H Cisco εξαγόρασε την Voicea, μια ψηφιακή βοηθό που κρατάει σημειώσεις!

0

Η Cisco εξαγόρασε πρόσφατα την AI Startup Voicea με έδρα το Mountain View με στόχο να ενισχύσει τις υπηρεσίες εταιρικής συνεργασίας που προσφέρει στους πελάτες της. 

Η Voicea έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει ιδρυθεί το 2016. Ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων της Cisco συμμετείχε στον Α’ γύρο της Startup το 2017 ενώ στον ίδιο γύρο είχαν συμμετάσχει και άλλα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας όπως οι Salesforce.com, GV και Battery Ventures.

Η Voicea έχει αναπτύξει μια τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Eva η οποία συμμετέχει σε μια τηλεδιάσκεψη για να κρατήσει σημειώσεις με απομαγνητοφώνηση σε πραγματικό χρόνο. Ο βοηθός καταγράφει την συνομιλία και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να οργανώσουν τις βασικές πληροφορίες και τις αναφορές σε μια λίστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα μελλοντικά.
Οι χρήστες μπορούν να δώσουν εντολή στην Eva να επισημάνει ένα στοιχείο ως σημαντικό μέσω της φωνής τους. κάτι που εξαλείφει την ανάγκη να περιγράφουν τις σημειώσεις, ενώ η κλήση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Cisco θα ενσωματώσει την ψηφιακή βοηθό της Voicea στην οικογένειά  υπηρεσιών Webex με υπηρεσίες συνεργασίας που βασίζονται σε cloud. Το κορυφαίο προϊόν της σειράς είναι το εργαλείο τηλεδιάσκεψης Weex Meetings, το οποίο ανταγωνίζεται εφαρμογές όπως το Skype για Επιχειρήσεις της Microsoft.
Η Cisco προσφέρει επίσης εκδόσεις του εργαλείου για ομαδική συνεργασία, την υποστήριξη πελατών και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια μαζί με μια σειρά από συσκευές τηλεδιάσκεψης.

Στη πλατφόρμα Webex προστέθηκε πρόσφατα ένας ψηφιακός βοηθός ο οποίος επιτρέπει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για εργασίες, όπως η συμμετοχή σε μια συνάντηση και η κλήση επαφών. Προφανώς με την προσθήκη της Voicea ο ψηφιακός αυτός βοηθός φωνής θα ενισχυθεί σημαντικά. 

«Όταν συνδυαστούν αυτές οι δύο τεχνολογίες [Voicea και Webex Assistant], έχετε έναν έξυπνο βοηθό για όλες τις συναντήσεις σας«, αναφέρει ο Sri Srinivasan, επικεφαλής της ομάδας συνεργατικών επικοινωνιών της Cisco.  «Οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις μπορούν να δουν τη ζωντανή απομαγνητοφώνηση, να δημοσιεύσουν περιλήψεις και στιγμιότυπα συναντήσεων και επίσης να καταγράψουν και να αυτοματοποιήσουν τις διάφορες ενέργειες μέσω φωνητικών εντολών αλλά και να στείλουν μια συνομιλία σε άλλες εφαρμογές όπως το Salesforce«.

Η Cisco αναμένει να ολοκληρωθεί η απόκτηση της Voicea στο επόμενο τρίμηνο. με τους οικονομικούς όρους να μην έχουν γίνει γνωστοί.

Τον περασμένο μήνα, η Cisco υπέγραψε συμφωνία ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την Acacia Communications Inc, έναν σημαντικό προμηθευτή τσιπ για οπτικά δίκτυα.
Τέλος, η συγκεκριμένη συμφωνία ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη εξαγορά της γαλλικής Startup Sentryo SAS, η οποία ανέπτυξε λογισμικό την προστασία διασυνδεδεμένου βιομηχανικού εξοπλισμού.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.