Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νταβός: Πώς βλέπει η κοινότητα crypto την κατάρρευση της FTX

Τα μέλη της κοινότητας προτίμησαν να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας απέναντι σκάνδαλο που «ταρακούνησε» όσο τίποτα άλλο την παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων

Η δραματική κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων, FTX, η οποία «ταρακούνησε τη χρονιά που μας πέρασε την παγκόσμια αγορά cryptos, βρέθηκε όπως είναι φυσικό, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός. Η κοινότητα crypto, κορυφαία μέλη της οποίας έδωσαν το «παρών» στο Φόρουμ, προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας απέναντι στο ζήτημα.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπος οκτώ ποινικές κατηγορίες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της απάτης. Ο ίδιος έχει δηλώσει μέχρι στιγμής αθώος, ωστόσο δύο από τους πρώην συνεργάτες του, ο συνιδρυτής της FTX, Gary Wang και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research, Caroline Ellison, ομολόγησαν την ενοχή τους απέναντι στις κατηγορίες της απάτης και συμφώνησαν να συνεργαστούν με τους εισαγγελείς.

«Το FTX, θεωρείται πλέον πρόβλημα στον χώρο μας. Βασικά δεν είναι πρόβλημα, είναι απάτη. Και νομίζω ότι δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι είναι κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο CNBC ο Brad Garlinghouse, Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple.

Τα στελέχη της Crypto δεν μπόρεσαν βέβαια να αρνηθούν τον αντίκτυπο που είχε η εν λόγω κατάρρευση στη φήμη της βιομηχανίας. Από την άλλη, οι επενδυτές θα παραμείνουν συγκεντρωμένοι ώστε να προσεγγίσουν εύρυθμες επιχειρήσεις.

H Crypto βιομηχανία έχει δει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια να εξανεμίζονται από τη συνολική της κεφαλαιοποίηση από τότε που η αγορά κορυφώθηκε σε συνολική αξία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Αναφερόμενη στο ζήτημα η Garlinghouse χαρακτήρισε άδικη την απόφαση να συμπεριληφθεί η αγορά κρυπτονομισμάτων στην κατηγορία των επενδύσεων «υψηλού ρίσκου», αφού και άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων έχουν επίσης σημαντικές απώλειες, όπως π.χ οι κορυφαίες τεχνολογικές μετοχές των ΗΠΑ.

«Πιστεύω είναι ξεκάθαρο ότι τα χαμηλά επιτόκια είχαν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις μακροοικονομικές αγορές. Στην αγορά των crypto μαζί με όλα αυτά φανερώθηκαν και οι κακοί παίκτες», ανέφερε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις