Startupper.gr https://startupper.gr StartUpper Fri, 15 Feb 2019 17:04:12 +0000 el hourly 1 Workathlon: Με μεγάλη προσέλευση η 1η Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας https://startupper.gr/workathlon-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b7-1%ce%b7-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b4/ Fri, 15 Feb 2019 15:16:04 +0000 https://startupper.gr/?p=46551 Η Workathlon πραγματοποίησε εχθές, για πρώτη φορά στην Αθήνα, την 1η Διαδραστική Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας με τη συμμετοχή πάνω από 500 ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΙΣ οι οποίοι συναντήθηκαν με 20 από τα μεγαλύτερα Ξενοδοχεία της Ελλάδας.

The post Workathlon: Με μεγάλη προσέλευση η 1η Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η Workathlon πραγματοποίησε εχθές, για πρώτη φορά στην Αθήνα, την 1η Διαδραστική Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας με τη συμμετοχή πάνω από 500 ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΙΣ οι οποίοι συναντήθηκαν με 20 από τα μεγαλύτερα Ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Mitsis Hotels, Neilson Hellas, Costa Navarino, Hotelbrain, Astir, Kivotos Mykonos, Mystique Santorini και αρκετά ακόμα ονόματα συμμετείχαν στην εκδήλωση με στόχο να γνωρίσουν επαγγελματίες του κλάδου, συνδέοντας τον ψηφιακό κόσμο με την πραγματική αγορά εργασίας. Παράλληλα παρουσιάστηκε η νέα και πλήρως αυτοματοποιημένη πλατφόρμα της Workathlon για τη στελέχωση των ξενοδοχείων.

Η Workathlon είναι μια HRtech Startup η προσφέρει λύσεις προσανατολισμένες στη διαχείριση της στελέχωσης και της σωστής ανάθεσης καθηκόντων σε ξενοδοχεία και resorts. H Κατερίνα Σαντίκου είναι η CEO και founder της εταιρείας.

H Startup ιδρύθηκε το 2015, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους μπήκε στο Top 10 στο 2ο Διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις του MIT Enterprise Forum Greece. To Μάιο του 2017, η Workathlon βραβεύτηκε στον 7ο διαγωνισμό “Innovation & Technology”, ενώ τον Ιούλιο του 2017 κέρδισε το 1ο «Βραβείο Κριτών» στο πρόγραμμα Reload Greece Challenge’17. Από το τέλος του 2018 η Workathlon συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds, έχοντας λάβει χρηματοδότηση.

The post Workathlon: Με μεγάλη προσέλευση η 1η Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας appeared first on Startupper.gr.

]]>
Newsletter_2019-02-15 https://startupper.gr/newsletter_2019-02-15/ Fri, 15 Feb 2019 15:02:45 +0000 https://startupper.gr/newsletter_2019-02-15/ H JP Morgan τάραξε τα νερά με το πρώτο τραπεζικό Stablecoin Η JP Morgan είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα η οποία θα μπει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, παρουσιάζοντας το δικό της κρυπτονόμισμα. » Διαβάστε περισσότερα Oracle: Λιγότερο από τα μισά project καινοτομίας βγαίνουν στην αγορά Η Oracle δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι οι [...]

The post Newsletter_2019-02-15 appeared first on Startupper.gr.

]]>
StartUpper Fb StartUpper Twitter
StartUpper Logo
H JP Morgan τάραξε τα νερά με το πρώτο τραπεζικό Stablecoin

Η JP Morgan είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα η οποία θα μπει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, παρουσιάζοντας το δικό της κρυπτονόμισμα.

» Διαβάστε περισσότερα

Oracle: Λιγότερο από τα μισά project καινοτομίας βγαίνουν στην αγορά

Η Oracle δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι οι εταιρείες δεν καταφέρνουν να υλοποιήσουν περισσότερες.

» Διαβάστε περισσότερα

Η Globitex λανσάρισε το EURO Wallet κρυπτονομισμάτων

Στην κυκλοφορία του EURO Wallet, το οποίο και υποστηρίζεται από την Nexpay UAB, ένα αδειοδοτημένο Κοινοτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, προχώρησε η Globitex.

» Διαβάστε περισσότερα

H Ant Financial εξαγόρασε την Βρετανική Worldfirst λόγω Moneygram

Στην εξαγορά της Βρετανικής εταιρείας ανταλλαγής συναλλάγματος Worldfirst προχώρησε η Κινεζική fintech, Ant Financial.

» Διαβάστε περισσότερα

Πρώην στέλεχος της BlackRock έλαβε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολ. από την Blackstone

Το εντυπωσιακό ποσό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της Blackstone Group LP έλαβε το hedge-fund startup με την επωνυμία “Tresidor Investment Management” που “τρέχει” ο Michael Phelps, πρώην επικεφαλής για τις Ευρωπαϊκές πιστώσεις στην BlackRock.

» Διαβάστε περισσότερα

Workathlon: Με μεγάλη προσέλευση η 1η Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας

Η Workathlon πραγματοποίησε εχθές, για πρώτη φορά στην Αθήνα, την 1η Διαδραστική Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας με τη συμμετοχή πάνω από 500 ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΙΣ οι οποίοι συναντήθηκαν με 20 από τα μεγαλύτερα Ξενοδοχεία της Ελλάδας.

» Διαβάστε περισσότερα

The post Newsletter_2019-02-15 appeared first on Startupper.gr.

]]>
H DJI θα προστατεύει και τους ουρανούς της Ελλάδας από UFDs https://startupper.gr/h-dji-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82/ Fri, 15 Feb 2019 13:45:59 +0000 https://startupper.gr/?p=46544 Τα αγνώστου προέλευσης drones (UFD) αναμφισβήτητα προκαλούν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα και εγείρουν και ζητήματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας πτήσεων έως και εθνικής ασφάλειας. 

The post H DJI θα προστατεύει και τους ουρανούς της Ελλάδας από UFDs appeared first on Startupper.gr.

]]>
Τα αγνώστου προέλευσης drones (UFD) αναμφισβήτητα προκαλούν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα και εγείρουν και ζητήματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας πτήσεων έως και εθνικής ασφάλειας.

H DJI, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής drones και συναφών προϊόντων και υπηρεσιών από την Κίνα, ανακοίνωσε ότι βελτιώνει την πλατφόρμα geofencing με την κυκλοφορία του συστήματος Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία geofencing σε ένα σύνολο 32 ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Το GEO 2.0 δημιουργεί λεπτομερείς τρισδιάστατες ζώνες ασφαλείας «bow tie» που περιβάλλουν τις ευαίσθητες, με μεγαλύτερη ανάλυση από την προηγούμενη έκδοση. Με την αναβάθμιση αυτή, στις 13 αρχικά χώρες που λειτουργούσε το σύστημα προστίθενται άλλες 19.

Το νέο σύστημα αντικατοπτρίζει καλύτερα τον πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια που παρουσιάζεται στις περιοχές αυτές και είναι ευέλικτο σε περιοχές με χαμηλότερο κίνδυνο, για παράδειγμα επιτρέποντας στους εξουσιοδοτημένους χρήστες να διεξάγουν δραστηριότητες σε τοποθεσίες παράλληλες προς τους αποκλεισμένους διαδρόμους.

Επίσης, το νέο σύστημα GEO θα περιλαμβάνει προσωρινούς περιορισμούς πτήσης (TFR) που θα επιβάλλονται κατά τη διάρκεια σημαντικών γεγονότων ή φυσικών καταστροφών. Οι TFR θα βασίζονται σε έγκυρα δεδομένα από τον Eurocontrol.

Η DJI επέλεξε την Altitude Angel ως νέο συνεργάτη της για την παροχή των σχετικών γεωχωρικών δεδομένων για αεροδρόμια, TFR και άλλες ευαίσθητες περιοχές αντικαθιστώντας την AirMap.

The post H DJI θα προστατεύει και τους ουρανούς της Ελλάδας από UFDs appeared first on Startupper.gr.

]]>
Εκδήλωση για την εξέλιξη της Ελληνικής εκπαίδευσης από την Knowl https://startupper.gr/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae/ Fri, 15 Feb 2019 13:19:07 +0000 https://startupper.gr/?p=46538 O Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και η Κοινωνική Επιχείρηση knowl συνδιοργανώνουν εσπερίδα για την εξέλιξη της ελληνικής εκπαίδευσης με τίτλο «Changing the Education Game i.e. Rebranding Education» που θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 (17.00 – 21.30), στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

The post Εκδήλωση για την εξέλιξη της Ελληνικής εκπαίδευσης από την Knowl appeared first on Startupper.gr.

]]>
O Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και η Κοινωνική Επιχείρηση knowl συνδιοργανώνουν εσπερίδα για την εξέλιξη της ελληνικής εκπαίδευσης με τίτλο «Changing the Education Game i.e. Rebranding Education» που θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 (17.00 – 21.30), στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

Στόχος της εσπερίδας είναι η ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, με κοινό τόπο τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία και επίκεντρο τις έννοιες «πληροφορία |γνώση | μάθηση | δεξιότητες», όπως αυτές αναφέρονται στο χώρο της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, και στον τρόπο που συνδέονται με τη διάσταση του εργασιακού και επαγγελματικού βίου, με ειδική αναφορά στη γαλάζια οικονομία (blue economy).

Ειδικότερα η συζήτηση θα εστιάσει στην ανάγκη καλλιέργειας δεξιοτήτων όπως η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η δημιουργικότητα, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η κριτική σκέψη, το ήθος, η ομαδικότητα, η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία σε συνύπαρξη με το αξιακό σύστημα και η διαχείριση του χρόνου, μερικές μόνο από τις δεξιότητες ‘ζωής’ (Soft Skills), που πρέπει να αποτελούν μέρος στο εκπαιδευτικό έργο σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της δια βίου μάθησης. Έρευνες (βλ. Stanford Research Institute & Carnegie Mellon) δείχνουν ότι οι πιο επιτυχημένοι CEOs αποδίδουν τη μακροχρόνια επιτυχία τους στα «soft skills» που κατέχουν και όχι στις τεχνικές τους ικανότητες (hard skills).

Η εσπερίδα φιλοξενεί διακεκριμένους ομιλητές όπως ο Πίτερ Οικονομίδης, ο Δρ. Δημήτρης Μπουραντάς, ο Θεόδωρος Κατσανέβας, ο Δρ. Ιωάννης Σαλαμούρης, ο Δημήτρης Γαϊτάνης, η Μαρία Γιαννέτου, και ο Νίκος Δεμερτζής. Συντονίζει η Όλγα Σταυροπούλου.

H εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη σειράς δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών, με σκοπό την προαγωγή και ενίσχυση ενός βιώσιμου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων (Stakeholders) ως προς την αξία και βαρύτητα των δεξιοτήτων ‘ζωής’ (Soft Skills), για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας (resilience) και τη διαμόρφωση ευκαιριών ανάδειξης στον επαγγελματικό στίβο.

Κρατήσεις θέσεων εδώ.

The post Εκδήλωση για την εξέλιξη της Ελληνικής εκπαίδευσης από την Knowl appeared first on Startupper.gr.

]]>
Oracle: Λιγότερο από τα μισά project καινοτομίας βγαίνουν στην αγορά https://startupper.gr/oracle-%ce%bb%ce%b9%ce%b3%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%ac-project-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b2/ Fri, 15 Feb 2019 12:23:12 +0000 https://startupper.gr/?p=46542 Η Oracle δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι οι εταιρείες δεν καταφέρνουν να υλοποιήσουν περισσότερες από τις μισές καινοτομίες που προτείνουν.

The post Oracle: Λιγότερο από τα μισά project καινοτομίας βγαίνουν στην αγορά appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η Oracle δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι οι εταιρείες δεν καταφέρνουν να υλοποιήσουν περισσότερες από τις μισές καινοτομίες που προτείνουν. Παρά τη σαφή σύνδεση μεταξύ ανάπτυξης και καινοτομίας, η πορεία των οργανισμών ανακόπτεται λόγω των ανεπαρκών διαδικασιών και της έλλειψης εστίασης. Η έκθεση κατέδειξε ότι τα εμπόδια για την καινοτομία ήταν ιδιαίτερα έντονα μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, καθώς και σε εταιρείες που σημειώνουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα:

· Το ένα τρίτο των εταιρειών καταβάλλονται από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των έργων καινοτομίας.
· 85% των εταιρειών που βιώνουν ισχυρή έως σημαντική ανάπτυξη είναι εταιρείες που επενδύουν στην καινοτομία.
· 21% δηλώνει ότι η έλλειψη δέσμευσης από την πλευρά της επιχείρησης αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την καινοτομία.
· 22% δηλώνει ότι η απουσία διαδικασιών εμποδίζει τις προσπάθειές τους για καινοτομία, ενώ ένα επίσης    22% δηλώνει ότι φταίει η έλλειψη οράματος
· 22% δηλώνει ότι οι ανεπαρκείς επενδύσεις στην τεχνολογία παρεμποδίζουν την εξέλιξη του προγράμματος καινοτομιών.

Η ανεπαρκής δέσμευση από την επιχείρηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκεκριμένων αρμόδιων προσώπων, ήταν οι παράγοντες που αναδείχτηκαν ως κύρια εμπόδια για την επιτυχία μιας εταιρείας όσον αφορά στην καινοτομία. Ως συνήθεις αρμόδιοι για τα θέματα καινοτομίας αναφέρθηκαν τα διοικητικά στελέχη (48%) και τα στελέχη του IT (46%), αλλά με σχεδόν ίδια ποσοστά αναφέρθηκαν και οι υπεύθυνοι και άλλων τομέων (35-41%).

Οι οργανισμοί απομακρύνονται από τους παραδοσιακούς κύριους δείκτες απόδοσης (KPI), όπως η παραγωγικότητα των εργαζόμενων (53%) και τα έσοδα (53%), και στρέφονται όλο και και περισσότερο στην εμπειρία των πελατών (57%) ως τρόπο μέτρησης της απόδοσης της επένδυσης (ROI). Ωστόσο, η απομάκρυνση από την επικέντρωση στην εμπλοκή των εργαζόμενων, με μόνο το 44% να βλέπει ως μοχλό καινοτομίας τον αναμενόμενο τζίρο του οργανισμού, και μόνο το 41% την εταιρική κουλτούρα.

«Οι εργαζόμενοι θα αποτελούν πάντα έναν κρίσιμο παράγοντα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα καινοτομίας – τόσο για την παραγωγή νέων ιδεών που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα, όσο και για την υλοποίησή τους», δήλωσε ο Neil Sholay, Vice President Innovation της Oracle. «Όμως, για να έρθει η επιτυχία απαιτείται μια αποτελεσματική και υποστηρικτική κουλτούρα καινοτομίας. Αυτό ξεκινάει από το ξεκάθαρο όραμα της ηγεσίας και τον καθορισμό προτεραιοτήτων και τη χρηματοδότηση επιλεγμένων έργων. Το να είσαι καινοτόμος δεν αφορά μόνο τις ιδέες, αφορά στην εκτέλεση. Οι εταιρείες πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών υλοποιώντας γρήγορα νέες ιδέες. Για παράδειγμα, η Melia Hotels International εντόπισε ότι οι πελάτες της ήθελαν να μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς να χρειάζεται να έχουν πάνω τους μετρητά, ταυτότητα, πιστωτικές και κλειδιά. Έδρασε γρήγορα και κυκλοφόρησε ένα προσωπικό ψηφιακό «διαβατήριο» με τη μορφή βραχιολιού, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα νέο επίπεδο ελευθερίας ώστε να μετακινούνται απρόσκοπτα στους χώρους του ξενοδοχείου. Η λύση πέρασε από το στάδιο της ιδέας στο στάδιο της καινοτομίας μέσα σε λίγες εβδομάδες επειδή η αλυσίδα κατείχε τεχνολογία που ήταν έτοιμη για άμεση χρήση, δημιουργία λύσεων και υλοποίηση».

The post Oracle: Λιγότερο από τα μισά project καινοτομίας βγαίνουν στην αγορά appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η Globitex λανσάρισε το EURO Wallet κρυπτονομισμάτων https://startupper.gr/%ce%b7-globitex-%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-euro-wallet-%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd/ Fri, 15 Feb 2019 11:50:47 +0000 https://startupper.gr/?p=46539 Στην κυκλοφορία του EURO Wallet, το οποίο και υποστηρίζεται από την Nexpay UAB, ένα αδειοδοτημένο Κοινοτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, προχώρησε η Globitex.

The post Η Globitex λανσάρισε το EURO Wallet κρυπτονομισμάτων appeared first on Startupper.gr.

]]>

Στην κυκλοφορία του EURO Wallet, το οποίο και υποστηρίζεται από την Nexpay UAB, ένα αδειοδοτημένο Κοινοτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, προχώρησε η Globitex. Μέσω του EURO Wallet, οι χρήστες είναι σε θέση να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν, ταυτόχρονα, πληρωμές σε ευρώ και δη στον προσωπικό τους IBAN λογαριασμό, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο τραπεζικό λογαριασμό σε ευρώ. Ο λογαριασμός θα έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων παρέχοντας στους χρήστες διαφανείς συναλλαγές.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Globitex έχει δημιουργήσει ένα επαγγελματικό crypto-marketplace προκειμένου να καλύψει την αναγκαιότητα για την ύπαρξη μιας πλατφόρμας ανταλλαγής σε επίπεδο χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων με προηγμένες λύσεις πληροφορικής, η οποία θα θεωρείται κατάλληλη τόσο για μεμονωμένους όσο και για θεσμικούς συμμετέχοντες στην κρυπτοαγορά.

Απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι να προωθήσει περαιτέρω την crypto βιομηχανία σε διεθνές επίπεδο, να ενισχύσει την ρευστότητα των crypto συναλλαγών, καθώς επίσης και να επιτρέψουν σε επαγγελματίες traders να συμμετάσχουν μέσω API (FIX & RESTful) interface στην διαδικασία πραγματοποίησης συναλλαγών και πληρωμών.

Όπως σημείωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Globitex, Uldis Teraudkalns: «Η Globitex προσπαθεί να αποτελέσει τον ηγέτη της αγοράς αναφορικά με μια σειρά από χαρακτηριστικά, όπως λ.χ. την ευκολία, την ασφάλεια και τη συμμόρφωση. Αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες αξίες, έχουμε δημιουργήσει το EURO Wallet, το οποίο προσφέρει απαράμιλλη λειτουργικότητα πρόσβασης σε έναν πλήρως λειτουργικό λογαριασμό IBAN μέσω της ανταλλαγής κρυπτογράφησης Globitex. Την ίδια στιγμή, επιτρέπει την διεξαγωγή άμεσων καταθέσεων, όσο και αναλήψεων στο λογαριασμό διαπραγμάτευσης της Globitex«.

The post Η Globitex λανσάρισε το EURO Wallet κρυπτονομισμάτων appeared first on Startupper.gr.

]]>
H Ant Financial εξαγόρασε την Βρετανική Worldfirst λόγω Moneygram https://startupper.gr/h-ant-financial-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-worldfirst/ Fri, 15 Feb 2019 11:00:09 +0000 https://startupper.gr/?p=46534 Στην εξαγορά της Βρετανικής εταιρείας ανταλλαγής συναλλάγματος Worldfirst προχώρησε η Κινεζική fintech, Ant Financial. Κίνηση με την οποία θεμελιώνει την παρουσία της και εκτός των συνόρων της Κίνας.

The post H Ant Financial εξαγόρασε την Βρετανική Worldfirst λόγω Moneygram appeared first on Startupper.gr.

]]>
Στην εξαγορά της Βρετανικής εταιρείας ανταλλαγής συναλλάγματος Worldfirst προχώρησε η Κινεζική fintech, Ant Financial. Κίνηση με την οποία θεμελιώνει την παρουσία της και εκτός των συνόρων της Κίνας.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται έπειτα από την απόπειρα της Ant Financial να εξαγοράσει την αμερικανική Moneygram, την οποία ωστόσο μπλόκαραν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές πέρυσι, εγείροντας ανησυχίες που είχαν να κάνουν με ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Σημειώνεται πως η Worldfirst, η αξία της οποίας εκτιμάται στα $700 εκατομμύρια, έκλεισε τον αμερικανικό βραχίονά της μόλις τον περασμένο μήνα.

Όσο για την Ant Financial, η οποία είναι θυγατρική του Κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Alibaba, η χρηματιστηριακή της αξία κινείται στα επίπεδα των $150 δισεκατομμυρίων!

The post H Ant Financial εξαγόρασε την Βρετανική Worldfirst λόγω Moneygram appeared first on Startupper.gr.

]]>
Πρώην στέλεχος της BlackRock έλαβε χρηματοδότηση $200 εκατ. από την Blackstone https://startupper.gr/%cf%80%cf%81%cf%8e%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-blackrock-%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b5-%cf%87%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%84/ Fri, 15 Feb 2019 10:56:05 +0000 https://startupper.gr/?p=46532 Το εντυπωσιακό ποσό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της Blackstone Group LP έλαβε το hedge-fund startup με την επωνυμία “Tresidor Investment Management” που “τρέχει” ο Michael Phelps, πρώην επικεφαλής για τις Ευρωπαϊκές πιστώσεις στην BlackRock Inc.

The post Πρώην στέλεχος της BlackRock έλαβε χρηματοδότηση $200 εκατ. από την Blackstone appeared first on Startupper.gr.

]]>
Το εντυπωσιακό ποσό της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων εκ μέρους της Blackstone Group LP έλαβε το hedge-fund startup με την επωνυμία “Tresidor Investment Management” που “τρέχει” ο Michael Phelps, πρώην επικεφαλής για τις Ευρωπαϊκές πιστώσεις στην BlackRock Inc.

Παράλληλα, οι κ.κ. Phelps και Edgar Senior, Διευθύνων Σύμβουλος της Tresidor έχουν ήδη τοποθετήσει το σύνολο -σχεδόν- της ρευστότητας που διέθεταν στο ίδιο το fund. Το δε ποσό υπολογίζεται πως προσεγγίζει τα επίπεδα των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Στόχος των εμπνευστών του νέου πιστωτικού hedge fund είναι να ξεκινήσει την λειτουργία του στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου, ενώ σκοπεύουν να καταφέρουν να αντλήσουν συνολικά το ποσό του 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Βέβαια, το γεγονός ότι εξασφάλισε την υποστήριξη επενδυτών του μεγέθους και της βαρύτητας της Blackstone, παίζει καίριο ρόλο για την επιτυχημένη μετεξέλιξή του hedge-fund startup, στην συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλει να πείσει αντίστοιχα επενδυτικά μεγέθη να την χρηματοδοτήσουν-στηρίξουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Tresidor αναμένεται να επικεντρωθεί σε τίτλους διαπραγμάτευσης, όπως λ.χ. τα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης, τα μοχλευμένα δάνεια, τα μετατρέψιμα ομόλογα και το κρατικό χρέος. Αρχικά θα απαρτίζεται από 15μελή ομάδα, συμπεριλαμβανομένων 10 επαγγελματιών επενδύσεων.

The post Πρώην στέλεχος της BlackRock έλαβε χρηματοδότηση $200 εκατ. από την Blackstone appeared first on Startupper.gr.

]]>
H JP Morgan τάραξε τα νερά με το πρώτο τραπεζικό Stablecoin https://startupper.gr/h-jp-morgan-%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b1%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b9%ce%ba%cf%8c-s/ Fri, 15 Feb 2019 08:32:16 +0000 https://startupper.gr/?p=46529 Η JP Morgan είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα η οποία θα μπει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, παρουσιάζοντας το δικό της κρυπτονόμισμα.

The post H JP Morgan τάραξε τα νερά με το πρώτο τραπεζικό Stablecoin appeared first on Startupper.gr.

]]>
Η JP Morgan είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα η οποία θα μπει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, παρουσιάζοντας το δικό της κρυπτονόμισμα. Το JPM Coin, όπως θα ονομάζεται, προορίζεται να «πραγματοποιεί στιγμιαίες πληρωμές χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain» σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της τράπεζας.

Όπως δήλωσε η JP Morgan και μετέδωσε το CNBC, το JPM Coin θα έχει αξία ισοδύναμη με ένα δολάριο ΗΠΑ, ενώ τα ψηφιακά νομίσματα που συνδέονται με νομίσματα fial είναι γνωστά και ως «σταθερά νομίσματα – Stablecoins».

«Όταν ένας πελάτης στέλνει χρήματα σε κάποιο λογαριασμό μέσω της νέας blockchain διαδικασίας της τράπεζας, τα JPM Coins μεταφέρονται και ακαριαία μπορούν να εξαργυρωθούν για το ισοδύναμο ποσό σε δολάρια, μειώνοντας κατά πολύ τον τυπικό χρόνο διακανονισμού που ισχύει μέχρι τώρα» δήλωσε ο Ομάρ Φαρούκ, επικεφαλής του τμήματος blockchain της τράπεζας.

Όπως ανέφερε η JP Morgan στην ανακοίνωση της, με την πάροδο του χρόνου το JPM Coin θα επεκταθεί και θα συνδεθεί και με άλλα νομίσματα, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την έγκριση που πρέπει να άρει από τις ρυθμιστικές αρχές, η τράπεζα υποστήριξε πως «το κρυπτονόμισμα είναι ακόμα σε πειραματική φάση και όσο θα πλησιάζει προς την επίσημη κυκλοφορία του θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξηγήσει το σχεδιασμό της και να ζητήσει την ανατροφοδότηση και τις απαραίτητες εγκρίσεις«.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως το 2017 ο Τζέιμι Ντίμον, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας είχε χαρακτηρίσει το bitcoin είναι μια «απάτη». Μερικούς μήνες αργότερα εξέφρασε την λύπη του μεν για τα σχόλια, αλλά είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για το ίδιο το bitcoin. «Πάντα πιστεύαμε στις δυνατότητες της τεχνολογίας του blockchain και υποστηρίζαμε τα κρυπτονομίσματα, εφόσον ρυθμίζονται και ελέγχονται σωστά«.

The post H JP Morgan τάραξε τα νερά με το πρώτο τραπεζικό Stablecoin appeared first on Startupper.gr.

]]>
Οι ομάδες που ξεχώρισαν στο Crowdhackathon Insurance 3 https://startupper.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%be%ce%b5%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-crowdhackathon-insurance-3/ Fri, 15 Feb 2019 08:02:09 +0000 https://startupper.gr/?p=46526 Στις 9–10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο τρίτος διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας Crowdhackathon Insurance 3 στο Innovathens από την Ethos Media και την Crowdpolicy.

The post Οι ομάδες που ξεχώρισαν στο Crowdhackathon Insurance 3 appeared first on Startupper.gr.

]]>
Στις 9–10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο τρίτος διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας Crowdhackathon Insurance 3 στο Innovathens από την Ethos Media και την Crowdpolicy.

Στο Crowdhackathon Insurance 3 συμμετείχαν 10 ομάδες, οι οποίες σε δύο ημέρες υλοποίησαν και παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα της ασφάλισης, με στόχο να προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Από τις 10 ιδέες διακρίθηκαν πέντε οι οποίες κέρδισαν χρηματικά βραβεία αξίας 4.500 ευρώ, καθώς και 3μηνη συμβουλευτική υποστήριξη σε ένα πρόγραμμα Insurtech Fast Track Accelerator που χορηγεί η Crowdpolicy Open Innovation.

Οι νικητές

Heart -Beat, η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο και τα 2.000 ευρώ, παρουσίασε ένα «taxibeat» για γιατρούς και έκτακτες ανάγκες. Ο πελάτης στέλνει distress call με ένα κουμπί και τον συνδέει με τον κοντινότερο γιατρό για άμεση επέμβαση.

Blockchain@Insurtech κέρδισε το 2ο βραβείο και τα 1.500 ευρώ, παρουσίασε εφαρμογή η οποία λύνει το πρόβλημα του Insurance on-demand, την δυνατότητα δηλαδή να ασφαλίζεται κάποιος άμεσα και για μικρή διάρκεια, χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain.

SmartInsurance, η οποία κέρδισε το 3ο βραβείο και τα 1.000 ευρώ, υλοποίησε εφαρμογή η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της καθυστερημένης ενημέρωσης και πληρωμής των εταιριών και διαμεσολαβητών, από τη στιγμή που πληρώνεται ένα ασφαλιστήριο.

AIIrsuRRNS, παρουσίασε ένα roboadvisor, που διευκολύνει το έργο του ασφαλιστή, προτείνοντας κατάλληλα προγράμματα σε κάθε πελάτη ή δυνάμει πελάτη αφού λάβει υπόψη πολλαπλά κριτήρια που τον «περιγράφουν».

Irmos, παρουσίασε μία πλατφόρμα συλλογής και ανάλυσης δεδομένων για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

The post Οι ομάδες που ξεχώρισαν στο Crowdhackathon Insurance 3 appeared first on Startupper.gr.

]]>