχουσέτη ζητούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, ενώ ζητούνται και τα έγγραφα που αφορούν την παραβίαση των όρων χρήσης του κοινωνικού δικτύου καθώς επίσης και όλη της επικοινωνία μεταξύ του Facebook και της Cambridge Analytica.

Ταυτόχρονα ο ιδρυτής του και Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook ίσως κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το Facebook τα δεδομένα των χρηστών του. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναμένεται να περάσει αρκετό καιρό απολογούμενος μπροστά σε επιτροπές, αφού και η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να τον έχει καλέσει για να καταθέσει ενώπιον επιτροπής σχετικά με την πολιτική του κοινωνικού μέσου και τον τρόπο που διαχειρίζεται και προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα.

The post Στο μάτι του κυκλώνα το Facebook, σε απολογία κλήθηκε ο Ζούκερμπεργκ από την ΕΕ appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Google News Initiative: η υποστηριξη της Google στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης μεγαλώνει! https://startupper.gr/google-news-initiative-%ce%b7-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-google-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%ad%cf%83/ Wed, 21 Mar 2018 09:02:04 +0000 https://startupper.gr/?p=38468 Η Google στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθυνης για τις κοσμογονικές αλλαγές και επιπτώσεις έφερε το Internet και η ίδια στα Μέσα Ενημερωσης ενισχύει την υποστήριξη της στις ψηφιακές δημοσιογραφικές υλοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο με πολλά μέσα, κυρίως χρηματικά, μια και θα διαθέσει 300 εκατ. δολ. τα επόμενα τρία χρόνια προς αυτό τον σκοπό.

The post Google News Initiative: η υποστηριξη της Google στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης μεγαλώνει! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Google στο πλαίσιο της «εταιρικής κοινωνικής ευθυνης» για τις κοσμογονικές αλλαγές και επιπτώσεις έφερε το Internet, και η ίδια, στα Μέσα Ενημερωσης ενισχύει την υποστήριξη της στις ψηφιακές δημοσιογραφικές υλοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο με πολλά μέσα, κυρίως χρηματικά, μια και θα διαθέσει 300 εκατ. δολ. τα επόμενα τρία χρόνια προς αυτό τον σκοπό.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «αποστολή της Google είναι να καταστήσει τον κόσμο πιο ενημερωμένο είναι εγγενώς συνδεδεμένο με το έργο δημοσιογράφων και ειδησεογραφικών ομίλων ανά τον κόσμο. Η κοινή τους αποστολή αντανακλάται επίσης στο αμοιβαίο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Μια σπουδαία μηχανή αναζήτησης και τα συναρπαστικά αποτελέσματα στο YouTube εξαρτώνται από ένα υγιές οικοσύστημα εκδοτών που παράγουν σπουδαίο ψηφιακό περιεχόμενο. Αν οι εκδότες δεν αναπτύσσονται, δεν αναπτύσσεται ούτε η Google- και γι’ αυτό το λόγο η Google κατέβαλε πέρυσι 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια στους εκδότες, ενώ ανακατεύθυνε δωρεάν 10 δισεκατομμύρια κλικ το μήνα στις ιστοσελίδες των εκδοτών«.

Μερικές προσπάθειες είναι οι: Accelerated Mobile Pages (AMP) που σκοπό έχει να βελτιώσει τις υπηρεσίες διαδικτύου για φορητές συσκευές, το Flexible Sampling για να συμβάλει στην εύρεση περιεχομένου ειδησεογραφίας στην μηχανή αναζήτησης Google, η πλατφόρμα Google News Lab για να παρέχει στις ομάδες σύνταξης εκπαίδευση και συντακτικές συνεργασίες, καθώς και η πρωτοβουλία Digital News Initiative για να συνεισφέρει καινοτομία στον κλάδο της Δημοσιογραφίας στην Ευρώπη.

Για να ολοκληρώσει την την προσπάθεια η Googe ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Google News Initiative (GNI), την προσπάθεια της να «βοηθήσει την Δημοσιογραφία να ανθίσει στην ψηφιακή εποχή». Το GNI θα ενσωματώσει όλες τις ενέργειές της για την συνεργασία με τον κλάδο της Δημοσιογραφίας- όλα τα προϊόντα, τις συνεργασίες και τα προγράμματα, συμπεριλαμβανομενου του Digital News Initiative.

Το GNI θα επικεντρωθεί σε 3 στόχους:

  • Την ανάπτυξη και ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας στις πλατφόρμες της Google.
  • Την ενεργοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων για την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας.
  • Την ενίσχυση των ειδησεογραφικών ομίλων μέσω τεχνολογικών καινοτομιών.
  • Ανάπτυξη και ενίσχυση της ποιοτικής δημοσιογραφίας στις πλατφόρμες της Google.

Τα τελευταία χρόνια, η Google συνεργάζεται με τους εκδότες προκειμένου να αυξηθεί η εγκυρότητα και το ποιοτικό περιεχόμενο, και να περιοριστεί η ροή της παραπληροφόρησης και των ανακριβειών.

Στις πλατφόρμες της, η Google έχει επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια έκτακτων γεγονότων. Αναξιόπιστες πηγές συχνά εκμεταλλεύονται τα έκτακτα γεγονότα της επικαιρότητας και αναρτούν στις πλατφόρμες της Google ανακριβές περιεχόμενο, αυξάνοντας την πιθανότητα να εκτεθούν οι χρήστες σε αυτό. Γι’ αυτό το λόγο, η Google έχει εκπαιδεύσει τα συστήματά της να αναγνωρίζουν αυτά τα γεγονότα και να προσαρμόζονται με βάση το πιο έγκυρο περιεχόμενο. Παρόμοιες προκλήσεις υπάρχουν και στο YouTube, γι’ αυτό και ακολουθούνται παρόμοιες προσεγγίσεις, κατά τις οποίες το σχετικό περιεχόμενο επισημαίνεται από επαληθευμένες πηγές ειδήσεων στην κατηγορία «Top News».

Επίσης, η Google συνεργάζεται κατ’ ευθείαν με ειδησεογραφικούς ομίλους για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζεται το Disinfo Lab μαζί με το First Draft για να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια εκλογών και έκτακτων γεγονότων της επικαιρότητας. Για να βοηθήσει το κοινό να διακρίνει το αληθινό γεγονός από τις ανακρίβειες στο Διαδίκτυο, η Google συνεργάζεται με το Poynter Institute, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και την Ένωση Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για την εκκίνηση του MediaWise, ενός project των ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για να βελτιώσει την κριτική σκέψη των νέων καταναλωτών.

Subscribe With Google

Την τελευταία δεκαετία, η Google συνεργάζεται με δημοσιογραφικούς οργανισμούς βοηθώντας τους να αυξήσουν τα διαφημιστικά τους έσοδα μέσω Διαδικτύου. Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για ψηφιακό ειδησεογραφικό περιεχόμενο, δημιουργώντας έτσι μια ευκαιρία επέκτασης των εσόδων για τους ομίλους, πέρα από τα διαφημιστικά.
Η Google παρουσιάζει το Subscribe with Google που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν εύκολα να γίνουν συνδρομητές σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, βοηθώντας, με τον τρόπο αυτό, τους εκδότες να προσελκύσουν αναγνώστες μέσω της Google και του Διαδικτύου.
Στόχος είναι με το Subscribe with Google να διευκολυνθεί η διαδικασία συνδρομής για να προσελκυστούν περισσότεροι αναγνώστες, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τον Οκτώβριο, στο Partner Leadership Summit, η Google ανακοίνωσε στους εκδότες τους τρόπους με τους οποίους πειραματίζεται με τα δεδομένα της Google, την μηχανική μάθηση και την υποδομή DoubleClick, προκειμένου να βρεθούν τρόποι να αυξήσουν τις συνδρομές τους. Η εταιρεία βρίσκεται πλέον στα πρώιμα στάδια της δοκιμής ενός συστήματος “Propensity to Subscribe”  για να διευκολύνει τους εκδότες να αναγνωρίζουν τους πιθανούς συνδρομητές και να τους παρουσιάζουν τη σωστή προσφορά, την κατάλληλη στιγμή.

Το News Consumer Insights, ο νέος πίνακας εργαλείων που είναι ενσωματωμένος στο Google Analytics, θα βοηθήσει τους ειδησεογραφικούς ομίλους κάθε μεγέθους να κατανοήσουν και να ταξινομήσουν το κοινό τους βάσει στρατηγικής για αύξηση των συνδρομών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το St. Louis Dispatch, όπου το συγκεκριμένο project οδήγησε σε 150% αύξηση στις προβολές των συνδρομητικών σελίδων, τριπλασιάζοντας τις νέες αγορές ψηφιακών συνδρομών από μήνα σε μήνα.

Ενίσχυση των ειδησεογραφικών ομίλων μέσω καινοτόμων τεχνολογιών

Η Google εργάζεται από κοινού με ειδησεογραφικούς ομίλους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να αναπτύξει τεχνολογίες που βελτιώνουν τις επιδόσεις των συντακτικών ομάδων, εμπλουτίζουν τις εμπειρίες της αφήγησης ιστοριών και προστατεύουν τους δημοσιογράφους από κυβερνο-επιθέσεις διεθνώς.

Για παράδειγμα, η Google χρησιμοποιεί τη μέθοδο επεξεργασίας φυσικών γλωσσών API βοηθώντας την Hearst Newspapers να διακρίνει και να κατηγοριοποιεί περισσότερα από 3.000 άρθρα καθημερινά. Η εταιρεία έχει, επιπλέον, συνεργαστεί με την South China Morning Post εμπλέκοντας το Google Earth Studio στη δημιουργία εντυπωσιακών εμπειριών εικονικής πραγματικότητας που δείχνουν την εξέλιξη του Hong Kong ανά τα χρόνια.

The post Google News Initiative: η υποστηριξη της Google στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης μεγαλώνει! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Newsletter_2018-03-21 https://startupper.gr/newsletter_2018-03-21/ Wed, 21 Mar 2018 06:44:34 +0000 https://startupper.gr/newsletter_2018-03-21/       Pollfish: Με επικεφαλής την EBRD η νέα χρηματοδότηση ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων!         Η Pollfish κατάφερε να αντλήσει, σε νέο γύρο χρηματοδότησης, κεφάλαια ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων με επικεφαλής την EBRD και συμμετοχή, τόσο της Odyssey Venture Partners, όσο και του PJ Tech Catalyst.     Διαβάστε περισσότερα  

The post Newsletter_2018-03-21 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
  StartUpper Fb StartUpper Twitter
  StartUpper Logo
  Pollfish: Με επικεφαλής την EBRD η νέα χρηματοδότηση ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων!  
   
 

Η Pollfish κατάφερε να αντλήσει, σε νέο γύρο χρηματοδότησης, κεφάλαια ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων με επικεφαλής την EBRD και συμμετοχή, τόσο της Odyssey Venture Partners, όσο και του PJ Tech Catalyst.

 
 

Διαβάστε περισσότερα

 

The post Newsletter_2018-03-21 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Pollfish: Με επικεφαλής την EBRD η νέα χρηματοδότηση ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων! https://startupper.gr/pollfish-ebrd-startup/ Wed, 21 Mar 2018 00:29:24 +0000 https://startupper.gr/?p=38457 Η Pollfish κατάφερε να αντλήσει, σε νέο γύρο χρηματοδότησης, κεφάλαια ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων με επικεφαλής την EBRD και συμμετοχή, τόσο της Odyssey Venture Partners, όσο και του PJ Tech Catalyst.

The post Pollfish: Με επικεφαλής την EBRD η νέα χρηματοδότηση ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Όπως πρώτοι διαβάσατε – στις 31 Ιανουαρίου – από το Startupper.gr, η ελληνική Startup εταιρεία Pollfish κατάφερε να αντλήσει, σε νέο γύρο χρηματοδότησης, κεφάλαια ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων. Η EBRD, (Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), ηγήθηκε του δεύτερου αυτού γύρου χρηματοδότησης, ενώ συμμετείχαν, τόσο η Odyssey Venture Partners, όσο και το PJ Tech Catalyst.

Το Startupper επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο η ίδια η Startup, με σχετικό post στην σελίδα της. Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά η Pollfish, με έδρα στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα και με 50 και πλέον άτομα προσωπικό (μοιρασμένα ισόποσα μεταξύ των δύο πόλεων) έχει «σηκώσει» κεφάλαια ύψους 9 εκατ. δολαρίων, ενώ ο προηγούμενος γύρος ήταν το 2015 ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων.

Στόχος της Pollfish, όπως σχετικά αναφέρεται στο ίδιο post, είναι τα νέα αυτά κεφάλαια, να χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της και την αλλαγή των παραδοσιακών μεθόδων στις έρευνες αγοράς. Ειδικότερα, τα νέα κεφάλαια θα κατευθύνουν για την ενίσχυση της ομάδας της Pollfish, την επέκταση του δίκτυο της, καθώς επίσης και για τις λύσεις που χρειάζεται για να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες του αναπτυσσόμενου καταλόγου των πελατών της.

Νέα μέλη στο Δ.Σ.

Η Pollfish παράλληλα χαιρετίζει την επικεφαλής του προγράμματος Technology Venture Capital της EBRD, Zaya Kadyrova, ως το νεότερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Το έτερο, νέο μέλος, του διοικητικού συμβουλίου της Pollfish είναι ο «βετεράνος», Jim Follett, ο οποίος διαθέτει πλούσια εμπειρία, καθώς έχει περάσει από Kraft, Procter & Gamble και Nestlé. ο Follett, ανελίχθηκε σε ηγετικές θέσεις σε εταιρείες έρευνας αγοράς, υπηρετώντας ως πρόεδρος της IRI, CEO της NOP World (GFK) και Διευθύνων Σύμβουλος της Authentic Response, ενώ πρόσφατα έχει ξεκινήσει μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάπτυξης, την InsightTech Advisors, που εξυπηρετεί εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής μάρκετινγκ.

Νέα μέλη στην ομάδα

Ο Michael Harbolt, ο οποίος εργάστηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών μέσων και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον κόσμο, προσχώρησε στην Pollfish, τον Ιανουάριο, ως ο νέος Marketing VP.

Ο Michael Harbolt θα εστιάσει στο B2B και στην εξασφάλιση εξαιρετικά αποτελεσματικών λύσεων χαμηλού κόστους (όπως η Pollfish) για την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων.

Ο Kyle Gollins φέρνει επίσης στην ομάδα και αυτός 18 και πλέον έτη εμπειρίας από τη βιομηχανία έρευνας αγοράς και έρχεται στην Pollfish από την Research Now, παγκόσμιο ηγέτη στην ψηφιακή έρευνα. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Insight Express, το οποίο αργότερα αποκτήθηκε από την Millward Brown – μία από τις μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες μέσων και επικοινωνιών στον κόσμο.

Οι παραδοσιακές αγορές και το «disrupt»

Όπως αναφέρει έξαλλου η Pollfish σήμερα, οι παραδοσιακές έρευνες αγοράς «διαταράχτηκαν« από τη θεμελιώδη μεταβολή των απαιτήσεων του σύγχρονου marketing – δηλαδή τη δυνατότητα ταχείας και αποτελεσματικής συλλογής δεδομένων από πραγματικούς καταναλωτές κινητής τηλεφωνίας, ώστε να καταστεί δυνατή η λήψη καλύτερων επιχειρηματικών αποφάσεων και να δημιουργηθούν πιο εξατομικευμένες εμπειρίες πελατών. Το «disrupt» αυτό δημιούργησε μια ανάγκη για μια νέα «φυλή» εταιριών ερευνών την οποία ήρθε να εκμεταλλευθεί η Pollfish, παρέχοντας ασύγκριτη ποιότητα και ταχύτητα δεδομένων, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Pollfish έχει καταφέρει να προσελκύσει την προσοχή μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Όπως μάλιστα αναφέρει, ως παράδειγμα, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδημάτων στον κόσμο, επέλεξε την Pollfish, ως τον παγκόσμιο πάροχο ερευνων μετά από μια εξαντλητική επισκόπηση των εναλλακτικων και τώρα συνεργάζεται με τις τέσσερις κορυφαίες εταιρείες διαφημίσεων: WPP, IPG, Omnicom και Publicis Group, καθώς επίσης και από με το Bustle Digital Group.

Και 500 εκατ. καταναλωτές!

Η Pollfish σήμερα έχει καταφέρει να βρίσκεται σε περισσότερες από 160 χώρες και οι υπηρεσίες της να είναι διαθέσιμες σε πάνω από 24 γλώσσες, ενώ σε λιγότερο από τρία χρόνια έχει καταφέρει να επεκταθεί, από 120 εκατομμύρια καταναλωτές σε 475 εκατομμύρια!

Ταυτόχρονα όμως έχει καταφέρει να βελτιώσει τις δυνατότητες στόχευσης, καθώς οι ερευνητές έχουν πλέον τη δυνατότητα να στοχεύσουν με γεωγραφική τοποθέτηση χρησιμοποιώντας πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, όπως τον ταχυδρομικό κώδικα και την αγορά.

Τέλος, η Pollfish, όπως αναφέρει, συνεχίζει να αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά που θα βελτιώσουν την ποιότητα των δεδομένων της, θα μειώσουν τους χρόνους και θα διευκολύνουν μια πιο αποτελεσματική διαδικασία από άκρο σε άκρο.

The post Pollfish: Με επικεφαλής την EBRD η νέα χρηματοδότηση ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Το 70% των οδηγών δεν συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης! https://startupper.gr/%cf%84%ce%bf-70-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%cf%8e%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac/ Tue, 20 Mar 2018 15:11:34 +0000 https://startupper.gr/?p=38453 Η Hellas Direct εκτέλεσε ένα πείραμα για να διαπιστώσει και να επιβεβαιώσει τις ενδείξεις από την εφαρμογή της η οποία συλλέγει δεδομένα οδήγησης οι οποίες αναφέρουν ότι μόνο το 30% των οδηγών συγκεντρώνεται στην οδήγηση! Ένα ανησυχητικό εύρημα.

The post Το 70% των οδηγών δεν συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Hellas Direct εκτέλεσε ένα πείραμα για να διαπιστώσει και να επιβεβαιώσει τις ενδείξεις από την εφαρμογή της η οποία συλλέγει δεδομένα οδήγησης οι οποίες αναφέρουν ότι μόνο το 30% των οδηγών συγκεντρώνεται στην οδήγηση! Ένα ανησυχητικό εύρημα.

Στο πείραμα συμμετείχαν 19 εθελοντές μεταξύ 18 και 67 ετών και αφού πρώτα συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την οδήγησή τους και απάντησαν ερωτήσεις «διάγνωσης» ADHD (για να βεβαιωθεί ότι δεν πάσχουν από το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας). Επίσης ανέφεραν αν υπήρχε στη ζωή τους κάποιος στρεσογόνος παράγοντας.

Οδήγησαν μία συγκεκριμένη διαδρομή στο Μαρούσι (10 λεπτά) φορώντας ηλεκτρόδια που κατέγραφαν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του εγκεφάλου τους (non-invasive ηλεκτρόδια χωρίς τη χρήση ραδιενέργειας).

Ο στόχος ήταν να διαπιστωθεί ο βαθμός συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της οδήγησης και πως μειώνεται η συγκέντρωση σε πιθανά γεγονότα (SMS, κλήση) αλλά και αν η δραστηριότητα του εγκεφάλου μπορεί να συσχετιστεί με την αξιολόγηση που κάνει το App της Hellas Direct (εφαρμογή που αξιολογεί και βαθμολογεί ταχύτητα, επιτάχυνση, φρενάρισμα, στροφές, χρήση κινητού).

Οι οδηγοί που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν πραγματικά συγκεντρωμένοι (high engagement) μόνο το 29,4% του χρόνου που οδηγούσαν (δεν υπολογίστηκε ο χρόνος που ήταν ακινητοποιημένο το ΙΧ)! Τον περισσότερο χρόνο, το 57,5% του χρόνου ήταν αφηρημένοι (distraction).
Τον υπόλοιπο χρόνο τα επίπεδα συγκέντρωσης ήταν είτε χαμηλά είτε ουδέτερα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν σε εγρήγορση (alertness).

Δεν σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές ανάλογα με το φύλο, αντίστοιχα, δεν υπήρχαν αλλαγές ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, η νεότερη ομάδα (18-30) είχε συνολικά λιγότερο χρόνο σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης σε σχέση με τη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα (60+). Αντίστοιχα, όμως, η ηλικιακή ομάδα των 60+ είχε αυξημένο χρόνο σε επίπεδα πραγματικής συγκέντρωσης και σε απόσπασης της προσοχής (distraction) σε σχέση με τις άλλες ομάδες και πολύ λίγο χρόνο σε χαμηλά/ουδέτερα επίπεδα πραγματικής συγκέντρωσης.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι δε βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ οι νεότεροι επεξεργάζονται πιο γρήγορα την πληροφορία που δέχονται (high alertness).

Υπάρχει συσχέτιση των αποτελεσμάτων με τα αποτελέσματα του Hellas Direct App. Όσο πιο χαμηλό το σκορ στην εφαρμογή (1-2 αστέρια), τόσο πιο μεγάλος ο χρόνος διάσπασης της προσοχής. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει και ως δείκτης των επίπεδων συγκέντρωσης και συμμετοχής του εγκεφάλου. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και όταν η οδήγηση των συμμετέχοντων έπαιρνε πολλά αστέρια από το Hellas Direct app (4 ή 5 στα 5 αστέρια), το 50% του χρόνου, οι οδηγοί δεν ήταν συγκεντρωμένοι (distraction)!

Η εφαρμογή Hellas Direct καταγράφει και αξιολογεί τον τρόπο οδήγησης: αν φρενάρεις ή επιταχύνεις απότομα, αν μιλάς στο κινητό, αν τρέχεις και αν στρίβεις με επικίνδυνο τρόπο.
Όταν οι συμμετέχοντες έπαιρναν 1 αστέρι στις κατηγορίες «Φρενάρισμα» και «Χρήση Κινητού» έπεφτε δραματικά ο χρόνος πραγματικής συγκέντρωσης και αυξανόταν ο χρόνος διάσπασης της προσοχής των συμμετεχόντων.
Όταν αφαιρείσαι (πέφτει η πραγματική/χαμηλή συμμετοχή σου), φρενάρεις απότομα για να επανέλθει η προσοχή σου σε αυτό που κάνεις, δηλαδή στην οδήγηση.
Όταν κοιτάς το κινητό σου πέφτει η πραγματική και χαμηλή συμμετοχή του εγκεφάλου σου.

Το SMS σε αποσυντονίζει περισσότερο από μία τηλεφωνική κλήση! Ενώ οδηγούσαν οι συμμετέχοντες τους «ενοχλήσαμε» 2 φορές με 2 διαφορετικά γεγονότα: Ένα SMS και μία τηλεφωνική κλήση. Κανένας δεν άνοιξε το μήνυμα, ένας από αυτούς απάντησε στην κλήση. Μετρήσαμε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου 10 δευτερόλεπτα πριν και 10 δευτερόλεπτα μετά το κάθε γεγονός.
Στην περίπτωση του SMS τα επίπεδα πραγματικής συγκέντρωσης έπεσαν κατά 13%! Στην περίπτωση της κλήσης τα επίπεδα πραγματικής συγκέντρωσης έπεσαν κατά 5%.

Συμπεράσματα

Έρευνες δείχνουν ότι το 30% των ατυχημάτων οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη συγκέντρωσης. Η έρευνα αυτή μελέτησε για πρώτη φορά την πραγματική δραστηριότητα του εγκεφάλου του οδηγού συσχετίζοντάς την με την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από το Hellas Direct App.

Από αυτά που μετρά το Hellas Direct app, αυτά που είναι ενδεικτικά για την πραγματική συμμετοχή του εγκεφάλου είναι η χρήση του κινητού και το φρενάρισμα.

Τι σημαίνει αυτό; Όταν οδηγείς αφηρημένος, τη στιγμή που επαναφέρεις την προσοχή σου στο δρόμο, ξαφνικά «εμφανίζονται» μπροστά σου πεζοδρόμια, κολώνες, πεζοί, μηχανάκια που δεν είχες δει. Αναγκαστικά φρενάρεις απότομα. Το απότομο φρενάρισμα είναι το αποτέλεσμα της διάσπασης προσοχής.

Η χρήση κινητού είναι η αιτία. Ακόμη και ο ήχος του μηνύματος ή της κλήσης μπορεί να σε αποσυντονίσει. Δεν είναι επικίνδυνο μόνο το texting. Αρκεί να ακούσεις 1 μήνυμα.

The post Το 70% των οδηγών δεν συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>