StartUpper Startup News https://startupper.gr StartUpper Wed, 18 Oct 2017 08:20:15 +0000 el hourly 1 Athens Digital Lab: O incubator του Δ. Αθηναίων για έξυπνες πόλεις https://startupper.gr/athens-digital-lab-o-incubator-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4-%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%b9/ Wed, 18 Oct 2017 07:50:58 +0000 https://startupper.gr/?p=34474 Πρόκειται για ένα πρότυπο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων λύσεων Smart City, το υποστηρίζει καινοτόμες λύσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας

The post Athens Digital Lab: O incubator του Δ. Αθηναίων για έξυπνες πόλεις appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Athens Partnership με τη συνεργασία της COSMOTE, της Νokia και του ΙΣΝ, δημιουργούν το Athens DigitalLab.

Πρόκειται για ένα πρότυπο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων λύσεων Smart City, το υποστηρίζει καινοτόμες λύσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας.

Το Athens Digital Lab αναζητά ψηφιακές ιδέες που αλλάζουν την πόλη και καλεί άτομα, ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις που αγαπούν την τεχνολογία και την καινοτομία να καταθέσουν τις προτάσεις τους, που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πρωτεύουσας και θα εξελιχθούν σε προηγμένες λύσεις Internet of Things για έξυπνες πόλεις.

Οι θεματικές γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κινούνται οι προτάσεις είναι: Καθαριότητα, Στάθμευση, Διαχείριση Πρασίνου, Διαχείριση Δημόσιου Χώρου, Διαχείριση Στόλου Οχημάτων αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες. 

Θα επιλεγούν πέντε ομάδες, που θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για διάστημα έξι μηνών σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, τον οποίο θα παρέχει ο δήμος Αθηναίων, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαιτούμενα τεχνικο-οικονομικά μέσα για την υλοποίηση της πρότασής τους. Επιπλέον, θα έχουν:

– Tεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση από στελέχη του Δήμου Αθηναίων, της COSMOTE και της Νokia.
– Πρόσβαση στην εξειδικευμένη ΙοΤ πλατφόρμα της Νokia, IMPACT, που προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον βασισμένο σε πρότυπα για την υλοποίηση νέων υπηρεσιών IoT.
– Προηγμένες υποδομές δικτύου από την COSMOTE.

Κατά την υλοποίηση, οι ομάδες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δοκιμές πεδίου, ενώ θα έχουν πρόσβαση στα αντίστοιχα δεδομένα του δήμου Αθηναίων για την ωρίμανση των λύσεων. Οι λύσεις που θα αναπτυχθούν, θα μπορούν: να τεθούν σε εφαρμογή στον δήμο Αθηναίων για δύο χρόνια και, παράλληλα, με την υποστήριξη της COSMOTE και της Νokia, να αποκτήσουν πρόσβαση σε κανάλια πωλήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε σχετικά: «Με το Athens Digital Lab, η Αθήνα αποκτά το δικό της εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων λύσεων Smart City και η ψηφιακή στρατηγική του δήμου Αθηναίων εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Θέτουμε τις προτεραιότητες για τις προκλήσεις της πόλης και στοχεύουμε σε τεχνολογικές λύσεις που θα αναβαθμίσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας. Δίνουμε την ευκαιρία σε ικανούς νέους – μηχανικούς, ερευνητές και επιχειρηματίες, να γίνουν μέρος της εξέλιξης αυτής. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη που μας παρέχει, καθώς βεβαίως την COSMOTE, την Νokia και το Athens Partnership που έμπρακτα υποστηρίζουν το παρόν και το μέλλον της Αθήνας«.

The post Athens Digital Lab: O incubator του Δ. Αθηναίων για έξυπνες πόλεις appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Δίοδος στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ για τους Έλληνες παραγωγούς τροφίμων και ποτών https://startupper.gr/%ce%b4%ce%af%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b7-%cf%80-%ce%b1-%ce%b3%ce%b9/ Wed, 18 Oct 2017 07:21:23 +0000 https://startupper.gr/?p=34470 Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Specialty Food Association (SFA), συμφώνησαν στην ανάπτυξη 3ετούς αποκλειστικής συνεργασίας για την Ελλάδα, μέσω του προγράμματος TradeUSA.

The post Δίοδος στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ για τους Έλληνες παραγωγούς τροφίμων και ποτών appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Σήμερα, οι συνολικές πωλήσεις της αμερικανικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών ανέρχονται σε 2.06 τρισ. δολ. εκ των οποίων το 1.06 τρισ. δολ. ανήκει σε πωλήσεις λιανικής, ενώ ο υπόλοιπος τζίρος ανήκει στον τομέα Food Service. Ταυτόχρονα, η αγορά εμφανίζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης ύψους 4,1%. 

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της αμερικανικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, και η Specialty Food Association (SFA), συμφώνησαν στην ανάπτυξη 3ετούς αποκλειστικής συνεργασίας για την Ελλάδα, μέσω του προγράμματος TradeUSA με κύριους πυλώνες:

1. Εκπαίδευση: Με σεμινάρια για την αγορά των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων webinars),  διάθεση στις ελληνικές επιχειρήσεις των ετήσιων αναφορών της SFA “The State of the Specialty Food industry” και “Today’s Specialty Food consumer” και έκδοση του νέου πιστοποιητικού “SFA Qualified” έπειτα από σχετικές εξετάσεις.

2. Εμπορική διασύνδεση μέσω της διοργάνωσης: Στοχευμένων αποστολών στις ΗΠΑ και field trips αμερικανών buyers σε ελληνικές παραγωγικές μονάδες,  κάτι που αφορά και πολλές νέες πρότυπες αγροτοδιατροφικές προσπάθειες και Startups.

Η συνεργασία των δυο οργανισμών αφορά σε όλα τα επίπεδα εκτός του εκθεσιακού, το οποίο παραμένει αποκλειστική δραστηριότητα του οργανισμού Enterprise Greece, ειδικότερα για το έτος 2018, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα θα είναι «partner country» στις δύο Fancy Food εκθέσεις της SFA, Winter και Summer, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του 2ου Thessaloniki Summit 2017.
Συνεπώς, κατά τη διάρκεια της επόμενης 3ετίας όλες οι δράσεις της SFA στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή της στην 83η Δ.Ε.Θ., θα εκφράζονται σε αποκλειστική συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το εξειδικευμένο Τμήμα TradeUSA.

Η Specialty Food Association αποτελεί την πλέον επιτυχημένη και αναγνωρίσιμη οργάνωση που αποτελείται από τους κορυφαίους συντελεστές της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, εισαγωγείς και επιχειρηματίες. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έτος ίδρυσης το 1952 στη Νέα Υόρκη, παρέχει στα 3.500 μέλη του στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, πόρους, γνώσεις και επαφές με σκοπό την προάσπιση και καλλιέργεια των επιχειρήσεών τους σε μια συνεχώς εξελισσόμενη αγορά

2nd ExportUSA Forum

To επίσημο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο πλευρών, συμπεριλαμβανομένων όλων των τεχνικών λεπτομερειών, θα ανακοινωθεί στο 2ο ExportUSA Forum του τμήματος TradeUSA που διοργανώνεται στην Αθήνα, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Στόχος του Forum είναι η ανάλυση της αγοράς τροφίμων και ποτών των ΗΠΑ, διαμέσου Αμερικανών ομιλητών της αγοράς, τόσο του λιανεμπορίου όσο και του foodservice. Η θεματολογία θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:
– «The U.S. Economy & Retail Trends»: σκιαγράφηση της αμερικανικής αγοράς μέσω πολιτικο-οικονομικής και κοινωνικής προσέγγισης και ο αντίκτυπός της στον τομέα των τροφίμων και ποτών.
– «Channels & Competition»: ανάλυση των δικτύων διανομής και του ανταγωνισμού και πώς θα πρέπει να διαμορφώνονται το operation και τα logistics μιας επιχείρησης.
– «Consumer Lifestyle”  “Eating Trends”: επεξήγηση των διατροφικών συνηθειών και συμπεριφορών των καταναλωτών και πώς επηρεάζουν τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και κατ’ επέκταση τις επιχειρήσεις.
– «How to prepare a brand to penetrate the U.S. Market”: παρουσίαση στρατηγικών εργαλείων για την οικοδόμηση ενός επιτυχημένου brand για την αγορά των ΗΠΑ.
– «U.S. FDA Regulatory Compliance & Business Practices»:, ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κανονισμών του U.S. FDA και οι σωστές πρακτικές / συνεργασίες που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τις εταιρείες.

The post Δίοδος στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ για τους Έλληνες παραγωγούς τροφίμων και ποτών appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Συνεργασία του CSE με το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για δράση των Ηνωμένων Εθνών https://startupper.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-cse-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b2%ce%b1-international-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf/ Wed, 18 Oct 2017 06:54:12 +0000 https://startupper.gr/?p=34467 Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) συμμετέχουν στη Δράση «Συνεργασία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» (Partnerships for SDGs) των Ηνωμένων Εθνών

The post Συνεργασία του CSE με το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για δράση των Ηνωμένων Εθνών appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) συμμετέχουν στη Δράση «Συνεργασία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» (Partnerships for SDGs) των Ηνωμένων Εθνών. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι παγκόσμιου χαρακτήρα και έχουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως το 2030.

Μέσω της πρωτοβουλίας Partnership for Sustainability Education (#SDGAction23013) που αναπτύσσουν οι δύο φορείς, σκοπός είναι να αναδειχθεί η σημασία των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και η συμβολή μιας αποτελεσματικής μακροπρόθεσμης στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας στο χτίσιμο ενός καλύτερου μέλλοντος, μέσω της εκπαίδευσης φοιτητών, επιχειρηματιών και φορέων.

Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο πρώτος φορέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα που ξεκινάει μια τέτοια συνεργασία μέσω της οποίας αναδεικνύονται τρεις από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: α) Ποιοτική Εκπαίδευση και προώθηση της Διά Βίου Μάθησης,  β) Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής και των Συνεπειών της και γ) Ανανέωση και Ενίσχυση της Παγκόσμιας Συνεργασίας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στα πλαίσια του Partnership for Sustainability Education, έχουν σχεδιαστεί συστηματικές δράσεις και προγράμματα, όπως η διοργάνωση του Annual Sustainability Summit που πραγματοποιείται από το MBA International και το Κέντρο Αειφορίας-CSE. Το Συνέδριο αυτό κάθε χρόνο έχει διαφορετική θεματολογία, απευθύνεται σε φοιτητές, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευσή τους σχετικά με την υιοθέτηση υπεύθυνων πρακτικών στην εταιρική στρατηγική.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο νέος φοιτητικός διαγωνισμός «Ideas for Sustainable Start ups» για τους φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ‘MBA International’ και ‘Executive MBA’ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι πιστοποιημένα από το AMBA (The Association of MBAs). Ο διαγωνισμός αφορά στην ανάδειξη και υποστήριξη καινοτόμων ιδεών για νέες επιχειρήσεις που θέλουν να φέρουν αλλαγή σε κοινωνικό ή/και περιβαλλοντικό επίπεδο.

The post Συνεργασία του CSE με το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για δράση των Ηνωμένων Εθνών appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Μιχάλης Ψαλλίδας: «To Crowdhackathon είναι ένα πάρτυ γνώσης, δημιουργίας και καινοτομίας» https://startupper.gr/%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%88%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b1%cf%82-crowdhackathon-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%84%cf%85-%ce%b3/ Wed, 18 Oct 2017 03:46:30 +0000 https://startupper.gr/?p=34460 Ο Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director της Crowdpolicy μιλάει στο Startupper για το NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon.

The post Μιχάλης Ψαλλίδας: «To Crowdhackathon είναι ένα πάρτυ γνώσης, δημιουργίας και καινοτομίας» appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου διοργανώνεται ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon από την Εθνική Τράπεζα και την Crowdpolicy με θέμα την τεχνολογία των οικονομικών συναλλαγών (FnTech) και με αφορμή την εξέλιξη αυτή μιλήσαμε με τον Μιχάλη Ψαλλίδα, Managing Director της Crowdpolicy.

STARTUPPER: Τι θα γίνει στο NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Πιστεύουμε χαμός! Θα είναι ένα πάρτυ γνώσης, δημιουργίας, τεχνολογίας και καινοτομίας όπου νέοι άνθρωποι με ιδέες και γνώσεις θα συνεργαστούν με στελέχη της Τράπεζας και της αγοράς που έχουν την εμπειρία και τη γνώση, και πιστεύουμε να προκύψουν φοβερά αποτελέσματα. Κάθε ομάδα έχει στόχο να παρουσιάσει την Κυριακή το απόγευμα την εφαρμογή της με τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ώστε να είναι κατανοητό τι μπορεί να κάνει.

Θέλουμε να προσκαλέσουμε όσους ενδιαφέρονται για να δημιουργήσουν στις οικονομικές συναλλαγές, έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο σε επενδύσεις και μερίδιο αγοράς, να έρθουν και να συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι μια διαδικασία ανοιχτής καινοτομίας όπου γίνεται ώσμωση τεχνολογίες, ενθουσιασμού και εμπειρίας και παράγονται εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για αυτό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από διαγωνιζόμενους, όσο και από μεγάλες και εδραιωμένες εταιρίες να συμμετέχουν.

Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν σε fintech εταιρίες το 2016 άγγιξαν τα 17,4 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 11%, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 άγγιξαν τα 12 δισ. δολάρια. Σίγουρα είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

STARTUPPER: Ποιο είναι το πρόγραμμα;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Μπορείτε να το βρείτε εδώ. Αυτή τη φορά ο μαραθώνιος θα είναι τριήμερος και ξεκινάει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 15:00. Περιμένουμε από το μεσημέρι και μετά τους διαγωνιζόμενους να έρθουν για εγγραφή. Στις 17:00 θα γίνει παρουσίαση των στόχων, της διαδικασίας και των υποστηρικτικών εργαλείων των ομάδων και στη συνέχεια οι ομάδες θα ξεκινήσουν τον κώδικα.

Για όσους δεν έχουν ομάδα, θα φροντίσουμε εμείς, καθώς θα συνδυάσουμε μεμονωμένους διαγωνιζόμενους να σχηματίσουν ομάδες με συμπληρωματικές δεξιότητες και γνώσεις.

Το Σάββατο θα είναι ημέρα κώδικα και την Κυριακή το απόγευμα στις 17:30 θα ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις σε κοινό και στην κριτική επιτροπή. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα συσκεφθεί η κριτική επιτροπή και θα βγάλει τους νικητές, τους οποίους θα ανακοινώσουμε στη συνέχεια. Μετά θα ακολουθήσει το πάρτυ. Εμείς με τη βοήθεια χορηγών και υποστηρικτών θα παρέχουμε καφέ, φαγητό και μπύρες (οι μπύρες στο τέλος στο πάρτυ).

STARTUPPER: Ποιοι μπορεί να συμμετέχουν;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Οποιοσδήποτε έχει κάποια ιδέα σχετική με οικονομικές συναλλαγές και θέλει να τη δοκιμάσει στην πράξη. Για αυτό μπορεί κάποιος να έχει τεχνικό, επιχειρησιακό ή καλλιτεχνικό background. Κανείς δεν είναι περιττός σε μια ομάδα ως developer, business ή designer. Μπορούν να έρθουν μεμονωμένοι διαγωνιζόμενοι, ή σχηματισμένοι σε ομάδες. Οι διαγωνιζόμενοι μπορεί να είναι μαθητές, φοιτητές, στελέχη εταιριών ή από διαφορετικούς χώρους.

Αυτή τη φορά έχουμε ιδιαίτερα αυξημένο πλήθος μεντόρων που θα βοηθήσουν τις ομάδες τεχνικά και επιχειρησιακά να ολοκληρώσουν την ιδέα τους σε εφαρμογή μέσα στον χρόνο που διατίθεται, δηλαδή τις περίπου 27 ώρες που θα διατεθούν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή. Οι μέντορες είναι στελέχη με εμπειρία και γνώσεις στο αντικείμενό τους και προέρχονται από την Εθνική Τράπεζα, την Crowdpolicy, τους χορηγούς και υποστηρικτές όπως είναι η Mastercard και η Mellon, τους technology partners όπως είναι η IBM και η Amazon. Επίσης συμμετέχουν στελέχη παρόχων δεδομένων, δημοσιογράφοι και δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής επισκεπτών που θα παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των ομάδων (pitches) την Κυριακή το απόγευμα.

Σήμερα, Τετάρτη κλείνουν οι εγγραφές και για να συμμετέχει κάποιος είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει εγγραφεί εδώ και να έχει μαζί του κάποιο αποδεικτικό ταυτοποίησης, όπως ταυτότητα, δίπλωμα κοκ για να μπει στο χώρο. Μέχρι τώρα έχουμε συμπληρώσει τις θέσεις διαγωνιζομένων (100) και έχουμε ανοίξει waiting list για επιπλέον 30 διαγωνιζόμενους.

Τέλος μπορούν να συμμετέχουν στελέχη εταιριών ως ομάδα που θέλουν να δουν τις εφαρμογές τους να λειτουργούν με συστήματα fintech, όπως πχ ERP, Online τιμολόγησης, μισθοδοσία, εισιτήρια κοκ.

STARTUPPER: Πόσοι θα συμμετέχουν συνολικά;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Εκτιμάμε οτι θα ξεπεράσουμε τους 250 συμμετέχοντες, με 100 διαγωνιζόμενους, 50 μέντορες, 15 στελέχη κριτική επιτροπή, 35 εθελοντές και 50 επισκέπτες. Θα είναι πραγματικά μια γιορτή καινοτομίας και μια εικόνα της Ελλάδας και των νέων που θέλουν και δημιουργούν και των επιχειρήσεων που ακούνε τη νέα γενιά και επενδύουν σε αυτή

STARTUPPER: Τα βραβεία τι θα είναι;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Υπάρχουν τρια χρηματικά βραβεία 5.000 ευρώ, 3.000 ευρώ και 2.000 ευρώ για την 1η, 2η και 3η ομάδα αντίστοιχα. Επίσης υπάρχουν δύο υποτροφίες μεταπτυχιακών αξίας 5.000 ευρώ από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, σε όλους τους διαγωνιζόμενους θα δοθεί πρόσβαση στις υπηρεσίες IBM Bluemix και Amazon Web Services αξίας 500 δολαρίων περίπου ανά λογαριασμό.

Σημαντικότερο όλων όμως είναι το networking, η γνώση και οι γνωριμίες των ομάδων με τα στελέχη των εταιριών και οι συνεργασίες οι οποίες μπορεί να προκύψουν ατομικά είτε σε επίπεδο ομάδων στην πορεία.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από τον περυσινό μαραθώνιο η Εθνική Τράπεζα συνεργάστηκε στην πορεία με τρεις από τις ομάδες του 1ου μαραθωνίου (δείτε τον απολογισμό εδώ).

STARTUPPER: Τι εφαρμογές περιμένετε να δείτε;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Σίγουρα όχι αντιγραφή του facebook, twitter ή linkedin. Θέλουμε χρήσιμες καθημερινές εφαρμογές οι οποίες μπορεί να βρουν απήχηση στην αγορά. Εάν βέβαια παρουσιαστεί η επόμενη μεγάλη ιδέα, καλοδεχούμενη.

Ενδεικτικά θα θέλαμε να δούμε robo-advisors: διερεύνηση διάθεσης ανάληψης ρίσκου και πρόταση επενδυτικών λύσεων, micro-investing: τοποθέτηση χρημάτων από στρογγυλοποίηση συναλλαγών σε επένδυση, instant payments P2P/P2B: πληρωμές σε πραγματικό χρόνο μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων και άλλα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

STARTUPPER: Τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να βραβευθεί;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Να υλοποιήσει στο χρόνο που δίνεται μια χρήσιμη, έξυπνη και όσο γίνεται ολοκληρωμένη εφαρμογή. Προφανώς δεν επαρκεί ο χρόνος για να αναπτυχθεί πλήρως η εφαρμογή, αλλά ο στόχος είναι ένα καλό MVP (=minimum viable product), το οποίο να το δει κάποιος και να πει – Μπράβο, αυτό μπορεί να βγει στην αγορά και να πετύχει !

Δεν κάνουμε διαγωνισμό ιδεών, ούτε διαγωνισμό παρουσιάσεων. Υπάρχουν 4 κριτήρια αξιολόγησης, Integration (50%), Impact (20%), Innovation (20%), Business model (10%). Τα κριτήρια και τον τρόπο αξιολόγησης μπορείτε να βρείτε εδώ. Στην παρουσίαση η ομάδα θα πρέπει να δείξει την εφαρμογή να λειτουργεί.

STARTUPPER: Οι εφαρμογές μετά τι γίνονται;

Μιχάλης Ψαλλίδας: To Crowdhackathon είναι μια ανοικτή διαδικασία. Είναι βασικός όρος όλων των Crowdhackathon ότι τo σύνολο των εφαρμογών και επιμέρους στοιχείων όπως κώδικα, υλικού, μακετών, σχεδίων που θα παραχθεί στο πλαίσιο του crowdhackathon θα είναι διαθέσιμο σε δημόσια προσβάσιμη διαδικτυακή σελίδα ή/και αποθετήριο κώδικα (github ή αντίστοιχο) με την άδεια (CC BY-SA 4.0).

Όλες οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του crowdhackathon μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν από τους χορηγούς, υποστηρικτές και γενικότερα κάθε ενδιαφερόμενο – μέλος της ελληνικής κοινότητας ανάπτυξης λογισμικού στο πλαίσιο της παραπάνω άδειας. Μπορείτε να δείτε αντίστοιχη παρουσίαση εφαρμογών εδώ.

Η ανοιχτή δημοσίευση του υλικού των εφαρμογών ενισχύει τις συνεργασίες ενδιαφερόμενων με τους δημιουργούς και αυξάνει τις δυνατότητες και πιθανότητες περαιτέρω συνεργασιών και δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης, αφού το πλαίσιο είναι από την αρχή γνωστό σε όλους.

STARTUPPER: Μετά τον μαραθώνιο υπάρχει συνέχεια ;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Φυσικά. Συνεχίζουμε με τον 2ο κύκλο του be finnovative και θα προσκαλέσουμε ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την αίτησή τους, παρουσιάζοντας το MVP τους. Από το NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon θα επιλέξουμε ομάδες τις οποίες θα προκρίνουμε στο be finnovative selection day.

STARTUPPER: Ποιες τεχνολογικές υποδομές θα παρουσιάσετε κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου ;

Μιχάλης Ψαλλίδας: Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους τα APIs της Εθνικής Τράπεζας, της Mastercard καθώς και της IBM προκειμένου να χτίσουν τις εφαρμογές τους.

Πριν 1,5 χρόνο, στον 1ο μαραθώνιο, είχαμε παρουσιάσει το API της Εθνικής Τράπεζας και ερχόμαστε σήμερα με περισσότερα APIs και υποστήριξη με το νέο αναβαθμισμένο NBG Developers Portal.

Για την Mastecard θα δώσουμε στους διαγωνιζόμενους πρόσβαση στο simplify API και στο Developers Portal.  Τέλος, για την IBM θα δόσουμε πρόσβαση στα IBM Bluemix Banking APIs (BIAN), IBM Watson και Analytics APIs.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δουν τις αναλυτικές προδιαγραφές εδώ.

The post Μιχάλης Ψαλλίδας: «To Crowdhackathon είναι ένα πάρτυ γνώσης, δημιουργίας και καινοτομίας» appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Σεμπάστιαν Κουρτς: Το προφίλ του πρώτου millennial πρωθυπουργού της Ευρώπης https://startupper.gr/%cf%83%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%84%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%bb-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf/ Tue, 17 Oct 2017 14:39:48 +0000 https://startupper.gr/?p=34451 Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος και κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή, αλλά αύξησε και κατά 7,6 ολόκληρες μονάδες το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013.

The post Σεμπάστιαν Κουρτς: Το προφίλ του πρώτου millennial πρωθυπουργού της Ευρώπης appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος και κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή, αλλά αύξησε και κατά 7,6 ολόκληρες μονάδες το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είναι έτοιμος να αναλάβει την καγκελαρία. «Αποδέχομαι αυτήν την ευθύνη με πολλή ταπεινότητα» είπε μιλώντας στους υποστηρικτές του.

Στις πρώτες δηλώσεις του είπε μάλιστα ότι θέλει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα, γεγονός που μεταφράζεται από πολλούς αναλυτές ως οιωνός συγκυβέρνησης με τους ακροδεξιούς του Heinz-Christian Strache.

Ο 31 ετών πολιτικός θα οριστεί Καγκελάριος της Αυστρίας εφόσον συμφωνήσει στις διαπραγματεύσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους και θα κλέψει από τον Εμανουέλ Μακρόν τον τίτλο του νεότερου ηγέτη της Ευρώπης.

Γεννήθηκε το 1986 στη Βιέννη και μεγάλωσε στο προάστιο Μέιντλινγκ, όπου και διαμένει ακόμη. Είναι ένας Αυστριακός πολιτικός ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από την νεολαία του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP).

Το 2009 εξελέγη ως επικεφαλής του τομέα νεολαίας του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος. Μεταξύ των ετών 2010 και 2011 ήταν μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Βιέννης. Τον Απρίλιο του 2011, ο Κούρτς διορίστηκε στο νεοσυσταθέν πόστο του κρατικού γραμματέα για την κοινωνική ενσωμάτωση του Αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών. Στις γενικές εκλογές του 2013 εξελέγη μέλος του κοινοβουλίου. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έγινε Υπουργός Εξωτερικών, με τα καθήκοντά του να περιλαμβάνουν, ύστερα από δικό του αίτημα, και την κοινωνική ενσωμάτωση. Τη στιγμή της ορκωμοσίας του, ο Κουρτς ήταν ο νεώτερος ηλικιακά υπουργός από τη στιγμή της ίδρυσης της Δημοκρατίας της Αυστρίας, καθώς και ο νεώτερος υπουργός εξωτερικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις στα 27 του χρόνια. Το 2017 ανέλαβε την προεδρία του ΟΑΣΕ.

Το «σύμβολο της ανανέωσης»

Ο Κουρτς ανέλαβε την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος ÖVP, το οποίο κατέρρεε στις δημοσκοπήσεις, και έβαλε τέλος σε δέκα χρόνια μεγάλου συνασπισμού με την Αριστερά. Είναι υπουργός εδώ και έξι χρόνια και κατόρθωσε να επικρατήσει ως το σύμβολο της ανανέωσης. Μάλιστα τον αποκαλούν «Wunderwuzzi» (παιδί-θαύμα).

Όταν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για καγκελάριος η πρόθεση ψήφου για το ÖVP απογειώθηκε. Όλες οι μετρήσεις έδειχναν τον Σεμπάστιαν Κουρτς να έρχεται πρώτος σε πρόθεση ψήφου έναντι των αντιπάλων του, που είναι ο σοσιαλ-δημοκράτης καγκελάριος Christian Kern και ο ηγέτης της ακροδεξιάς Heinz-Christian Strache (FPÖ), οι οποίοι έχουν τα ίδια ποσοστά.

Συντηρητικός και αυστηρός κατά της Ελλάδας και των προσφύγων

Ο Κουρτς είχε εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις κατά της Ελλάδας για τις προσφυγικές ροές την διετία 2015-2016. Μάλιστα ήταν από τους πρωτοστάτες που πίεσαν για το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων και του «Βαλκανικού δρόμου» προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

«Είχαμε δίκιο να κλείσουμε τον δρόμο των Βαλκανίων και θα δώσω μάχη ώστε ο άξονας της Μεσογείου να κλείσει επίσης», υπόσχονταν ο Κουρτς στις προεκλογικές του ομιλίες.

«Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση», είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2016 μετά τις εργασίες της άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στο Άμστερνταμ.

Ενώ είχε δηλώσει επίσης πως «δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου».

Πηγή: emea.gr

The post Σεμπάστιαν Κουρτς: Το προφίλ του πρώτου millennial πρωθυπουργού της Ευρώπης appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Σε υψηλά επίπεδα δεκαετίας αναμένεται να κινηθούν οι δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως το 2017… αλλά όχι για την Ελλάδα https://startupper.gr/%cf%83%ce%b5-%cf%85%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%ac-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b1%ce%b5%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1/ Tue, 17 Oct 2017 14:33:35 +0000 https://startupper.gr/?p=34449 Μετά από ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο, ο αριθμός των δημοσίων εγγραφών μέχρι το Σεπτέμβριο ήδη ξεπερνά το σύνολο των δημοσίων εγγραφών κατά το 2016. Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκαν 1.156 δημόσιες εγγραφές που συγκέντρωσαν 126,9 δισ. δολάρια.

The post Σε υψηλά επίπεδα δεκαετίας αναμένεται να κινηθούν οι δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως το 2017… αλλά όχι για την Ελλάδα appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Μετά από ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο, ο αριθμός των δημοσίων εγγραφών μέχρι το Σεπτέμβριο ήδη ξεπερνά το σύνολο των δημοσίων εγγραφών κατά το 2016. Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκαν 1.156 δημόσιες εγγραφές που συγκέντρωσαν 126,9 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μία αύξηση κατά 59% στον αριθμό και κατά 55% στα αντληθέντα κεφάλαια των δημοσίων εγγραφών, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της ΕΥ, Global IPO Trends: Q3 2017.

Δεδομένης της όλο και ισχυρότερης δυναμικής των δημοσίων εγγραφών, με τη σχετικά χαμηλή μεταβλητότητα και τις υψηλές αποτιμήσεις, αναμένεται μια ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα κατά το τελευταίο τρίμηνο, το οποίο, παραδοσιακά, αποτελεί το ισχυρότερο της χρονιάς. Τα τελικά στοιχεία για το 2017, θα μπορούσαν να διαμορφωθούν στα επίπεδα 1.600-1.700 δημοσίων εγγραφών, με αντληθέντα κεφάλαια μεταξύ των 190-200 δις δολαρίων, καταγράφοντας το 2017 σαν την καλύτερη χρονιά για τις δημόσιες εγγραφές από το 2007.

Έντονη η δραστηριότητα δημοσίων εγγραφών στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, ΕΜΕΙΑ και Αμερικανικής Ηπείρου – καμία δημόσια εγγραφή στο ελληνικό χρηματιστήριο

Κατά το πρώτο εννεάμηνο, ο αριθμός των δημοσίων εγγραφών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έφθασε τις 690, καταγράφοντας αύξηση 72% σε σχέση με το 2016, ενώ τα συγκεντρωθέντα κεφάλαια άγγιξαν τα 53,9 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 28%. Πέντε από τα δέκα πιο δραστήρια χρηματιστήρια παγκοσμίως, με βάση τον αριθμό των εγγραφών, και τέσσερα, με βάση τα αντληθέντα κεφάλαια, βρίσκονται στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Η ΕΜΕΙΑ εδραίωσε τη θέση της ως τη δεύτερη πιο δραστήρια περιοχή διεθνώς το 2017, χάρη στις 74 δημόσιες εγγραφές, που συγκέντρωσαν 10,3 δις δολάρια κατά το γ’ τρίμηνο. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση κατά 16%, ως προς τον αριθμό των εγγραφών, και κατά 63%, ως προς τα αντληθέντα κεφάλαια, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο το 2016. Στην περιοχή ολοκληρώθηκαν τέσσερις εγγραφές αξίας μεγαλύτερης του ενός δις δολαρίων κατά το γ’ τρίμηνο του 2017, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ινδία, την Πολωνία, τη Νότια Αφρική και την Ελβετία. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή παγκοσμίως κατά το γ’ τρίμηνο, αυτή της Landis+Gyr Holding AG στο Ελβετικό Χρηματιστήριο (SIX), η οποία συγκέντρωσε 2,4 δις δολάρια τον Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο, το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν από τα ελάχιστα στην Ευρώπη, όπου δεν πραγματοποιήθηκε καμία δημόσια εγγραφή, όχι μόνο κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2017, αλλά και καθ’ όλο το 2016.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος και Επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της ΕΥ Ελλάδος, παρατηρεί: «Την ώρα που οι δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως αναμένονται να κινηθούν φέτος στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, η χώρα μας απουσιάζει για ένα ακόμη τρίμηνο από την αγορά των δημοσίων εγγραφών. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Είναι, δε, και εξαιρετικά απογοητευτική, αν αναλογισθεί κανείς ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών, από την πλευρά του, δουλεύει εντατικά για να προσαρμοσθεί στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας σήμερα, στηρίζοντας ιδιαίτερα τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που στερούνται τραπεζικής χρηματοδότησης, στην προσπάθειά τους να αντλήσουν κεφάλαια, αναπτύσσοντας εναλλακτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα ΕΝΑ ΣΤΕΠ. Προσδοκούμε ότι η σταδιακή βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος, θα δημιουργήσει στο προσεχές μέλλον εύφορο έδαφος, ώστε να υπάρχει δραστηριότητα δημοσίων εγγραφών».

Κατά το πρώτο εννεάμηνο, στην Αμερικανική Ήπειρο σημειώθηκε αύξηση κατά 57%, όσον αφορά στον αριθμό των εγγραφών, και κατά 151%, όσον αφορά στα αντληθέντα κεφάλαια, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Στις ΗΠΑ, εξακολουθεί να καταγράφεται αύξηση της δυναμικής των δημοσίων εγγραφών, με αύξηση των κεφαλαίων κατά 89% και του αριθμού των εγγραφών κατά 35%, σε σύγκριση με τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2016.

The post Σε υψηλά επίπεδα δεκαετίας αναμένεται να κινηθούν οι δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως το 2017… αλλά όχι για την Ελλάδα appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
DHL και nVidia δοκιμάζουν αυτόνομα φορτηγά παραδόσεων https://startupper.gr/dhl-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-nvidia-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%cf%86%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%ac-%cf%80%ce%b1/ Tue, 17 Oct 2017 13:41:19 +0000 https://startupper.gr/?p=34446 Η DHL της Deutsche Post σε συνεργασία με την nVidia θα αρχίσουν τις δοκιμές αυτοματοποιημένων φορτηγών παραδόσεων στις αρχές του 2018 στην Ευρώπη σύμφωνα με άρθρο του Fortune.

The post DHL και nVidia δοκιμάζουν αυτόνομα φορτηγά παραδόσεων appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η DHL της Deutsche Post σε συνεργασία με την nVidia θα αρχίσουν τις δοκιμές αυτοματοποιημένων φορτηγών παραδόσεων στις αρχές του 2018 στην Ευρώπη σύμφωνα με άρθρο του Fortune.

H DHL πραγματοποιεί μια μεγάλη επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα με στόχο την συνεισφορά της στην μείωση των εκπεμπόμενων καυσαερίων αλλά και του κόστους χρήσης στις χώρες που δραστηριοποιείται και αρχικά στη Γερμανία.

Σε συνεργασία με την Ford ανέπτυξε τη δική της σειρά ηλεκτρικών φορτηγών, μικρο-μεσαίου μεγέθους, μεταφοράς πακέτων με την ονομασία StreetScooter Work XL (κεντρική φωτογραφία).
To νέο Βαν βασίζεται στο σασί του Ford Transit και θα παραχθούν 150 οχήματα μέχρι το τέλος του 2017 και 2.500 μέχρι το τέλος του 2018 συνολικά.

Μερικά από τα αρχικά οχήματα θα εξοπλιστούν με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της nVidia Drive PX αλλά και με τις απαραίτητες κάμερες, ραντάρ και Lidar από την επίσης γερμανική ZF, έναν μεγάλο προμηθευτή τεχνολογιών και συστημάτων για οχήματα και για τις μεταφορές γενικά.
Η ZF συνεργάζεται ήδη με την nVidia σε πολλές από τις λύσεις που προσφέρει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αρχικά η τεχνολογία θα βοηθά τον οδηγό να γίνει πιο παραγωγικός, μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης, μια και θα μπορεί να παραδίδει τα πακέτα σε ένα δρόμο ή συγκρότημα κατοικιών και το φορτηγό να τον ακολουθεί ή να έρχεται μόνο του σε ένα προκαθορισμένο σημείο. 
Βέβαια ο στόχος, για να γίνει το πραγματικό Disrupt, είναι τα φορτηγά να πραγματοποιούν τις παραδόσεις μόνα τους 24/7 μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους παράδοσης.

The post DHL και nVidia δοκιμάζουν αυτόνομα φορτηγά παραδόσεων appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
H Σλοβενία θέλει να γίνει «κράτος Blockchain»! https://startupper.gr/h-%cf%83%ce%bb%ce%bf%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-blockchain/ Tue, 17 Oct 2017 13:09:40 +0000 https://startupper.gr/?p=34443 Μερικές μέρες πριν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Slovenia 2020 ο Πρωθυπουργός της χώρας, Miro Cerar, ανακοίνωσε ότι η Σλοβενία θα γίνει ο κορυφαίος προορισμός των τεχνολογιών Blockchain στην ΕΕ. 

The post H Σλοβενία θέλει να γίνει «κράτος Blockchain»! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Μερικές μέρες πριν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Slovenia 2020 ο Πρωθυπουργός της χώρας, Miro Cerar, ανακοίνωσε ότι η Σλοβενία θα γίνει ο κορυφαίος προορισμός των τεχνολογιών Blockchain στην ΕΕ. 

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές και τα υπουργεία εξετάζουν ήδη την τεχνολογία και όλες τις πιθανές χρήσεις της. Επίσης η Σλοβενία πρωτοστατεί σε επίπεδο Ε.Ε. στην εισαγωγή του Blockchain αλλά και στο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα το διέπει.

Το Blockchain είναι η τεχνολογική υποδομή πίσω από τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και στην ουσία είναι μια αποκεντρωμένη βάση δεδομένων όπου και καταχωρούνται οι συναλλαγές δυο μερών με απόλυτη σχεδόν ασφάλεια και πλήρη ταυτοποίηση ένα γεγονός που αφαιρεί την ανάγκη οποιασδήποτε γραφειοκρατίας πιστοποίησης και ελέγχου των συναλλαγών, όπου και αν υλοποιηθεί.

Στις αρχές Οκτωβρίου άρχισε την λειτουργία του ένα σχετικό Think Tank με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και μέρος της Ψηφιακής Συμμαχίας της Σλοβενίας, Το οποίο θα δρα σαν μεσάζοντας και συντονιστής όλων των μερών: εταιρείες, developers και κυβέρνησης και θα έχει σαν στόχο την καθιέρωση της νομοθεσίας-βάσης για το Blockchain.

Βέβαια η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει εκδώσει και αυτή με τη σειρά της προειδοποίηση υψηλού ρίσκου προς όλους όσοι ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, και ειδικά με τις χρηματοδοτήσεις μέσω ICOs, λόγω της απουσίας ρυθμιστικού πλαισίου.

The post H Σλοβενία θέλει να γίνει «κράτος Blockchain»! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Newsletter_2017-10-17 https://startupper.gr/newsletter_2017-10-17/ Tue, 17 Oct 2017 12:07:31 +0000 https://startupper.gr/newsletter_2017-10-17/         H Σλοβενία θέλει να γίνει «κράτος Blockchain»!   Μερικές μέρες πριν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Slovenia 2020 ο Πρωθυπουργός της χώρας, Miro Cerar, ανακοίνωσε ότι η Σλοβενία θα γίνει ο κορυφαίος προορισμός των τεχνολογιών Blockchain στην ΕΕ.    » Διαβάστε περισσότερα       DHL και nVidia δοκιμάζουν αυτόνομα φορτηγά [...]

The post Newsletter_2017-10-17 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
  StartUpper Fb StartUpper Twitter
  StartUpper Logo 
 
H Σλοβενία θέλει να γίνει «κράτος Blockchain»!  

Μερικές μέρες πριν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Slovenia 2020 ο Πρωθυπουργός της χώρας, Miro Cerar, ανακοίνωσε ότι η Σλοβενία θα γίνει ο κορυφαίος προορισμός των τεχνολογιών Blockchain στην ΕΕ. 

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
DHL και nVidia δοκιμάζουν αυτόνομα φορτηγά παραδόσεων  

Η DHL της Deutsche Post σε συνεργασία με την nVidia θα αρχίσουν τις δοκιμές αυτοματοποιημένων φορτηγών παραδόσεων στις αρχές του 2018 στην Ευρώπη σύμφωνα με άρθρο του Fortune.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
 
Το Reportbrain μεταβάλλει ριζικά το τοπίο του Media Monitoring με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης  

Big Data, Data Analytics και πραγματικός χρόνος. Μια νέα εισβολή στο εταιρικό DNA κάθε επιχείρησης, που πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις υψηλής τεχνολογίας για να εδραιωθεί σε έναν ψηφιακό πλέον κόσμο.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
Σε υψηλά επίπεδα δεκαετίας αναμένεται να κινηθούν οι δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως το 2017… αλλά όχι για την Ελλάδα  

Μετά από ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο, ο αριθμός των δημοσίων εγγραφών μέχρι το Σεπτέμβριο ήδη ξεπερνά το σύνολο των δημοσίων εγγραφών κατά το 2016. Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκαν 1.156 δημόσιες εγγραφές που συγκέντρωσαν 126,9 δισ. δολάρια.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
 
Σεμπάστιαν Κουρτς: Το προφίλ του πρώτου millennial πρωθυπουργού της Ευρώπης  

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος και κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή, αλλά αύξησε και κατά 7,6 ολόκληρες μονάδες το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 
 
Αυτά είναι τα 6 VC’s στα οποία συμμετέχει το Equifund!  

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα PE και VC funds τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Equifund του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες του Startupper.

 

» Διαβάστε περισσότερα

 
 

The post Newsletter_2017-10-17 appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Το Reportbrain μεταβάλλει ριζικά το τοπίο του Media Monitoring με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης https://startupper.gr/%cf%84%ce%bf-reportbrain-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%af%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-media-monitori/ https://startupper.gr/%cf%84%ce%bf-reportbrain-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%af%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-media-monitori/#respond Tue, 17 Oct 2017 09:18:12 +0000 https://startupper.gr/?p=34437 Big Data, Data Analytics και πραγματικός χρόνος. Μια νέα εισβολή στο εταιρικό DNA κάθε επιχείρησης, που πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις υψηλής τεχνολογίας για να εδραιωθεί σε έναν ψηφιακό πλέον κόσμο.

The post Το Reportbrain μεταβάλλει ριζικά το τοπίο του Media Monitoring με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Big Data, Data Analytics και πραγματικός χρόνος. Μια νέα εισβολή στο εταιρικό DNA κάθε επιχείρησης, που πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις υψηλής τεχνολογίας για να εδραιωθεί σε έναν ψηφιακό πλέον κόσμο.

Η παγκόσμια κοινότητα παράγει σήμερα τεράστιους όγκους πληροφοριών, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για τριπλασιασμό τους έως το 2018. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των δεδομένων, αντιστοιχεί στο περιεχόμενο που παράγεται από παραδοσιακά και νέα Μέσα και φυσικά στον διάλογο που αναπτύσσεται πλέον στα κοινωνικά δίκτυα.

Πώς μπορεί μια επιχείρηση να συγκεντρώσει όλα αυτά τα δεδομένα; Πώς μπορεί να τα φιλτράρει; Πώς μπορεί να τα αξιοποιήσει; Ευτυχώς, υπάρχουν οργανισμοί που βοηθούν τις επιχειρήσεις να βγάλουν κάποιο νόημα και να αντιμετωπίσουν αυτό το χάος.

Ένας τέτοιος οργανισμός είναι το Reportbrain, μια καινοτόμος ελληνική εταιρεία, βραβευμένη από παγκόσμιους φορείς για την έρευνα και ανάπτυξη αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, Machine Learning και Deep Learning φέρνοντας την επανάσταση στη διαδικασία σχεδιασμού, στην εργασία στα παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία χρησιμοποιεί αλγορίθμους Natural Language Processing, επεξεργάζεται και αναλύει καθημερινά περίπου 4 εκατομμύρια άρθρα, σε 24 γλώσσες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναγνωρίζοντας πρόσωπα και εταιρείες και καταδεικνύοντας σχέσεις μεταξύ αυτών που θα ήταν πρακτικά αδύνατο μέσα σε όλο αυτό τον όγκο πληροφορίας να ανιχνευτούν. Επιπλέον επεξεργάζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο (real-time) χρησιμοποιώντας την δική της υποδομή στην Ευρώπη και την Αμερική.

Σε δεύτερη ανάγνωση αποτελεί ένα ώριμο data analytics εργαλείο που παρέχει ουσιαστική πληροφορία, η οποία αφενός καθορίζει την χρησιμότητα των δεδομένων και αφετέρου βοηθά την επιχείρηση να βελτιώσει ραγδαία την ανταγωνιστικότητα της. Χρησιμοποιώντας μια ολοκληρωμένη Big Data στρατηγική, η κάθε επιχείρηση μπορεί να αφουγκραστεί τις προτιμήσεις των πελατών της και παράλληλα να βρει νέους τρόπους προσέλκυσης πελατών, καθώς τα data analytics μπορεί να της φανερώσουν τους λόγους για τους οποίους έχει ή δεν έχει απήχηση σε συγκεκριμένα αγοραστικά κοινά.

Ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας Reportbrain, Αλέξαδρος Κωστόπουλος σχολιάζει: «Το Reportbrain αποτελεί την μετεξέλιξη του όρου ‘media monitoring’ σε ‘media intelligence’, υποδηλώνοντας σαφώς τη μετακίνηση από το παραδοσιακό press clipping, στην παροχή αξίας μέσα από την πληροφορία. Διακρίνει την πληροφορία με αξία, από αυτήν που απλά υπάρχει ως αναφορά. Χαρτογραφεί και δημιουργεί συσχετισμούς μεταξύ προσώπων, φορέων και οργανισμών, αντιλαμβανόμενο ότι οι εταιρείες που είναι περισσότερο επιτυχημένες είναι όσες μπορούν να λειτουργήσουν σε πολλαπλές διαστάσεις και να εισάγουν ταχύτητα, ευκινησία και analytics στο εταιρικό τους DNA«.

The post Το Reportbrain μεταβάλλει ριζικά το τοπίο του Media Monitoring με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
https://startupper.gr/%cf%84%ce%bf-reportbrain-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%af%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-media-monitori/feed/ 0