StartUpper Startup News https://startupper.gr StartUpper Fri, 21 Sep 2018 15:39:50 +0000 el hourly 1 Πώς θα επιβιώσουν οι Startups στα πρώτα τους βήματα χωρίς πωλήσεις https://startupper.gr/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-startups-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b2/ Fri, 21 Sep 2018 15:35:44 +0000 https://startupper.gr/?p=43015 Ίσως οι περισσότερες συζητήσεις όπου συμμετέχω γύρω από τις Startups είναι με founders που έχουν δημιουργήσει (αν δεν είναι ακόμα στη διαδικασία δημιουργίας) ένα πρωτότυπο ή ένα ελάχιστο προϊόν, αλλά την ίδια στιγμή έχουν μηδενικούς πελάτες και πωλήσεις.

The post Πώς θα επιβιώσουν οι Startups στα πρώτα τους βήματα χωρίς πωλήσεις appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Ίσως οι περισσότερες συζητήσεις όπου συμμετέχω γύρω από τις Startups είναι με founders που έχουν δημιουργήσει (αν δεν είναι ακόμα στη διαδικασία δημιουργίας) ένα πρωτότυπο ή ένα ελάχιστο προϊόν, αλλά την ίδια στιγμή έχουν μηδενικούς πελάτες και πωλήσεις.

Συζητούν συνήθως με VCs (seed / preseed), αλλά οι ελπίδες τους εξανεμίζονται όταν τους ζητηθεί να αποδείξουν πρώτα ότι έχουν έστω και μια μικρή ζήτηση στην αγορά (δηλαδή το σημείο εκκίνησης για πωλήσεις, πελάτες / χρήστες)… και να τα ξανασυζητήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Σε αυτό το σημείο, μπορώ να πω ότι κατανοώ πλήρως και τις δύο πλευρές. Οι επιχειρηματικές δυσκολίες στα πρώτα βήματα είναι αυτονόητες. Από την άλλη πλευρά, τα VCs γνωρίζουν (ακόμα και αν ορίζουν τα κεφάλαιά τους ως Seed ή Pre Seed) ότι οι πιθανότητες επιτυχίας μιας επιχείρησης με μηδενικές πωλήσεις είναι x% όπου το x είναι ένα πολύ χαμηλό μονοψήφιο νούμερο! Επίσης γνωρίζουν ότι πρέπει να χειριστούν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, επενδύσεις για να έχουν κάποια ελπίδα να κερδίσουν χρήματα… κάτι που είναι αδύνατο για μια ομάδα 3-4 εταίρων.

Οι founders συνήθως κατηγορούν τα VCs, το τοπικό οικοσύστημα, την κυβέρνηση (στην περίπτωσή μας στην Ελλάδα), την Ευρώπη, την τύχη τους κ.λπ. αλλά αυτός δεν είναι ένας πολύ παραγωγικός τρόπος αντίδρασης.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ενθαρρύνω θερμά όλους τους founders (ή όσους πρόκειται να γίνουν) να προσπαθήσουν να συναντηθούν και να κάνουν pitch σε VCs όσο πιο συχνά μπορούν, γιατί θα λάβουν ανεκτίμητη ανατροφοδότηση και συμβουλές. Αν είναι αρκετά «έξυπνοι», θα μπουν στο «ραντάρ του επενδυτή» και θα αρχίσουν να αναπτύσσουν μια σταθερή σχέση, ενημερώνοντάς τους για την πρόοδό τους. Ενδεχομένως να φανούν τυχεροί ή να είναι αρκετά καλοί και να πάρουν την επιταγή ακόμα και χωρίς πωλήσεις (σπάνιο αλλά όχι εντελώς αδύνατο).

Ωστόσο, αν δεν μπορέσουν να συγκεντρώσουν χρήματα χωρίς πωλήσεις και πελάτες, προτείνω τα εξής:

 1. Κινηθείτε με δικά σας κεφάλαια μέχρι να σημειώσετε κάποιες πωλήσεις. 5-10 πελάτες και 2-3 χιλ. MRR (μηνιαία επαναλαμβανόμενα έσοδα) θα κάνουν μια μεγάλη διαφορά, θα αυξήσουν την αποτίμηση της εταιρείας και θα σας επιτρέψουν να σηκώσετε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό. «Αυτό το ξέρω και εγώ!», θα έλεγε κάποιος, αλλά πάντα υπάρχουν έξυπνοι και φθηνότεροι τρόποι να κάνεις πράγματα. Σκεφτείτε πιο δημιουργικά από την πλευρά του μάρκετινγκ ή κάνετε ορισμένες εταιρικές συνεργασίες για να μειώσετε τα κόστη μάρκετινγκ. Προσπαθήστε να εμπνεύσετε την ομάδα σας και να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο συνοχής.
 2. Βρείτε έναν angel investor (ιδιώτη ή εταιρικό), ο οποίος σχετίζεται με την αγορά σας. Οι γνώσεις του θα αντισταθμίσουν την έλλειψη πωλήσεων, καθιστώντας την επιχείρηση επενδυτικά ελκυστική για αυτόν. Ο angel investor θα βοηθήσει επίσης με τα της επιχείρησης και θα είναι ένα καλό σημάδι για τα VCs.
 3. Συμμετέχετε σε μεγάλους Accelerators, οι οποίοι δίνουν δεκάδες μικρές χρηματοδοτήσεις κάθε χρόνο (δηλαδή 50-100 χιλ.). Έχουν αναπτύξει μηχανισμούς οι οποίοι μπορούν να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις με βάση ελάχιστα δεδομένα (βασικά προερχόμενα από την ιδρυτική ομάδα) και είναι έτσι δομημένοι για να απορροφούν υψηλά ποσοστά αποτυχίας (“spray and pray model”).

Η επιχειρηματικότητα είναι δύσκολη. Και τα πρώτα βήματα μιας Startup επιχείρησης είναι τόσο σκληρά όσο και οι νόμοι περί φυσικών επιλογών … Αλλά στο τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά είναι  δική σας επιλογή!

Το άρθρο έχει εμφανιστεί πρώτη φορά στο Medium.

The post Πώς θα επιβιώσουν οι Startups στα πρώτα τους βήματα χωρίς πωλήσεις appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Οι χρήστες Amazon Prime εμπιστεύονται την Amazon για τραπεζικό λογαριασμό! https://startupper.gr/amazon-prime-bank-account-users/ Fri, 21 Sep 2018 12:50:31 +0000 https://startupper.gr/?p=42967 Από τον περασμένο Μάρτιο η Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες με μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street για να προσφέρει τον λογαριασμό πληρωμών για τους πελάτες της και παράλληλα μια νέα έρευνα διαπιστώνει, ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών θα δοκίμαζε τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω της Amazon.

The post Οι χρήστες Amazon Prime εμπιστεύονται την Amazon για τραπεζικό λογαριασμό! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Από τον περασμένο Μάρτιο η Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες με μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street για να προσφέρει τον λογαριασμό πληρωμών για τους πελάτες της και παράλληλα μια νέα έρευνα διαπιστώνει, ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών θα δοκίμαζε τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω της Amazon.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της συμβουλευτικής Bain & Co, φαίνεται πως περίπου τα δύο τρίτα των μελών της συνδρομητικής υπηρεσίας της Amazon, Amazon Prime, θα δοκίμαζαν έναν δωρεάν τραπεζικό λογαριασμό στον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου.

«Οι μεγάλες τράπεζες έχουν αρχίσει να αισθάνονται ότι απειλούνται από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της σχετικής έκθεσης της Bain. «Τα στελέχη των μεγάλων τραπεζών ενδιαφέρονται να εναρμονίσουν τις υπηρεσίες τους με τα δεδομένα της Amazon, μιας και είναι οι επιχειρήσεις τεχνολογίας που ορίζουν τα στάνταρ όσον αφορά στην εξυπηρέτηση πελατών και στην καταναλωτική εμπειρία».

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 6.000 καταναλωτών στις ΗΠΑ και περιελάμβανε μόλις ένα ερώτημα:

«Εάν η Amazon προσέφερε ένα δωρεάν τραπεζικό λογαριασμό, που θα πρόσφερε 2% επιστροφή μετρητών στις αγορές μέσω Amazon, θα τoν δοκιμάζατε;»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ηλικίες 18-34 απαντούν θετικά σε ποσοστό 70%, οι ηλικίες 35-54 σε ποσοστό 50% και 40% οι ηλικίες άνω των 55 ετών.

«Το 2% επιστροφή για κάθε αγορά είναι μια μάλλον συντηρητική προσέγγιση, μια τέτοια τραπεζική υπηρεσία από την Amazon ίσως προσφέρει μεγαλύτερες παροχές και χωρίς τις συνηθισμένες τραπεζικές χρεώσεις», τονίζει το στέλεχος της Bain.

Η Amazon θα μπορούσε να προχωρήσει και στην εγκατάσταση ΑΤΜ σε επιλεγμένα σημεία, ενώ ένας τέτοιος τραπεζικός λογαριασμός ίσως χρησίμευε ως σημείο εκκίνησης και για άλλου είδους χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως είναι τα προσωπικά δάνεια, οι ασφάλειες και οι επενδύσεις, τομείς που ήδη δραστηριοποιείται ή είναι στα σχέδια της Amazon.

The post Οι χρήστες Amazon Prime εμπιστεύονται την Amazon για τραπεζικό λογαριασμό! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Indigo Agriculture: 250 εκατ. δολάρια για νέες πρακτικές καλλιέργειας και markteplace σιτηρών https://startupper.gr/%ce%b7-indigo-agriculture-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-250-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%cf%8e%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf/ Fri, 21 Sep 2018 12:30:26 +0000 https://startupper.gr/?p=42963 Η Indigo ανακοίνωσε σήκωσε 250 εκατ. δολάρια στον πέμπτο γύρο χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 650 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα. 

The post Indigo Agriculture: 250 εκατ. δολάρια για νέες πρακτικές καλλιέργειας και markteplace σιτηρών appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Indigo ανακοίνωσε σήκωσε 250 εκατ. δολάρια στον πέμπτο γύρο χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 650 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα. Οι επενδυτές σε αυτό τον γύρο περιλάμβαναν την Baillie Gifford, το Investment Corporation of Dubai και το Alaska Permanent Fund μεταξύ άλλων.

Η Indigo ξεκίνησε το 2014 για να βοηθήσει τους αγρότες να βελτιώσουν την υγεία και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών μέσω της ανάλυσης των μικροβίων που υπάρχουν εκεί, ενώ παράλληλα βοηθά να προστατεύουν το περιβάλλον, απο ασθένειες αλλά και απο επιβλαβή έντομα.

Ένα νέο προϊόν είναι το Indigo Marketplace μέσω του οποίου οι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν σιτηρά και σπόρους απευθείας από τους αγρότες. Μπορούν να φιλτράρουν την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, την ποιότητα άλεσης και τις πρακτικές παραγωγής, δηλαδή εάν είναι βιολογικά ή όχι. Οι καλλιεργητές πληρώνονται με βάση την ποιότητα της καλλιέργειάς τους, η οποία καθορίζεται από δείγμα που αποστέλλεται σε εργαστήριο τρίτου μέρους για ανάλυση. Η Indigo διαχειρίζεται τις δοκιμές, τη μεταφορά της σοδιάς και την πληρωμή μέσω της νέας πλατφόρμας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση εν μέρει για να επεκτείνει την ψηφιακή αγορά σιτηρών της.

The post Indigo Agriculture: 250 εκατ. δολάρια για νέες πρακτικές καλλιέργειας και markteplace σιτηρών appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
O «μαγικός καθρέπτης» της Mirror φέρνει την «επανάσταση» στις προπονήσεις στο σπίτι https://startupper.gr/%ce%b7-mirror-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9/ Fri, 21 Sep 2018 11:40:32 +0000 https://startupper.gr/?p=42976 Η εταιρεία Mirror εμφάνισε το ομολογουμένως εντυπωσιακό προϊόν της παράλληλα με την εναρκτήρια χρηματοδότηση 13 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν 6 μήνες, ενώ μόλις ανακοίνωσε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης 25 εκατομμυρίων δολαρίων πάλι από την Spark Capital.

The post O «μαγικός καθρέπτης» της Mirror φέρνει την «επανάσταση» στις προπονήσεις στο σπίτι appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η εταιρεία Mirror εμφάνισε το ομολογουμένως εντυπωσιακό προϊόν της παράλληλα με την εναρκτήρια χρηματοδότηση 13 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν 6 μήνες, ενώ μόλις ανακοίνωσε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης 25 εκατομμυρίων δολαρίων πάλι από την Spark Capital.

Η Mirror προσφέρει προπονήσεις και εκγύμναση στο σπίτι μέσω μεγάλων καθρεφτών που εμφανίζουν live και on-demand μαθήματα γυμναστικής. Μοιάζoυν με ένα γιγαντιαίο Smartphone σε μια βάση, και αποτελούνται από ένα πάνελ LCD, στερεοφωνικά ηχεία, κάμερα, μικρόφωνο και ένα… καθρέφτη. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τον εαυτό τους στην οθόνη κατά τη διάρκεια της προπόνησης ταυτόχρονα με τον εικονικό εκπαιδευτή.

Ο καθρέφτης κοστίζει 1.495 δολάρια, με μηνιαία συνδρομή 39 δολάρια για απεριόριστα προγράμματα.

Κατά την έναρξη της υπηρεσίας, τα διαθέσιμα μαθήματα περιλαμβάνουν γιόγκα, πιλάτες, πυγμαχία, το stretch και το barre, με διαθέσιμα επίπεδα από αρχάριους μέχρι πιο προχωρημένους.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το πρόγραμμα προσαρμόζεται στον εκάστοτε χρήστη σε πραγματικό χρόνο μια και οι οδηγίες περιλαμβάνουν προσωπικές φωνές από τους εκπαιδευτές ενώ βελτιστοποιούνται επίσης σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, αλλά και τα βιομετρικά δεδομένα που συλλέγονται από συσκευές fitness.

The post O «μαγικός καθρέπτης» της Mirror φέρνει την «επανάσταση» στις προπονήσεις στο σπίτι appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
To 2o Disrupt Greece στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη https://startupper.gr/2o-disrupt-greece-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-25-%cf%83%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b5/ Fri, 21 Sep 2018 11:09:54 +0000 https://startupper.gr/?p=43002 Startups, ρομπότ στη σκηνή, o πρώτος «cyborg artist στον κόσμο» και σπουδαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνθέτουν το «πάζλ» του φετινού διαγωνισμού Disrupt Greece, που κορυφώνεται με το μεγάλο event στο Μουσείο Μπενάκη στις 25 Σεπτεμβρίου.

The post To 2o Disrupt Greece στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Startups, ρομπότ στη σκηνή, o πρώτος «cyborg artist στον κόσμο» και σπουδαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνθέτουν το «πάζλ» του φετινού διαγωνισμού Disrupt Greece, που κορυφώνεται με το μεγάλο event στο Μουσείο Μπενάκη στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας, που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά Fortune και Industry DisruptorsGame Changers με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος, κορυφώνεται με ένα event, που έχει ως θέμα το «μέλλον της εργασίας». Στο επίκεντρο θα βρεθούν η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες δεξιότητες που απαιτεί η ψηφιακή εποχή, ο ρόλος των ευέλικτων σχημάτων και της κουλτούρας των νεοφυών επιχειρήσεων στο τρόπο που δουλεύουμε, και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, ως απόρροια της χρήσης των νέων τεχνολογικών εργαλείων.

Παράλληλα οι δέκα καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού θα διεκδικήσουν στη σκηνή του Disrupt Greece χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες ύψους 100.000 ευρώ.

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα δώσουν το παρόν ομιλητές όπως ο Neil Harbisson, το πρώτο «cyborg του κόσμου», με ενσωματωμένη κεραία στο κρανίο του, ο Αlessio Aceti της Karspersky, ειδικός σε θέμα ασφαλείας και big Data, o Martin Wilckens της Deutsche Telecom, αλλά και από την ελληνική σκηνή η Μαρία Ευθυμίου και ο Θεοδόσης Τάσιος σε ένα ανατρεπτικό δίδυμο επί σκηνής, ο επικεφαλής της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου και πετυχημένες ελληνικές εταιρείες όπως η Innoetics και η Moosend.

Το Disrupt Greece  τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και έχει τη στήριξη των κυριότερων φορέων του οικοσυστήματος.

Executive partner του Disrupt Greece είναι η ΣΟΛ, η μεγαλύτερη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών στην Ελλάδα, που θα σχεδιάσει για τους φετινούς φιναλίστ του διαγωνισμού ένα πρόγραμμα πρακτικής και τεχνικής βοήθειας για τη συνολική οικονομική και αναπτυξιακή εικόνα του εγχειρήματος τους.

Το Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ο ακαδημαϊκός συνεργάτης του Disrupt Greece για το 2018 και στις εγκαταστάσεις του πραγματοποιείται φέτος το Bootcamp του μεγάλου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας για την εκπαίδευση και την προετοιμασία των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και να κάνετε κράτηση για την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.disruptgreece.gr/disrupt-greece-2018-the-future-of-work-agenda/

The post To 2o Disrupt Greece στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Σε φάση ανάπτυξης οι εταιρείες κατασκευών παγκοσμίως, 3 ελληνικές εταιρείες στη λίστα Τop-100! https://startupper.gr/%cf%83%ce%b5-%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba/ Fri, 21 Sep 2018 09:26:42 +0000 https://startupper.gr/?p=42998 Οι 100 μεγαλύτερες εισηγμένες κατασκευαστικές εταιρείες στον κόσμο κατέγραψαν έσοδα που προσέγγισαν το 1,1 τρισεκατομμύριο ευρώ εντός του 2017

The post Σε φάση ανάπτυξης οι εταιρείες κατασκευών παγκοσμίως, 3 ελληνικές εταιρείες στη λίστα Τop-100! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Οι 100 μεγαλύτερες εισηγμένες κατασκευαστικές εταιρείες στον κόσμο κατέγραψαν έσοδα που προσέγγισαν το 1,1 τρισεκατομμύριο ευρώ εντός του 2017, αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση της Deloitte «Global Powers of Construction (GPoC)».

Η έκθεση της Deloitte, αναλύει τον παγκόσμιο κατασκευαστικό κλάδο και εξετάζει τις στρατηγικές και τις επιδόσεις των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών παγκοσμίως το 2017.
Πιο συγκεκριμένα, οι κινεζικές εταιρείες κυριαρχούν στην κατάταξη των κορυφαίων 100 εταιρειών, όσον αφορά τα έσοδα, ενώ και άλλες ασιατικές επιχειρήσεις, κυρίως από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, μαζί με εταιρείες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία, έχουν σημαντική παρουσία στην κατάταξη του κλάδου.

Η κυριαρχία των κινεζικών εταιρειών οφείλεται κυρίως στο μέγεθος της κατασκευαστικής αγοράς της Κίνας, καθώς τα ποσοστά των διεθνών πωλήσεων των ασιατικών επιχειρήσεων παρουσιάζονται αρκετά χαμηλότερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Οι ευρωπαϊκές κατασκευαστικές εταιρείες εμφανίζονται ως οι ισχυρότερες στις διεθνείς αγορές, καθώς η λίστα των κορυφαίων 10 εταιρειών στις διεθνείς πωλήσεις του κατασκευαστικού κλάδου περιέχει 6 επιχειρήσεις από την Ευρώπη.

Στις κορυφαίες 100 εταιρείες του κλάδου συμπεριλαμβάνονται και 3 ελληνικές, καθώς στην 81η θέση βρίσκεται η Ελλάκτωρ, στην 91η η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και στην 98η η JP-AVAX. Η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου επηρέασε θετικά και τη χώρα μας, η οποία σημείωσε άνοδο 2% στις ετήσιες πωλήσεις, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς αναπτύχθηκε σε ποσοστό 78%, καθώς από τα 442 εκατομμύρια ευρώ το 2016, αυξήθηκε στα 785 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Κορυφαίες εταιρείες: Οι 28 από τις 30 κορυφαίες εταιρείες αύξησαν τα συνολικά τους έσοδα το 2017, ενώ 21 εταιρείες κατέγραψαν αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς τους. Με βάση τη γεωγραφική τους τοποθεσία, οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες βρίσκονται στην Κίνα, σε ποσοστό 40% των συνολικών εσόδων του κλάδου, ενώ ακολουθούν η Ευρώπη με 27%, η Ιαπωνία με 14%, οι ΗΠΑ με 8% και η Νότιος Κορέα με 6%.

Ανάπτυξη της κεφαλαιοποίηση της αγοράς: Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κορυφαίων 30 εταιρειών στο τέλος του 2017 ανήλθε στα 381 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσοστό 3% υψηλότερο από το 2016 και 50% υψηλότερο από όταν άρχισε η οικονομική κρίση το 2007. Παρά το γεγονός ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε το 2017, οι επιδόσεις δεν είναι ίδιες σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Οι κινεζικές εταιρείες εμφάνισαν μείωση της τάξεως του 26% στην αγοραία αξία τους, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών αυξήθηκε κατά 25% και 24% αντίστοιχα.

Διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου: Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο, επιχειρούν τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών που παρέχουν με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και την αύξηση των τυπικά στενών περιθωρίων των κατασκευαστικών έργων. Το 2017, οι 30 κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες παρουσίασαν 23% αύξηση εσόδων, που προήλθαν από έξω-κατασκευαστικές δραστηριότητες. Η ανάπτυξη ακινήτων, καθώς και οι βιομηχανικές υπηρεσίες και εκχωρήσεις, ήταν οι πιο κοινές στρατηγικές διαφοροποίησης των κατασκευαστικών εταιρειών.

Διεθνοποίηση : Οι κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες και των πέντε ηπείρων αναζητούν διαρκώς ευκαιρίες ανάπτυξης στο εξωτερικό. Το 2017, οι 30 κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου παρουσίασαν αύξηση των εσόδων τους, σε ποσοστό 23%, σε αγορές εκτός της τοπικής αγοράς που δραστηριοποιούνται. Ωστόσο, οι στρατηγικές διεθνούς ανάπτυξης παρουσιάζουν επιπλέον κινδύνους, οι οποίοι υπό προϋποθέσεις μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στα περιθώρια ανάπτυξης των κατασκευαστικών εταιρειών, καθώς και στις ταμειακές ροές που προκύπτουν από τις λειτουργικές δραστηριότητες.

The post Σε φάση ανάπτυξης οι εταιρείες κατασκευών παγκοσμίως, 3 ελληνικές εταιρείες στη λίστα Τop-100! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
ΟΚ!Thess: Οι ομάδες που είναι έτοιμες για το επόμενο επιχειρηματικό βήμα! https://startupper.gr/%ce%bf%ce%bathess-%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf/ Fri, 21 Sep 2018 09:04:10 +0000 https://startupper.gr/?p=42995 Το OK!Thess, όπως και να το δει κανείς, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον μια και η θερμοκοιτίδα Startups του Δ. Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να φτιάξει ένα κανονικό οικοσύστημα στη Θεσσαλονίκη

The post ΟΚ!Thess: Οι ομάδες που είναι έτοιμες για το επόμενο επιχειρηματικό βήμα! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Το OK!Thess, όπως και να το δει κανείς, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον μια και η θερμοκοιτίδα Startups του Δ. Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να φτιάξει ένα κανονικό οικοσύστημα στην Β. Ελλάδα με τη συμμετοχή του Δήμου, των πανεπιστημίων και πολλών επιχειρηματικών φορέων και ιδιωτών.

Επίσης, έχει καταφέρει να ενώσει όλες τις θερμοκοιτίδες και επιταχυντές της Θεσσαλονίκης σε προσπάθειες όπως το τελευταίο demo day μπροστά σε επενδυτές από Ελλάδα και το εξωτερικό, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε εδώ στην Αθήνα.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης κατάφεραν να διακριθούν σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και επίσης να παρουσιάσουν σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις τους σύμφωνα με στοιχεία από το OK!Thess.

Συγκεκριμένα, η ομάδα CubesCoding με το προϊόν RoboTiles, κέρδισε τον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, τον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “E-nnovation 2017”, τον “John and Mary Pappajohn Business Plan Award Competition” του ACT, καθώς και τον διαγωνισμό του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας “Reload” παίρνοντας το Βραβείο Κοινού.
Η ομάδα Loceye βγήκε πρώτη στο “E-nnovation 2017” και στο “Cosmote Hackathon 2017”. Επιπλέον, η ομάδα Grekaddict.com πήρε την πρώτη θέση στο “Get in the Ring StartingUp Athens 2017” και αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο “Global Meetup” του διαγωνισμού.
Ακόμα, η ομάδα INOMO βγήκε πρώτη στο 12ο “The Squeeze” αλλά και η AidPlex νίκησε τον μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό στην Ελλάδα “MindSpace Challenge 2018”.

Επίσης, οι ομάδες KINVENT και Grekaddict.com έχουν παρουσιάσει αύξηση των πωλήσεών τους μετά το πέρας του προγράμματος του OK!Thess.

Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος ξεκινάει στις 5 Οκτωβρίου και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

The post ΟΚ!Thess: Οι ομάδες που είναι έτοιμες για το επόμενο επιχειρηματικό βήμα! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Apple Watch 4: Οι καρδιολόγοι ανησυχούν για τη νέα δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιάς https://startupper.gr/apple-watch-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%8d%ce%bd/ Fri, 21 Sep 2018 08:15:51 +0000 https://startupper.gr/?p=42986 Η Apple παρουσίασε το νέο Apple Watch με εμπλουτισμένες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας και της ευεξίας μας. Το Apple Watch 4 παράλληλα με την αναβάθμιση της οθόνης, προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες παρακολούθησης της καρδιάς μας. 

The post Apple Watch 4: Οι καρδιολόγοι ανησυχούν για τη νέα δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιάς appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Apple παρουσίασε το νέο Apple Watch με εμπλουτισμένες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας και της ευεξίας μας. Το Apple Watch 4 παράλληλα με την αναβάθμιση της οθόνης, προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες παρακολούθησης της καρδιάς μας.

Συγκεκριμένα προσφέρει ένα νέο σύστημα παρακολούθησης της λειτουργίας της καρδιάς το οποίο βασίζεται στο ηλεκτροκαρδιογράφημα (EKG), και είναι γενικά πιο ακριβές από το υπάρχων σύστημα που βασίζεται στο φως.

Η απόφαση της Apple να επιδιώξει έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) για τις δυνατότητες παρακολούθησης της καρδιάς στην πιο πρόσφατη έκδοση του Apple Watch, δείχνει την μεγάλη έμφαση που θέλει να δώσει η εταιρεία στην προσωπική υγεία των πελατών της στο παρόν και στο μέλλον.

Οι προβληματισμοί των καρδιολόγων

Καρδιολόγοι στην Αμερική εξέφρασαν μερικές επιφυλάξεις σχετικά με την είδηση ​​ότι το Apple Watch κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα:

Η τοποθέτηση αυτής της τεχνολογίας στους καρπούς εκατομμυρίων Αμερικανών μπορεί να οδηγήσει σε περιττές επισκέψεις στο γιατρό ανέφερε ο Δρ Siva Mohan, ένας επεμβατικός καρδιολόγος από την Ατλάντα.

Ο Δρ Rigved Tadwalkar, ένας καρδιολόγος στο Λος Άντζελες, μοιράζεται παρόμοιες ανησυχίες: «φοβάμαι ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που θα ανησυχεί με τις μετρήσεις θα οδηγηθεί στην περιττή χρήσης της υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, απλά μόνο και μόνο, επειδή θα τους ειδοποιεί η συσκευή τους».

«Η υγειονομική περίθαλψη αντιπροσωπεύει περίπου το 18% της αμερικανικής οικονομίας και εξακολουθεί να βασίζεται σε παλαιά εργαλεία καταγραφής παραμέτρων υγείας. Τα νέα εργαλεία παρακολούθησης παλμών της Apple θα μπορούσαν να προκαλέσουν αχρείαστες έκτακτες καταστάσεις» τόνισε ο Δρ. Steve Ommen, καρδιολόγος και διευθυντής του Κέντρου της Mayo Clinic στην Αριζόνα.

To νέο Apple Watch 4 είναι διαθέσιμο σήμερα μαζί με τα νέα iPhone Xs.

The post Apple Watch 4: Οι καρδιολόγοι ανησυχούν για τη νέα δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιάς appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
H Uber κοντά στην εξαγορά της Deliveroo https://startupper.gr/h-uber-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-deliveroo/ Fri, 21 Sep 2018 07:37:47 +0000 https://startupper.gr/?p=42989 Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στις δύο εταιρείες, η Uber έχει ξεκινήσει τις συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας διανομής τροφίμων Deliveroo.

The post H Uber κοντά στην εξαγορά της Deliveroo appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στις δύο εταιρείες, η Uber έχει ξεκινήσει τις συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας διανομής τροφίμων Deliveroo, με την συμφωνία να υπολογίζεται πως θα αφαιρέσει από τα ταμεία της Uber αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Deliveroo, με έδρα το Λονδίνο, θα εκτιμηθεί αρκετά πάνω από τα 2 δισ. δολάρια και με την απόκτηση της, η Uber θα μπει δυνατά στην Ευρωπαϊκή αγορά διανομής τροφίμων, κάτι που αποτελεί εδώ και καιρό διακαή στόχο της εταιρείας. Αν και η προσφορά που πρόκειται να κάνει η Uber δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή θα πρέπει να είναι αρκετά πάνω από την αποτίμηση των 2 δισ. δολαρίων που έχει γίνει για την Deliveroo.

Παρά το γεγονός πως η προσφορά θα κάνει τους ανθρώπους της Deliveroo αρκετά πιο πλούσιους, η συμφωνία δεν μπορεί ακόμα να θεωρηθεί εξασφαλισμένη καθώς στην Deliveroo είναι προβληματισμένοι για την απώλεια της ανεξαρτησίας της εταιρείας, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Από την μεριά της Uber και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθύνοντα Σύμβουλου της εταιρείας Dara Khosrowshahi, η είσοδος στην αγορά διανομής τροφίμων είναι βασική προτεραιότητα της εταιρείας στο δρόμο για την δημόσια εγγραφή της και θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις για εξαγορά παρόμοιων εταιρειών. Η Deliveroo είναι μια από τις μεγαλύτερες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και τον προηγούμενο χρόνο άντλησε περίπου 480 εκατ. δολάρια από επενδυτές όπως οι Fidelity Investments και T. Rowe Price Group Inc, ενώ θεωρείται άμεσος και κύριος ανταγωνιστής της αντίστοιχης υπηρεσίας της Uber, της Uber Eats.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι των δύο εταιρειών διασταυρώνονται, καθώς η Deliveroο είχε ξεκινήσει αντίστοιχες συνομιλίες με την SoftBank οι οποίες τελικά δεν τελεσφόρησαν καθώς η SoftBank προτίμησε να μπει στην Uber. Μια εξαγορά δυνητικά θα βοηθούσε και τις δύο εταιρείες, καθώς η Uber έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα στην αγορά των ΗΠΑ, μια αγορά στην οποία η Deliveroo δεν έχει καταφέρει ακόμα να μπει, καθώς ήταν προσανατολισμένη στην Ευρώπη, έχοντας παρουσία σε πάνω από 200 πόλεις.

Πηγή: Emea.gr

The post H Uber κοντά στην εξαγορά της Deliveroo appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
H Vodafone γίνεται Netflix με το νέο Vodafone TV! https://startupper.gr/h-vodafone-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-netflix-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-vodafone-tv-%ce%bc%ce%b5-119-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b1/ Thu, 20 Sep 2018 15:51:38 +0000 https://startupper.gr/?p=42981 Η Ελλάδα γίνεται η τρίτη χώρα στον κόσμο, όπου έχει παρουσία τη Vodafone, η οποία έχει πρόσβαση σε συνδρομητική τηλεόραση Over The Top ή IPTV, μια υπηρεσία ανοιχτή για όλους, ανεξαρτήτως δικτύου.

The post H Vodafone γίνεται Netflix με το νέο Vodafone TV! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>
Η Ελλάδα γίνεται η τρίτη χώρα στον κόσμο, όπου έχει παρουσία τη Vodafone, η οποία έχει πρόσβαση σε συνδρομητική τηλεόραση Over The Top ή IPTV, μια υπηρεσία ανοιχτή για όλους, ανεξαρτήτως δικτύου, θέλοντας να χτυπήσει προφανώς τους ανταγωνιστές και φυσικά το Netflix.

Στην εναρκτήρια ομιλία ο CEO της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, αναφέρθηκε σε μια έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία η οποία αποκάλυψε ότι η μέση οικογένεια έχει 5,4 συσκευές, (Smartphone, Tablet και υπολογιστές), εκτός τηλεόρασης, ενώ υπάρχει πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο από τουλάχιστον 3 συσκευές. H ίδια έρευνα έδειξε ότι οι χρήστες στην Ελλάδα ψάχνουν περιεχόμενο σε πολλές πηγές, έξι τον αριθμό, (σειρές, αθλητικά, YouTube, Twitch κ.α.) και ότι καταναλώνουμε αρκετό χρόνο στην αναζήτηση περιεχομένου.

Στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι τέλειωσε η εποχή του Zapping και ξεκίνησε η εποχή παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου που θέλουμε, την στιγμή και το μέρος που θέλουμε.
Αυτή τη στιγμή η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι γύρω στο 26% των νοικοκυριών, περίπου 1.000.000, με τον μέσο όρο της δυτικής Ευρώπης είναι γύρω στο 50%, και προφανώς υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης.

Η νέα Vodafone TV είναι μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με την υπάρχουσα υπηρεσία, με όλες τις πρεμιέρες των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών να είναι διαθέσιμες λίγο μετά την προβολή στους κινηματογράφους και με 13.000 τίτλους σε ταινίες, σειρές, παιδικά, ντοκιμαντέρ κ.α. και φυσικά τα κανάλια Novasports και Eurosport.

Η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέαση σε δύο συσκευές ταυτόχρονα, από τις πέντε που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, και σε μια τηλεόραση αυστηρά, ενώ θα υπάρχουν 5 προφίλ χρήσης. Η εγγραφή μια σειράς ή μιας ταινίας μπορεί να γίνει σε ειδική υπηρεσία cloud και μέχρι 100 ώρες συνολικά. Επίσης παρέχεται και παρακολούθηση μέχρι μια εβδομάδα πίσω χρονικά αλλά και συνεχόμενα επεισόδια.

Το ενδιαφέρον στην νέα Vodafone TV είναι ότι είναι προσβάσιμη σε όλους τους συνδρομητές με σύνδεση στο Internet άνω των 6Mbps, ανεξαρτήτως δικτύου που βρίσκεται. Η πρόσβαση γίνεται με έναν μικρο αποκωδικοποιητή, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι Android όπως ,στην περίπτωση της Wind, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει στενός έλεγχος από την Vodafone για τις εφαρμογές που μπορούν να εγκατασταθούν. Αρχικά θα υπάρχει μόνο αυτή του Youtube, ενώ στο μέλλον εφόσον υπάρξει συμφωνία με το Netflix για παράδειγμα θα εμφανιστεί η αντίστοιχη εφαρμογή.

Οι τιμές των πακέτων είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές:

 • Vodafone TV Family από €11,90 €/μήνα
 • Vodafone TV Entertainment pack + Sports από €19,40 €/μήνα
 • Vodafone TV Full από €21,90 ευρώ €/μήνα
 • Ειδική προσφορά για φοιτητές: Vodafone TV Entertainment pack μόνο με €9,40 €/μήνα.

Προφανώς θα υπάρξει ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους ήδη χρήστες Triple Play και Vodafone TV.

Ακολουθεί το πλήρες Δελτίο Τύπου με αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία.

«Η Vodafone αλλάζει για πάντα την τηλεόραση στην Ελλάδα με μια σύγχρονη υπηρεσία περιεχομένου για να απολαμβάνει κανείς ό,τι θέλει, όποτε θέλει,όπου κι αν βρίσκεται.

Με συναρπαστικό περιεχόμενο, μοναδική εμπειρία και απεριόριστες δυνατότητες για όλους!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία πλατφόρμα περιεχομένου συνδυάζει απεριόριστο θέαμα και μοναδικές λειτουργίες, ενώ διατίθεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως δικτύων και τεχνολογιών. Είτε μέσω σταθερής γραμμής, είτε μέσω mobile δικτύων, ο χρήστης του Vodafone TV μπορεί να απολαύσει το καλύτερο live και on demand τηλεοπτικό περιεχόμενο: Αθλητικά κανάλια, πρεμιέρες, πάνω από 4.000 ταινίες καταλόγου,περισσότερα από 7.000 επεισόδια σειρών, πάνω από 4.000 επεισόδια παιδικών σειρών, ντοκιμαντέρ, πάνω από 60 θεματικά κανάλια, τα ελεύθερα ελληνικά, αλλά και εφαρμογές για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε μουσική, video, και πλούσιο online περιεχόμενο.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Vodafone, οι πελάτες επιδιώκουν εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο με αδιαπραγμάτευτο πλουραλισμό στις επιλογές, σε συνδυασμό με τον απόλυτο έλεγχο του χρήστη επάνω στο προσφερόμενο θέαμα. Την ίδια στιγμή, υιοθετούν τεχνολογίες οι οποίες επιτρέπουν τη διάδραση και την ταυτόχρονη θέαση, ενώ προσβλέπουν σε ένα ενιαίο και έξυπνο περιβάλλον πλοήγησης.

Ο κ. Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «Όλοι μας θέλουμε πια να βλέπουμε το αγαπημένο μας περιεχόμενο όπου και όποτε επιθυμούμε, από οποιαδήποτε συσκευή, χωρίς περιορισμούς. Αναγνωρίζουμε αυτή την τάση και αλλάζουμε για πάντα την τηλεόραση στην Ελλάδα μέσα από μία σύγχρονη υπηρεσία περιεχομένου η οποία παρέχει απεριόριστες επιλογές και τεχνολογικές δυνατότητες, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία, κάνοντας το Vodafone TV μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια».

Περιεχόμενο και ψυχαγωγία στα δικά σου μέτρα

Στο νέο Vodafone TV οι συνδρομητές μπορούν να βρουν όλο το αγαπημένο τους περιεχόμενο σε μία πηγή, απολαμβάνοντας μία μοναδική εμπειρία χρήσης. Με πρόσβαση στον μεγαλύτερο on demand κατάλογο της αγοράς, κορυφαίο αθλητικό περιεχόμενο Novasports, 62 θεματικά κανάλια και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παραγωγούς και τα πιο δημοφιλή brands (National Geographic, Discovery, Ε! Εntertainment, Food Network, FOX, FOX life, Disney, Nickelodeon, κ.α.) το Vodafone TV συγκεντρώνει σε μία πλατφόρμα τις περισσότερες επιλογές περιεχομένου στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του περιεχομένου, το VodafoneTV καλωσορίζει την ταινιοθήκη pameODEON, τις πρωτοποριακές on demand υπηρεσίες NAT GEO + και ΝICK +, και συνεχίζει την αποκλειστική διάθεση των Fox+ και Ant1 Next.

Τεχνολογία που αποθεώνει την εμπειρία

Επιπλέον, το νέο Vodafone TV προσφέρει πρωτοποριακές λειτουργίες, όπως η δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο από όλους και από παντού χωρίς περιορισμούς, με ταυτόχρονη θέαση από διαφορετικές συσκευές.

Χάρη στη χρήση τεχνολογιών cloud, το νέο Vodafone TV προσφέρει μοναδικές λειτουργίες και στα live προγράμματα με τη δυνατότητα επανάληψης έως και για μία εβδομάδα, αλλά και εγγραφής τηλεοπτικού περιεχομένου διάρκειας έως και 100 ωρών για διάστημα 90 ημερών ώστε κανείς να μην χάνει στιγμή από τα αγαπημένα του προγράμματα, όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιεί.

Επίσης, το νέο Vodafone TV διαθέτει τον μεγαλύτερο κατάλογο για offline παρακολούθηση τηλεοπτικού περιεχομένου, ακόμα και χωρίς σύνδεση, απογειώνοντας την on demand εμπειρία, ενώ περιλαμβάνει μοναδικές δυνατότητες, φιλικές προς τον χρήστη, όπως η αυτόματη μετάβαση στο επόμενο επεισόδιο.

Τέλος, μέσα από τον νέο αποκωδικοποιητή, αλλά και την κινητή εφαρμογή για smartphones και tablets (Αndroid/iOS) δύο μέλη της οικογένειας μπορούν να απολαμβάνουν ταυτόχρονα το Vodafone TV σε όποια συσκευή θέλουν, μέσα ή έξω από το σπίτι.

Μοναδικά χαρακτηριστικά

 • Πλούσιο περιεχόμενο: χιλιάδες ταινίες, σειρές, παιδικά, ντοκιμαντέρ και πολλά ακόμα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, αλλά και τη δυνατότητα να απολαμβάνεις μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά το σινεμά σε προνομιακή τιμή, έως και 40% πιο φθηνά σε σχέση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες της αγοράς!
 • Ταυτόχρονη πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω πολλαπλών συσκευών, σε διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε χρήστη
 • Επανεκκίνηση του περιεχομένου από το σημείο που το άφησε ο χρήστης σε οποιαδήποτε από τις συσκευές του, μέσω κινητού ή tablet και δικτύου κινητής ή WiFi
 • Δυνατότητα download αγαπημένων ταινιών ή σειρών στο κινητό ή το tablet για offline παρακολούθηση, ακόμη δηλαδή και όταν ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ
 • Εγγραφές, που σε ακολουθούν όπου κι αν είσαι με δυνατότητα αποθήκευσης στο cloud και πρόσβαση από όλες σου τις συσκευές

Το νέο VodafoneTV διατίθεται είτε στα συνδυαστικά πακέτα Vodafone Home triple play (Tηλεφωνία, Internet, TV), είτε ξεχωριστά ως αυτοτελή υπηρεσία προς όλους, ανεξαρτήτως παρόχου. Η υπηρεσία συνδυάζεται επίσης με όλα τα πακέτα Vodafone Video Pass.

 

Πόσα κανάλια περιλαμβάνει;

Το VodafoneTV προσφέρει πρόσβαση σε πάνω από 60 θεματικά κανάλια που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Συγκεκριμένα δίνει πρόσβαση σε:

 • 14 ενημερωτικά κανάλια για μια έγκυρη και αξιόπιστη ματιά στην ενημέρωση, στη διεθνή οικονομία και στα μείζονα διεθνή γεγονότα
 • 11 κανάλια ντοκιμαντέρ με τη μεγαλύτερη ποικιλία
 • 6 παιδικά κανάλια μεταγλωττισμένα στα ελληνικά, για παιδιά κάθε ηλικίας
 • 5 κανάλια ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων και των δημοφιλών καναλιών Fox και Fox Life που παρουσιάζουν τις πρεμιέρες αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών την ίδια μέρα με την Αμερική
 • 8 premium κανάλια αφιερωμένα στα σπορ, με τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, τις καλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ και τα πιο συναρπαστικά αθλητικά γεγονότα απ’ όλο τον κόσμο.
 • 8 κανάλια αφιερωμένα στα «εναλλακτικά» σπορ, για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της φύσης, της θάλασσας, των extreme σπορ και των πολεμικών τεχνών.
 • 3 κανάλια lifestyle με τα νέα της showbiz, εκπομπές μόδας για τις σύγχρονες γυναίκες και πλούσια θεματολογία για το φαγητό και τη γαστρονομία.
 • 7 μουσικά κανάλια με εκπομπές που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Επιπλέον, το Vodafone TV ξεχωρίζει, καθώς προσφέρει πραγματική on Demand εμπειρία, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και σε επιπλέον 2 φορητές συσκευές, μέσω της νέας εφαρμογής Vodafone TV για κινητό ή tablet! Επειδή όμως μπορεί κάποιος να έχει την ανάγκη πρόσβασης στο αγαπημένο του περιεχόμενο ακόμη κι όταν δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, το νέο Vodafone TV δίνει πρόσβαση σε ταινίες, σειρές ή παιδικά ακόμη και offline,όπου κι αν βρίσκεται.

Παράλληλα, οι συνδρομητές του Vodafone TVμπορούν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές, με το ένα επεισόδιο πίσω από το άλλο, να κάνουν εγγραφή των αγαπημένων τους προγραμμάτων στο Vodafone TV Cloud προκειμένου να τα απολαμβάνουν από όλες τις συσκευές, να πατούν restart στην αγαπημένη τους live εκπομπή, αλλά και replay, για να «γυρνούν τον χρόνο πίσω» έως και 7 ημέρες και να παρακολουθούν τις αγαπημένες σου live εκπομπές όποτε αυτοί θέλουν!

Η Vodafone TV παρέχει το πιο πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας της αγοράς για όλη την οικογένεια. Με τη υπηρεσία on Demand,oι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 10.000 επιλογές, με το μεγαλύτερο μέρος να διατίθεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και περιλαμβάνει χιλιάδες ταινίες, πασίγνωστες τηλεοπτικές σειρές με όλους τους διαθέσιμους κύκλους καθώς και παιδικές σειρές και ταινίες μεταγλωττισμένες στα ελληνικά. Οι συνδρομητές του Vodafone TVαπολαμβάνουν επίσης τις μεγαλύτερες πρεμιέρες πολύ πριν μεταδοθούν από τηλεοπτικά ή θεματικά κανάλια του ανταγωνισμού, καθώς διατίθενται προς ενοικίαση στην υπηρεσία την ίδια ημέρα με την κυκλοφορία τους σε DVD, σε standard, σε high definition ή ακόμη και σε 3D.

Όλα τα παραπάνω παρέχονται είτε μαζί με ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για το σπίτι, είτε – για πρώτη φορά – ξεχωριστά, σαν μία αυτοτελή υπηρεσία ανεξαρτήτως δικτύων και τεχνολογιών.

Τι μπορεί να παρακολουθήσει ένας συνδρομητής του Vodafone TV;

Το Vodafone TV καλύπτει τις ανάγκες ψυχαγωγίας όλης της οικογένειας. Μέσα από έναν πλούτο καναλιών οι συνδρομητές μπορούν να απολαύσουν πασίγνωστες τηλεοπτικές σειρές την ίδια στιγμή με την προβολή τους στην Αμερική (κανάλια FOX και FOX Life), να παραστούν στα πιο λαμπερά «red carpet events» μέσα από το κανάλι ψυχαγωγίας E! Entertainment, να παρακολουθήσουν τη μεγαλύτερη ποικιλία ντοκιμαντέρ με τη σφραγίδα των οργανισμών National Geographic και Discovery, ενώ για τα νεότερα μέλη της οικογένειας το Vodafone TVφέρνει τα καλύτερα παιδικά κανάλια, μεταγλωττισμένα στα Ελληνικά (Disney Channel, Disney Junior, Disney XD, Nickelodeon, και DuckTV).

Επιπλέον, σε συνεργασία με όλα τα στούντιο του Hollywood (Disney, Warner Bros, Universal, Fox, Paramount, Sony Pictures), το Vodafone TV φέρνει τις μεγαλύτερες πρεμιέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς και πάνω από 2.500 επιτυχίες του box office.

Τέλος, οι συνδρομητές μπορούν να απολαύσουν ακόμα περισσότερο ανεξάρτητο περιεχόμενο σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους διανομείς στην Ελλάδα (Odeon, Village, Feelgood Entertainment, κλπ).

Ποιες σειρές, ταινίες και παιδικά μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος μέσα από την πλατφόρμα του Vodafone TV;

Σεζόν 2018-19 στο Vodafone TV:

– Ταινίες

 • Avengers Infinity Wars
 • Wrinkle in Time
 • Ocean’s 8
 • Deadpool 2
 • Jurassic World: Fallen Kingdom
 • Solo: A Star Wars Story
 • Ant-man and the wasp
 • Phantom Thread
 • Ready Player One
 • Tully
 • Pacific Rim: Uprising
 • Rampage

– Σειρές

 • The Americans
 • Atlanta
 • Homeland
 • The Walking Dead
 • Bones
 • Grey’s Anatomy
 • Criminal Minds
 • The Good Wife
 • Mad Men
 • Black Sails
 • Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια
 • Billions
 • 24
 • Prison Break
 • Manhattan
 • How I Met Your Mother

– Παιδικά

 • Hotel Transylvania 3
 • The Incredibles 2
 • Frozen
 • Inside Out
 • Zootropolis
 • Wreck it Ralph
 • Shaun the Sheep
 • Paw Patrol
 • Bob Builder
 • Spongebob Squarepants
 • Shimmer and shine
 • Star Wars Rebels

The post H Vodafone γίνεται Netflix με το νέο Vodafone TV! appeared first on StartUpper Startup News.

]]>