Impact Hub Athens: Κάλεσμα για προτάσεις δράσεων στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

0

Στόχος του Impact Hub Athens η δημιουργία ενός πόλου εναλλασσόμενων δραστηριοτήτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (ΔΑΚ), αφιερωμένων στις ομάδες της πόλης. Στο επίκεντρο των δράσεων αυτών βρίσκεται η συνύπαρξη του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού στοιχείου με την εμπορική φύση της Αγοράς.

Η ΔΑΚ προσφέρει το βήμα σε ομάδες, -τυπικές και άτυπες- της γειτονιάς, οι οποίες δημιουργήθηκαν από πολίτες και έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους  κατοίκους της πόλης μία σειρά από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Για την ενίσχυση, λοιπόν, τέτοιων πρωτοβουλιών πραγματοποιούμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες εκείνες τις ομάδες και συλλογικότητες της Κυψέλης και του ευρύτερου Δημοτικού Διαμερίσματος, καλώντας τις να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη διοργάνωση και φιλοξενία αυτοτελών δράσεων στον κεντρικό χώρο της ΔΑΚ (αίθριο) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17.00 – 20.00, για την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017. Η διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης που θα ακολουθηθεί περιγράφεται παρακάτω.

Όροι συμμετοχής και κριτήρια επιλογής:

– Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν τις επιθυμητές ημερομηνίες για τις δράσεις τους, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η τελική επιλογή και η διαμόρφωση του προγράμματος θα γίνεται με βάση τη χρονολογική σειρά υποβολής της αίτησης. Επιπλέον κριτήρια επιλογής θα αποτελέσουν η μοναδικότητα και η πρωτοτυπία της εκάστοτε προτεινόμενης δράσης.
–  Θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες και πρωτοβουλίες της περιοχής να συμμετέχουν, θα δίνεται προτεραιότητα σε αυτές που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει το χώρο.
– Οι επιλέξιμοι οργανισμοί καθώς και οι δράσεις που προτείνονται θα πρέπει να έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
– Οργανισμοί και ομάδες που υποστηρίζουν ή ασκούν διακρίσεις λόγω ηλικίας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας, αναπηρίας, φυλής ή κοινωνο-οικονομικού υπόβαθρου δεν είναι επιλέξιμοι για συμμετοχή στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων.
–  Πολιτικές παρατάξεις, κόμματα και γενικά οργανισμοί με πολιτικό προσανατολισμό αποκλείονται από τη διαδικασία της αίτησης.
– Οι αιτήσεις αφορούν δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και το τέλος του 2017.
– Δεν είναι επιλέξιμοι οργανισμοί και φορείς που έχουν χρηματοδοτηθεί για τη συγκεκριμένη δράση.
– Οι αιτούντες θα καλούνται σε δια ζώσης συνάντησεις, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή ωρών μεταξύ των ομάδων και όσο το δυνατόν πιο ομαλή διαχείριση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που παρέχονται.
– Οι επιλεγμένες δράσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούν το λογότυπο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης & του Impact Hub Athens σε κάθε προωθητική ενέργεια και επικοινωνιακό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν για τη δράση τους.
– Οι δράσεις που θα φιλοξενηθούν, έχουν τη δυνατότητα προβολής μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ΔΑΚ. Εφόσον επιλεγεί, η εκάστοτε ομάδα/οργανισμός θα πρέπει να παρέχει το σχετικό επικοινωνιακό υλικό για την προβολή τους.
– Στο τέλος της κάθε δράσης θα δίνεται στους συμμετέχοντες φόρμα αξιολόγησης, με στόχο την ανάδειξη των δράσεων που έχουν μεγαλύτερη αξία για τους κατοίκους της Κυψέλης, αλλά και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα μέλη της Δημοτικής Αγοράς.
– Το συγκεκριμένο κάλεσμα απευθύνεται σε αυτοτελείς δράσεις (οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μία φορά). Οι ομάδες/οργανισμοί που θέλουν να προτείνουν εκδηλώσεις με τακτικό χαρακτήρα, μπορούν επίσης να καταθέσουν την πρότασή τους μέσω της παρακάτω αίτησης αποκτώντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μία δοκιμαστική παρουσίαση (demo) της σειράς δράσεων που προτείνουν.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Υποβολή Προτάσεων εδώ.

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.