Η Hyundai επενδύει σε ισραηλινή Startup ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης

0

Ο επενδυτικός βραχίονας Hyundai CRADLE, της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai Motor Company, ανακοίνωσε την στρατηγική της επένδυση στην Ισραηλινή Startup Allegro.ai, η οποία ασχολείται με υπολογιστικά συστήματα Deep Learning.

Σκοπός της Hyundai είναι η στρατηγική αυτή συμμαχία να επιτρέψει της ταχύτερη ανάπτυξη τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς και ταυτόχρονα να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων της Hyundai, αυξάνοντας την ικανοποίηση των πελατών της εταιρείας, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλέστερο περιβάλλον οδήγησης.

Το μέγεθος της επένδυσης της Hyundai στην Allegro.ai δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί, όμως εκτιμάται πως είναι αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Η Ισραηλινή Startup τον Απρίλιο είχε αντλήσει κεφάλαια 7 εκατ. δολαρίων σε γύρο χρηματοδότησης με συμμετοχή των: Robert Bosch Venture Capital, Samsung Catalyst Fund και Dynamic Loop Capital.

H Allegro,ai ιδρύθηκε το 2016 και από τότε προσφέρει την πρώτη ολοκληρωμένη λύση διαχείρησης κύκλου ζωής Βαθειάς Μάθησης, με την πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία  να απολοποιεί  τη διαδικασία ανάπτυξης και διαχείρισης λύσεων που βασίζονται σε βαθιά μάθηση – όπως αυτόνομα οχήματα, αεροσκάφη, ασφάλεια, εφοδιαστική και άλλα.

«Το όραμα ηλεκτρονικών υπολογιστών βαθιάς μάθησης είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν στην αυτόνομη και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο – και η allegro.ai είναι σαφώς πρωτοπόρος σε αυτη την καινοτομία.
Η επένδυσή μας στην allego.ai αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην ισραηλινή αγορά, παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογικής καινοτομίας στους τομείς της αυτοματοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης και της βαθιάς μάθησης. Αυτή είναι η πέμπτη επένδυσή μας σε μια ισραηλινή εταιρεία και οι δραστηριότητες θα συνεχίσουν να αυξάνονται το επόμενο έτος»,
ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της Hyundai CRADLE στο Τελ Αβίβ, Rudy Chen.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Hyundai και συμμεριζόμαστε την πεποίθηση της Hyundai, ότι η AI δίνει τη δυνατότητα στον κλάδο να παρέχει μεγαλύτερη οδική ασφάλεια, αυτονομία, να κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες των πελατών και να διευρύνει τις εμπειρίες του. Είτε η εταιρεία αναπτύσσει αυτόνομα οχήματα, αεροσκάφη, ασφάλεια είτε άλλα είδη εφαρμογών, η allegro.ai διευκολύνει τους χρήστες να διαχειρίζονται τα σύνολα δεδομένων τους και να δημιουργούν λύσεις βασισμένες σε βάθος μάθησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πλήρη και εμπιστευτικό έλεγχο των δεδομένων τους», επεσήμανε ο συνιδρυτής.ai και CEO της Allegro, Mir Bar-Lev (κεντρική φωτογραφία).

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.