Foodity: ‘Εξυπνη και βιώσιμη διαχείριση του πλεονάζοντος φαγητού!

0

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Egg ενημερωτική συνάντηση με την ομάδα της Sustainable Food Movement in Greece για το foodity, μια υπηρεσία η οποία προσφέρει έξυπνη και δημιουργική διαχείριση στο πλεονάζον φαγητό στα premium εστιατόρια, boutique και ξενοδοχεία κατηγορίας άνω των 3 αστέρων: αντί να πεταχτεί μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό ο καταναλωτής, σε χαμηλό κόστος αγοράς!

Η foodity δημιουργήθηκε από την προσπάθεια να αναπτυχθούν «zero waste» εστιατόρια στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αθήνα. Κατά αυτόν τον τρόπο, δίνεται αξία και βαρύτητα στην ένωση των καταναλωτών με τις premium επιχειρήσεις γαστρονομίας της χώρας μας για την αντιμετώπιση της σπατάλης φαγητών ενώ παράλληλα η αγορά φρέσκου, μαγειρεμένου φαγητού υψηλής κουζίνας, σε χαμηλή τιμή, γίνεται απλή με την χρήση της foodity, κερδίζοντας με αυτό το τρόπο όλα τα μέρη!

Σύμφωνα με τις founders της Sustainable Food Movement in Greece, Βί Μπουγάνη και Ευαγγελία Βοριά, (δεξιά προς αριστερά στη κεντρική φωτογραφία), το 1/3 του φαγητού σε όλο τον κόσμο, καταλήγει στα σκουπίδια, λόγω απερίσκεπτης ή/και ανύπαρκτης αξιοποίησης του. Χρησιμοποιώντας την foodity, προσφέρεις στην προστασία του περιβάλλοντος, γνωρίζεις γεύσεις της υψηλής γαστρονομίας μέσω ενός βιώσιμου τρόπου ζωής και απολαμβάνουμε φαγητό από διακεκριμένους μάγειρες, κάτι που δεν θα είχαμε την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να κάνουμε.


Η foodity παροτρύνει τον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας να προσφέρει τις μερίδες πλεονάζουσας τροφής σε χαμηλό κόστος και ενθαρρύνει όλους εκείνους τους χρήστες που δεν έχουν τη δυνατότητα να δειπνήσουν σε ένα διακεκριμένο εστιατόριο, να αγοράσουν, συλλέξουν και απολαύσουν ένα πολύ κομψό και γευστικό γεύμα που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε στα απόβλητα.

H εφαρμογή βρίσκεται σε open beta και σύντομα θα παρουσιάσει τις πρώτες συνεργασίες με διάφορα γνωστά εστιατόρια.

Η Sustainable Food Movement in Greece Κοιν.Σ.Επ., είναι μια Startup του 5ου κύκλου του Egg και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των απορριμμάτων τροφής στην Ελλάδα, προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη στον κλάδο της Γαστρονομίας και του Τουρισμού. Αποστολή της είναι η αφύπνιση των πολιτών ως προς τη σπατάλη και τον όγκο απορριμμάτων τροφής, η εκπαίδευση και η εξειδίκευση φοιτητών Σχολών Γαστρονομίας και επαγγελματιών στην αειφόρο γαστρονομία, η προώθηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους κλάδους Γαστρονομία και Τουρισμός στην Ελλάδα και η ενεργοποίηση του ηθικού καταναλωτισμού μέσω της foodity app.

Share.

About Author

Γιώργος Κουρκουτάς

Τα τελευταία 20 χρόνια γράφει για Mobile Tech, PC Tech και Business Tech σε περιοδικά και online. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει δυο έντυπα που έχει δουλέψει αυτά θα ήταν το Pixel και το RAM. Αν θα έπρεπε να διαλέξει υπολογιστή αυτοί θα ήταν η Amiga και το Raspberry Pi. Αν θα έπρεπε να διαλέξει την τεχνολογία που θα επιφέρει τo μεγαλύτερο "αναστάτωμα" αυτή θα είναι το Blockchain.

Comments are closed.